Boston vyhral nad Philadelphiou aj druhý zápas

(Autor: TASR)
SITA|3. máj 2011 o 07:14

Mužstvo Bruins sa opäť mohlo spoľahnúť aj na vynikajúci výkon gólmana Tima Thomasa, ktorý zlikvidoval až 52 streleckých pokusov na svoju bránku. Slovenskí hokejisti Chára a Meszároš sa bodovo nepresadili.

NEW YORK. Hokejisti Boston Bruins zvíťazili aj v druhom stretnutí semifinále Východnej konferencie play-off zámorskej NHL na ľade Philadelphie Flyers a pred dvojicou domácich duelov vedú 2:0 na zápasy.

Po nedeľňajšom vysokom triumfe 7:3 to tentoraz nebola až taká gólová prestrelka a víťaza muselo určiť až predĺženie. V ňom napokon presne 14 minút po začiatku rozhodol o výhre 3:2 v prospech "medveďov" český útočník David Krejčí, pre ktorého to bol štvrtý presný zásah v tohtosezónnych bojoch o Stanleyho pohár.

Naopak, do kanadského bodovania sa nezapísal ani jeden zo slovenských obrancov. Andrej Meszároš z Philadelphie bol najvyťaženejším mužom Flyers v tomto súboji, kapitán Bostonu Zdeno Chára druhým v počte odohraných minút v drese Bruins.

Českému centrovi Krejčímu sa v sérii naozaj darí. Už v prvom vzájomnom meraní síl s "letcami" nazbieral dovedna 4 body (2+2). V pondelkovom stretnutí si mladý český center pripísal síce iba jeden za gól, ale za ten najdôležitejší. V nadstavenom čase vystrelil z ľavého kruhu a prekonal Briana Bouchera v bránke domácich. Rozhodcovia však uznali tento presný zásah až po porade s videorozhodcom.

"Nathan Horton dokázal vybojovať puk a odohrať ho. Chcel som páliť z prvej, čo sa mi podarilo. Myslel som si, že to tam padlo, hralo sa však ďalej. Tak som dohral svoje striedanie. Rozhodca potom išiel konzultovať s videorozhodcom a uznal to."

Mužstvo Bruins sa opäť mohlo spoľahnúť aj na vynikajúci výkon gólmana Tima Thomasa, ktorý zlikvidoval až 52 streleckých pokusov na svoju bránku. Jeden z troch ašpirantov na zisk Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára základnej časti musel predviesť svoje umenie najmä počas tretej časti hry a v predĺžení, keď Flyers prestrieľali tím slovenského kapitána Zdena Cháru pomerom 22:7.

"V tejto časti stretnutia bol hviezdou. Ukázal niektoré vynikajúce zákroky, najmä vtedy, keď nás súper zatlačil. Mali zopár neuveriteľných šancí skórovať, on však bol na svojom mieste. Nebyť Timmyho, dnes by sme pravdepodobne nedokázali zvíťaziť," nevedel si vynachváliť perfektný Thomasov výkon tréner "medveďov" Claude Julien. "Vedenie 2:0 v sérii ešte nič neznamená. Stále máme pred sebou veľa práce," upozorňoval skúsený veterán Thomas.

Tretí a štvrtý duel série sú naplánované na stredu, resp. piatok.

Pondelok - výsledok - 2. kolo play-off zámorskej hokejovej NHL, resp. semifinále konferencie (hrá sa na 4 víťazstvá):

Východná konferencia - 2. zápas:

Philadelphia - Boston 2:3 po predĺžení (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1) - stav série: 0:2

Góly: 1. Van Riemsdyk (Giroux, Žerdev), 10. Van Riemsdyk (Briere, K. Timonen) - 13. Ch. Kelly (Ryder, Kaberle), 15. Marchand (P. Bergeron, Recchi), 75. Krejčí (Horton). Vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 54:41, brankári: Boucher (od 32. do 40. Bobrovskij, od 41. Boucher) - T. Thomas. Diváci: 19 962.

Utorňajší program:

Východná konferencia: Tampa Bay - Washington (3. zápas, stav série: 2:0), Západná konferencia: Nashville - Vancouver (3. zápas, stav série: 1:1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston vyhral nad Philadelphiou aj druhý zápas