VIDEO: V zápase s bývalou hviezdou UFC sa vzdal, no zvíťazil aj tak

(Zdroj: ESPN)
Daniel Stankovič|7. máj 2021 o 19:47 (aktualizované 7. máj 2021 o 19:47)

Kuriózna situácia sa v dnes noci odohrala na turnaji poprednej americkej organizácie MMA.

NEW JERSEY. Premiérové vystúpenie bývalého šampióna UFC Fabrícia Werduma (24-10-1) nevyšlo pod farbami organizácie Professional Fighters League podľa jeho predstáv.

V hlavnom zápase večera, kde štyridsaťtriročný Brazílčan nastúpil proti krajanovi Renanovi Ferreirovi (7-2 MMA) sa totiž v polovici prvého kola udial bizarný moment, ktorý výrazne zasiahol do výsledku celého súboja.

Počas tretej minúty duelu sa Werdumovi podarilo Ferreiru nachytať a nasadiť mu techniku triangle choke.

Ferreira sa následne na malý moment vzdal poklepaním na rameno súpera, na čo mal byť duel ukončený. Hlavný rozhodca Keith Peterson však nebol v pozícii aby si to všimol, a tak súboj pokračoval ďalej.

Zakrátko na to sa Ferreirovi podarilo z nebezpečnej techniky uniknúť a duel zvíťaziť tvrdými údermi.

„Cítil som, ako sa vzdal a odklepal to na moje rameno. Práve preto som tú techniku pustil a prestal. Rozhodca to však vôbec nevidel.

Nechápem tomu. Keď niekto odklepe, rozhodca má ukončiť zápas. Každý videl, že to tak bolo. On (Renan Ferreira, pozn. red.) samozrejme vie, že sa vzdal,“ povedal v pozápasovom rozhovore bývalý šampión UFC a známy špecialista na brazílske jiu-jitsu.

Malou náplasťou na sklamanie Fabrícia Werduma môže byť fakt, že v rámci ligového systému organizácie PFL bude mať v tomto roku ešte viacero šancí toto zakopnutie napraviť a prebojovať sa tak do vyraďovacieho pavúka ťažkej váhy, kde bude môcť zabojovať o celkovú odmenu vo výške jedného milióna dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: V zápase s bývalou hviezdou UFC sa vzdal, no zvíťazil aj tak