Nuly padajú na tréningoch. Na čo si môžu biatlonisti trúfať na ZOH?

Paulínu Fialkovú čaká štart na tretích olympijských hrách.
Paulínu Fialkovú čaká štart na tretích olympijských hrách. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|25. jan 2022 o 13:13

Z Pjongčangu obhajuje Fialková aj ženská štafeta piate miesta.

BRATISLAVA. Predchádzajúce tri zimné olympijské hry bol pre fanúšikov okrem hokeja jednoznačným lákadlom biatlon. Kto ho predtým nesledoval, tak na vo Vancouvri, v Soči aj v Pjongčangu začal.

Na všetkých hrách žiarila predovšetkým Anastasia Kuzminová. Vo Vancouvri pridal bronz, ale aj viacero výsledkov v top10 Pavol Hurajt. V Pjongčangu sa zase výborne ukázala vo vytrvalostných pretekoch Paulína Fialková (5. miesto) a prekvapila aj ženská štafeta (rovnako 5.). 

Biatlon bol v popredí. Úspechov aj záujmu. Na blížiacich sa hrách v Pekingu by to bolo skôr veľkým prekvapením, ak by sa podarilo zopakovať výsledky z predchádzajúcich ZOH. 

Lídrami celého tímu budú sestry Fialkové, ktoré dosahujú najlepšie výsledky vo Svetovom pohári. V porovnaní s predchádzajúcimi sezónami však aj ony zažívajú pokles. Ich výsledky mali veľké výkyvy a nedarilo sa im najmä v streľbe. Bežecká forma oboch sestier sa postupne zlepšuje. Paulína sa dokonca v posledných pretekoch vyrovnala najlepším.

Slovenský biatlon je tam, kam smeroval

Ešte v decembri, keď sa jej vôbec nedarilo a umiestňovala sa v závere výsledkovej listiny, odsúdila negatívne odkazy fanúšikov.

"Slovenský biatlon je, bohužiaľ, presne tam, kde dlhé roky smeroval. Hejteri, vy ste sa až teraz prebrali? Vy si myslíte, že za to môžu športovci, ktorí drú ako kone deň čo deň, obetovali športu celý život, zdravie, rodinu, školu a v neposlednom rade spústu peňazí? Myslíte si, že ich toto ne*erie oveľa viac ako vás?" napísala začiatkom decembra staršia zo sestier na Instagrame. 

Podľa predstáv sa jej nevydarili ani viaceré decembrové štarty. Aj pre RTVS opisovala v Ruhpoldingu, že netuší, prečo sa jej nedarí: 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Biatlon»Nuly padajú na tréningoch. Na čo si môžu biatlonisti trúfať na ZOH?