Mal ťažký pád. Hermans na Okolo Poľska utrpel viacero zranení a skončil

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
TASR|1. aug 2017 o 15:56

Spal som len niekoľko hodín, bolia ma zlomené zuby i zápästie. K tomu nemôžem hýbať s ramenom, priznal jazdec.

VARŠAVA. Belgického cyklistu Bena Hermansa po silnej zrážke na pretekoch Okolo Poľska 2017 previezli do nemocnice Szpital Wojewodzki. Nehoda sa stala po prvom stúpaní v Salmopole. Doktor tímu BMC Racing Danile Zaccaira bližšie špecifikoval rozsah zranení jazdca:

"Ben má zlomené zápästie, prst na nohe a tiež fraktúru hrudnej kosti. Taktiež má tri zlomené zuby a lícnu podliatinu. Našťastie CT vyšetrenie a röntgen brucha nepotvrdil zlomeninu stavcov alebo vnútorné krvácanie. Na krátko stratil vedomie. Jeho stav budú naďalej monitorovať."

Nepamätám si, čo sa stalo, ale myslím si, že sme išli dole kopcom vo vysokej rýchlosti. Uvidel som jazdca predo mnou, zabočil som doprava a dostal som sa do rohu, kde som zachytil ohradu.


Ben Hermans

Zaccaria dodal, že akonáhle to umožní jazdcov stav, prevezú ho do Belgicka, kde bude pokračovať jeho rekonvalescencia. Cyklista bude predbežne bez pretekov štyri až šesť týždňov. Presný čas pauzy stanovia lekári až po jeho prevoze do Belgicka.

"Nepamätám si, čo sa stalo po nehode, ale myslím si, že sme išli dole kopcom vo vysokej rýchlosti. V rohu nastala panika. Nemyslím si, že situácia bola nebezpečná," opisoval Hermans.

"Uvidel som jazdca predo mnou, zabočil som doprava a dostal som sa do rohu, kde som zachytil ohradu. Spal som len niekoľko hodín, bolia ma zlomené zuby i zápästie. K tomu nemôžem hýbať s ramenom. Je veľmi smutné byť takto mimo pretekov," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mal ťažký pád. Hermans na Okolo Poľska utrpel viacero zranení a skončil