Paulína Fialková reaguje na kritické komentáre: Sme ako národ na takom dne?

Paulína Fialková.
Paulína Fialková. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. dec 2021 o 17:05

Svedomie mám čisté v tom, čo som príprave dala, napísala.

BRATISLAVA. Slovenskej reprezentantke v biatlone Paulíne Fialkovej nevyšli úvodné dve kolá Svetového pohára vo švédskom Östersunde.

Jediné bodované umiestnenie si pripísala vo vytrvalostných pretekoch na 15 km, kde skončila tridsiata deviata.

V rýchlostných pretekoch na 7,5 km bola osemdesiata druhá a v druhom prípade uzatvárala prvú stovku výsledkového poradia, čo bol jej najhorší výsledok v kariére.

Fialková: Hejteri, až teraz ste sa prebrali?

Na množstvo kritických komentárov na svoju adresu 29-ročná skúsená biatlonistka zareagovala prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti.

"Neviem, čo sa v našej spoločnosti stalo, že sme sa stali ľuďmi plnými zloby, hejtu, mudrovania, urážania, krutosti. Sme ako národ na takom dne, že toto je jediné čo nám ostáva? Asi áno," napísala Paulína Fialková na fejsbúku a ďalej pokračovala:

"Slovenský biatlon je, bohužiaľ, presne tam, kde dlhé roky smeroval. Hejteri, vy ste sa až teraz prebrali? Vy si myslíte, že za to môžu športovci, ktorí drú ako kone deň čo deň, obetovali športu celý život, zdravie, rodinu, školu a v neposlednom rade spústu peňazí? Myslíte si, že ich toto ne*erie oveľa viac ako vás?"

Uvedomuje si svoje zlé výsledky

Podľa vlastného vyjadrenia staršia zo sestier Fialkových si je plne vedomá svojich hrozných výsledkov v Östersunde.

"Veľmi ma to trápi aj preto, že z prípravy som mala naozaj dobrý pocit. Ale viete čo? Svedomie mám čisté v tom, čo som príprave dala. Za seba som viac ako maximum z mojich možností spraviť nemohla. A ak na to už nemám? Tak s tým asi už asi nič nespravím. Ale snažiť sa neprestanem, pokiaľ to pôjde," pokračovala rodáčka z Brezna.

Držiteľka ôsmich pódiových umiestnení vo Svetovom pohári sa rozhodla odstrihnúť od komentárov na sociálnych sieťach.

"Nechcem podporovať vlnu hejtu, ktorá sa na sociálnych sieťach šíri v každej oblasti. A chcem poprosiť všetkých, ktorí to so mnou myslíte dobre. Nepíšte mi, ako nemám čítať výlevy chudákov, ktorí o športe nič nevedia. Ja ich nečítam a sľubujem, že oni sú na tomto celom to posledné, čo ma trápi," doplnila Paulína Fialková.

Sestry Fialkové prežívajú jeden z najhorších štartov do sezóny. Po troch individuálnych súťažach má v hodnotení Svetového pohára Paulína 2 body, Ivona je zatiaľ bez bodového zisku.

Fialkové vlani v úvode sezóny prekonali covid. Ochorenie ich trápilo takmer celú sezónu. Na jar už dokázala Paulína vybojovať aj umiestnenie v top10. Sestry v lete absolvovali niekoľko vyšetrení a zdravotne už podľa slov Paulíny boli v poriadku.

Svetový pohár v biatlone pokračuje tretím kolom v Hochfilzene od 10. do 12. decembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Paulína Fialková reaguje na kritické komentáre: Sme ako národ na takom dne?