Zvládli veľkú drámu. Slováci postúpili už do semifinále MS v biliarde

Jaroslav Polách (vľavo) a Jakub Koniar.
Jaroslav Polách (vľavo) a Jakub Koniar. (Autor: Twitter Matchroom Pool)
Sportnet, TASR|14. máj 2021 o 07:25

Slovenskí reprezentanti opäť rozhodli v poslednej možnej hre.

LONDÝN. Slovenskí reprezentanti v biliarde Jakub Koniar a Jaroslav Polách postúpili vo štvrtok do semifinále turnaja World Cup of Pool v Londýne. Nad japonským duom Naojuki Oi a Masato Jošioka triumfovali 9:8.

Účasťou v elitnom kvartete pri debute na majstrovstvách sveta dvojíc dosiahli jeden z najväčších úspechov slovenského biliardu vôbec.

O finále si zahrajú proti domácej Veľkej Británii, ktorá zdolala Holandsko jasne 9:1.

VIDEO: Zápas Slovensko - Japonsko (zostrih štvrťfinále)

Slováci v 1. kole suverénne zdolali obhajcov titulu Albina Ouschana a Maria Hea z Rakúska 7:1. V 2. kole si po dráme poradili v postfederálnom derby s Čechmi Petrom Urbanom a Michalom Gavenčiakom 7:6.

Proti Japoncom dokázali otočiť nepriaznivý vývoj. Slováci prehrávali už 3:7, ale potom dokázali vyhrať päť hier za sebou. Japonci vyrovnali, ale v rozhodujúcej sedemnástej hre mali pevnejšie nervy slovenskí reprezentanti.

Slovákov v boji o finále čakajú skúsení Briti Karl Boyes a Darren Appleton, ktorí si pred dôležitým duelom veria.

"Máme spolu veľa skúseností a je to cítiť. Náš herný plán a spôsob komunikácie sú na kvalitnej úrovni," povedal Boyes pre matchroompool.com.

"Som veľmi šťastný, že som tu," pokračoval Appleton, ktorý nehral štyri roky. "Nemohol som si zvoliť lepšieho partnera. Máme perfektnú chémiu a dokonale spolu fungujeme. Rozumieme si navzájom a poznáme svoju hru, a o tom je súťaž dvojíc," dodal.

Na turnaji hrajú proti sebe dvojice systémom KO. V areáli Milton Keynes sa predstavili hráči z 30 krajín, pričom domáca Veľká Británia mala tri dvojice. Úvodné zápasy sa hrali do 7, od štvrťfinále do 9, a finále na 11 víťazných hier.

Slováci pri premiérovej účasti vyhrali už tri zápasy a z pôvodne 32 dvojíc sa dostali medzi najlepšiu štvorku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Zvládli veľkú drámu. Slováci postúpili už do semifinále MS v biliarde