Bola svetovou jednotkou, teraz sa jej nedarí vyhrať zápas

Anna Ivanovičová nevyhrala zápas už viac než dva mesiace.
Anna Ivanovičová nevyhrala zápas už viac než dva mesiace. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. sep 2016 o 03:04

Potrebujem zistiť, čo sa mi to vlastne deje, hovorila Ivanovičová.

NEW YORK. Srbská niekdajšia jednotka svetového rebríčka tenistiek Ana Ivanovičová prechádza hernou krízou, ale vôbec neuvažuje o ukončení kariéry.

"Nie, určite nie. Akurát potrebujem zistiť, čo sa mi to vlastne deje. Už som zažila útrapy na kurte, ťažké časy. Neprechádzam teda čímsi takýmto prvý raz. Bolí to však, lebo viem, čo do toho vkladám. Vždy som cítila, že keď tvrdo pracujete, prichádzajú výsledky. Teraz však viem, že naplno makám, a predsa to neprináša pozitívny efekt. Je to trochu ´Hlava XXII´: na víťazstvá potrebujete sebadôveru, ale zároveň platí, že sebadôvera vyvstáva z víťazstiev..." povzdychla si Ivanovičová po prehre 6:7 (4), 1:6 s Češkou Denisou Allertovou v 1. kole newyorských grandslamových US Open.

Ivanovičová nič nevypúšťa. Trénuje, snaží sa, no výsledky sa nedostavujú.

"Nikdy som pri tenise nemala nejako veľa šťastia. Sústavne som si uvedomovala, že to chce drinu. Z tohto uhla pohľadu som hrdá na to, čo som dokázala. Viem totiž, že to bolo zaslúžené, nič som nedostala zadarmo," podotkla Belehradčanka.

Dvadsaťosemročná Belehradčanka ťahá sériu piatich nezdarov, na zápasový úspech čaká od polovice júna.

Medzičasom sa vydala za nemeckého futbalistu Bastiana Schweinsteigera, aj preto sa objavili úvahy o prípadnom preskupení priorít a možnom zavŕšení aktívnej činnosti.

Hrdinka parížskeho Roland Garros 2008 Ivanovičová figuruje na 31. pozícii v renkingu.
 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bola svetovou jednotkou, teraz sa jej nedarí vyhrať zápas