Mladá Slovinka zomrela pri dopravnej nehode v Nórsku. Zrazil ju kamión

Hana Mazi Jamniková.
Hana Mazi Jamniková. (Autor: Twitter)
TASR|12. aug 2022 o 14:59

Vodič vinu popiera.

OSLO. Talentovaná slovinská bežkyňa na lyžiach a skejtbordistka Hana Mazi Jamniková tragicky zomrela počas tréningu v Nórsku.

Podľa Slovinského lyžiarskeho zväzu sa stala účastníčkou dopravnej nehody v tuneli na ceste medzi Forsandom a Joerpelandom.

Devätnásťročnú Mazi Jamnikovú po zrážke s kamiónom previezli vrtuľníkom do nemocnice v Stavangeri, kde však lekári konštatovali smrť.

"V tejto chvíli smerujú všetky naše myšlienky k rodine, ktorej vyjadrujeme hlbokú sústrasť," uviedol Slovinský lyžiarsky zväz v tlačovej správe, z ktorej citoval portál siol.net.

Podľa nórskych médií sa slovinský tím zúčastnil na festivale Blink, jednom z najprestížnejších podujatí na kolieskových lyžiach.

Potom sa na severe Európy ešte ďalej pripravoval. Ku zrážke malo údajne prísť počas jazdy na skejtborde, podľa iných správ Mazi Jamniková išla na kolieskových lyžiach. Vodič kamióna vinu popiera.

Mazi Jamniková patrila medzi najväčšie nádeje slovinského bežeckého lyžovania. Stala sa juniorskou majsterkou sveta na 10 km na kolieskových lyžiach.

Aj na snehu dosahovala sľubné výsledky, vlani na juniorských MS vo Vuokatti skončila na 12. mieste. V Nórsku sa pripravovala na svoju prvú sezónu medzi dospelými.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Mladá Slovinka zomrela pri dopravnej nehode v Nórsku. Zrazil ju kamión