Bicek s Nagyom pod dvoch odohratých dueloch opúšťajú Prešov

TASR|14. sep 2010 o 19:42

Slovenskí hokejoví reprezentanti Ladislav Nagy a Jiří Bicek opúšťajú po utorkovom zápase 3. kola prvej ligy tím HC 07 Prešov. Dôvodom je, že s klubom nemajú podpísaný žiadny kontrakt a ako voľní hráči mohli odohrať iba dva zápasy.

Prešov.

Obaja sa pripravovali v Prešove individuálne. V prešovskom drese sa predstavili v prvom útoku, no ich efektivita v dvoch dueloch nebola taká ako by si predstavovali, zhodne si pripísali po jednej asistencii.

"V Prešove sme začali trénovať od začiatku zimnej prípravy. Čo sa týka mojej budúcnosti, tak nejaké rokovania prebiehajú vo Fínsku, ale zatiaľ nie je nič isté. Rozhodli sme sa tu odohrať dva duely, zavďačiť za to, že sme tu mohli trénovať a samozrejme, že každý hráč potrebuje odohrať aj nejaký zápas. Dnes sme odohrali posledný duel, pretože hráč bez zmluvy môže iba toľko. Je to dané IIHF," uviedol Jiří Bicek, ktorý ako prvý Slovák vyhral v sezóne 2002/2003 s tímom New Jersey Devils Stanleyho pohár.

Ladislava Nagya mrzeli dve prehry v domácom prostredí, ale rovnako bol spokojný s pôsobením v Prešove. "Sme radi, že sme tu mohli trénovať, pretože v Košiciach nám to nevyšlo. Vďaka patrí Igorovi Libovi a Renému Pucherovi. Zároveň sme sa dohodli, že tu odohráme dva zápasy," povedal Nagy, ktorý čaká v najbližších dňoch na telefonát od svojho agenta ohľadom zmluvy so zámorskou NHL:

"V hre bol jeden tím, ak to však nevyjde budem si musieť niečo nájsť v Európe. Mne sa páčia ligy vo Švédsku, Švajčiarsku a samozrejme Rusku. Uvidíme čo príde, pretože teraz je všade veľa voľných hráčov. Možno začnem v extralige, keďže každý hráč potrebuje hrať."

Tréner Prešova Liba zhodnotil ich krátkodobé pôsobenie v metropole Šariša pozitívne. "Moji chlapci mali možnosť vidieť týchto dvoch hráčov naostro v príprave takmer celý august. Verím, že im to pomohlo a zúročia to v lige," uviedol Liba, ktorý si v Košiciach zahral s vtedy 18-ročným Nagyom v jednom útoku: "Podobnú situáciu som zažil aj ja, keď sme s Jánom Faithom spolu hrávali a potom ma trénoval. Ja som ho bral ako trénera, tak dúfam, že aj Laci to takto teraz berie," dodal s úsmevom na perách Liba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bicek s Nagyom pod dvoch odohratých dueloch opúšťajú Prešov