Boston rozstrieľal Vancouver a znížil finálovú sériu na 1:2

Zdeno Chára oslavuje so spoluhráčmi štvrtý gól svojho tímu.
Zdeno Chára oslavuje so spoluhráčmi štvrtý gól svojho tímu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|7. jún 2011 o 05:01

Hokejisti Bostonu vyhrali až tretí zápas finálovej série proti Vancouvru, na domácom ľade zvíťazili jasne 8:1.

Zdeno Chára dvakrát asistoval.

BRATISLAVA. Bostonu sa podarilo zdramatizovať poslednú sériu tejto sezóny. Zverenci trénera Clauda Juliena konečne využili šance a ubránili nebezpečné útoky Vancouvru. Veľkú zásluhu na dôležitom triumfe má brankár Tim Thomas, ktorý pochytal 40 z 41 striel Canucks.

Domáci neboli aktívnejším tímom, ale dokázali byť efektívni. Po dvoch tretinách ich hráči Vancouvru prestrieľali o trinásť striel.

O svojej jasnej výhre rozhodli Bruins v druhej tretine, v ktorej strelili štyri góly. V poslednej dvadsaťminútovke to už bola exhibícia domáceho tímu, ktorý nakoniec strelil až osem gólov. Pri dvoch asistoval slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odohral veľmi dobrý zápas a napravil si tak dojem z druhého stretnutia. Na ľade strávil takmer 24 minút a pripísal si aj tri plusové body. Výborný zápas odohral 43-ročný Mark Recchi, ktorý strelil dva góly. Bruins strelili dva góly v oslabení.

"Stále vedieme na zápasy 2:1, nehrá sa na celkové skóre. Ďalší duel bude pre nás dôležitý, dôkladne sa naň pripravíme," povedal po zápase obranca hostí Kevin Bieksa.

Triumf Bruins nebol vo finálovej sérii najvyšším, keďže Detroit v roku 1936 a Toronto o šesť rokov neskôr dosiahli po deväť presných zásahov.

Dôležitý okamih duelu nastal už na začiatku 6. min duelu, keď hosťujúci Rome nedovolene poslal k ľadu Hortona. Zatiaľ čo obranca Vancouveru dostal od rozhodcov trest do konca duelu, útočníka domáceho Bostonu museli odviezť do nemocnice. "Vždy je náročné, keď takto prídete o spoluhráča. Dnes večer sme to chceli vyhrať už len pre neho. Všetci sme sa o Hortyho obávali a to nás namotivovalo k víťazstvu," poznamenal domáci útočník Brad Marchand

Výsledok:

Boston - Vancouver 8:1 (0:0, 4:0, 4:1), stav série 1:2

Góly: 21. Ference (Peverley, Krejčí), 25. Recchi (Ryder, Ference), 32. Marchand, 36. Krejčí (Ryder, CHÁRA), 52. Paille (Boychuk), 58. Recchi (Marchand, P. Bergeron), 59. Kelly (Paille, CHÁRA), 60. Ryder (T. Kaberle) - 54. Hansen (Torres, Lapierre).

Vylúčení: 10:5 na 2 min, navyše: Seidenberg (5+10 min za bitku), Lucic, S. Thornton (obaja 10 min za hrubosť), Ference - Burrows, D. Sedin (všetci 10 min za nešp. správanie), Rome (5+DKZ za nedovolené bránenie), Kesler (5+10 min za bitku), presilovky: 2:0, oslabenia: 2:0. Strely na bránku: 38:41. Rozhodovali: Walkom, O'Rourke - Racicot, Miller. Diváci: 17 565.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston rozstrieľal Vancouver a znížil finálovú sériu na 1:2