Boston začne sezónu doma s Philadelphiou

Zdeno Chára doviedol svoj tím v sezóne 2010/2011 až k zisku Stanleyho pohára.
Zdeno Chára doviedol svoj tím v sezóne 2010/2011 až k zisku Stanleyho pohára. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. jún 2011 o 09:35

K repríze posledného finále Stanleyho pohára medzi Bostonom a Vancouverom príde v sobotu 7. januára. Anaheim, Buffalo, Los Angeles a New York Rangers začnú sezónu v Európe.

TORONTO. Hokejisti Boston Bruins vyvesia majstrovskú vlajku za triumf v Stanleyho pohári pod strop haly TD Garden hneď v úvodný hrací deň nového ročníka NHL. Vo štvrtok 6. októbra privítajú na domácom ľade Philadelphiu.

V úvodný deň sa uskutočnia aj súboje medzi dvoma veľkými rivalmi Torontom a Montrealom a medzi Vancouverom a Pittsburghom.

V piatok a sobotu 7. a 8. októbra sa pozornosť sústredí predovšetkým do Európy, kde Anaheim, Buffalo, Los Angeles a New York Rangers odohrajú celkovo štyri zápasy v Štokholme, Helsinkách a v Berlíne.

Winnipeg sa na mapu NHL vráti v nedeľu 9. októbra, keď doma privíta Montreal. V metropole Manitoby sa bude hrať prvý otvárací zápas ročníka od roku 1995. Klub Phoenix Coyotes, ktorý je nástupcom Winnipeg Jets, najskôr Winnipeg privíta 15. októbra doma, odveta je na pláne 1. decembra.

Boston vs. Vancouver v januári

Kompletný program sezóny oznámilo vedenie NHL vo štvrtok. Základná časť vyvrcholí v sobotu 7. apríla 2012 bohatým 15-zápasovým programom. Prvýkrát od roku 1928 vyvrcholí základná sezóna v sobotu. Práve 7. apríl bude najbohatším dňom na zápasy.

V pláne je od 26. do 30. januára aj prestávka pre Zápas hviezd v Ottawe. Poslední dvaja víťazi Stanley Cupu Boston a Chicago sa stretnú 15. októbra na ľade Chicaga.

K repríze posledného finále Stanleyho pohára medzi Bostonom a Vancouverom príde v sobotu 7. januára. Celkovo je na programe 1230 stretnutí základnej časti.

Najnezvyčajnejší štart sezóny čaká tím New Yorku Ragers, ktorí kvôli prestavbe Madison Square Garden odohrajú prvých sedem zápasov na klziskách súperov.

Podľa pravidiel NHL každý tím odohrá po šesť zápasov proti konkurentom z rovnakej divízie, po štyri proti konferenčným rivalom a celkovo osemnásť proti mužstvám z druhej konferencie.

Platový strop stúpol na 64,3 miliónov

Vedenie zámorskej NHL oznámilo pred sezónou 2011/2012 navýšenie platového stropu o 4,9 milióna USD na 64,3 milióna dolárov. K zvýšeniu hranice klubového rozpočtu na platy hráčov došlo už v piatej sezóne v rade.

V praxi to znamená, že všetkých 30 účastníkov profisúťaže musí vyhradiť na výplatnú listinu minimálnu čiastku 48,3 milióna dolárov, čo je o 9,3 milióna viac ako bolo stanovené pred šiestimi rokmi po sezóne s "lockoutom".

Platový strop je percentuálnym vyjadrením príjmov z predchádzajúcej sezóny. Čiastka 4,9 milióna USD je najvýraznejším navýšením od ročníka 2008/2009, kedy vyskočila celková suma o 6,4 milióna USD.

Dôležité termíny v kalendári NHL 2011/2012:

štvrtok, 6. októbra:

- otvorenie sezóny (3 zápasy)

piatok, 7. októbra a sobota, 8. októbra:

- štyri tímy NY Rangers, Buffalo, LA Kings a Anaheim budú hrať 4 zápasy v Štokholme, Helsinkách a Berlíne sobota, 15. októbra:

- súboj posledných dvoch víťazov Stanleyho pohára medzi Bostonom a Chicagom

sobota, 5. novembra:

- zápas Siene slávy medzi Bostonom a Torontom

26. - 30. januára:

- All-Star víkend

sobota, 7. januára:

- repete posledného finálového súboja o Stanleyho pohár medzi Bostonom a Vancouverom

sobota, 7. apríla:

- najvyťaženejší deň v sezóne (15 zápasov, 30 tímov v akcii)

sobota, 7. apríla:

- koniec základnej časti

TASR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston začne sezónu doma s Philadelphiou