Bežecké podujatie Sačurovská pätnástka oslávila šťvrťstoročnicu

Najrýchlejší muži v absolútnom poradí bez rozdielu veku.
Najrýchlejší muži v absolútnom poradí bez rozdielu veku. (Autor: Danica Božová)
Danica Božová|16. sep 2020 o 15:45

Pôvodne sa mala konať v marci, presunuli ju na september.

SAČUROV. Jubilejný 25. ročník populárneho cestného behu Sačurovská pätnástka s podtitulom Memoriál Helenky Slukovej sa pôvodne mal konať v tradičnom marcovom termíne ako súčasť celoročného bežeckého seriálu Východoslovenská veľká cena vytrvalcov.

Zaúradoval však koronavírus, a preto organizátori boli nútení podujatie presunúť na jesenný termín - druhú septembrovú nedeľu.

Pre víťaza príprava na MMM

S troma päťkilometrovými okruhmi vedúcimi ulicami obce Sačurov (okres Vranov nad Topľou) si v horúcom slnečnom počasí pri teplote 27 stupňov Celzia najlepšie poradil 29-ročný Erik Repák v drese BKO Vyšná Myšľa.

„Prvé dva okruhy som bežal spolu s pretekárom, ktorý bol v cieli druhý. V treťom okruhu sa rozhodlo o mojom prvenstve. Vzhľadom na horúce počasie som s výkonom spokojný, pretože teraz sa rýchlejšie bežať nedalo. Toto podujatie som absolvoval v rámci prípravy na MMM, na ktorý sa pripravujem pod vedením súčasného trénera Vladislava Lipovského,“ dodal po dobehnutí.

S vyše dvojminútovou stratou za víťazom do cieľa dobehol presne o desaťročie starší Rastislav Skubeň, Košičan pracujúci vo Zvolene a obliekajúci dres ŠBK VTJ Zvolen.

Bronz v celkovom poradí si vybehal 50-ročný veterán a slovenský reprezentant v triatlone Michal Ivančo z ŠK Banské, ktorý tak potvrdil paradox veku.

Organizátori ocenili i ďalších dvoch, štvrtého 32-ročného Jozefa Fecíka z MBO Strážske a piateho 48-ročného Jozefa Pavúka z Porúbky.

Ženské prvenstvo pre Stanovčákovú

Medzi ženami nenašla premožiteľku 39-ročná Vranovčanka Zuzana Stanovčáková, v civile riaditeľka ZŠ v Rudlove.

Oproti vlaňajšku, keď bola strieborná, si polepšila o jednu priečku.

„Počas behu som sa cítila dobre, podmienky sme mali všetci rovnaké. Bola som rada, že som to odbehla. A ako bonus som brala fakt, že sa mi podarilo vyhrať.“

So stratou vyše päť minút na víťazku finišovali 37-ročná Bratislavčanka Veronika Vasilová, ktorá sa k behaniu vrátila po 17 rokoch, a čerstvá štyridsiatnička Beáta Kopčáková v drese TJ Metropol Košice.

Obe dosiahli navlas rovnaký čas v cieli. O ich umiestnení rozhodli až rozhodcovia, ktorí na lepšiu pozíciu posunuli Bratislavčanku.

Vložený beh na 5 km

Pre začínajúcich bežcov a tých, ktorí si na celú 15 km dlhú trať z rôznych dôvodov netrúfali, organizátori pripravili už štvrtý rok po sebe vložený beh na 5 km.

Na štart sa postavila i 22-ročná dcéra Helenky Slukovej Antónia, ktorú organizátori klasifikovali v cieli na štvrtom mieste.

Prvenstvá si vybojovali Patrik Madár z TJ Obalservis Košice a Anna Závodníková z STD Vranov nad Topľou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bežecké podujatie Sačurovská pätnástka oslávila šťvrťstoročnicu