Beck nestačil na Murrayho, skrečoval v treťom sete

Brit Andy Murray bez problémov vyradil Karola Becka.
Brit Andy Murray bez problémov vyradil Karola Becka. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. jan 2011 o 07:47

Karol Beck vypadol na Australian Open v prvom kole, keď nedohral zápas s piatym nasadeným Andym Murraym.

MELBOURNE. Slovenský tenista Karol Beck neuspel v 1. kole dvojhry na Australian Open v Melbourne. Zverenec trénera Jána Krošláka prehral s piatym nasadeným vlaňajším finalistom Britom Andym Murraym, keď za stavu 3:6, 1:6 a 2:4 v treťom sete zápas skrečoval pre zranenie ramena.

Posledným slovenským želiezkom v singli na úvodnom grandslamovom turnaji roka tak zostala Dominika Cibulková, ktorá nastúpi v stredu v 2. kole proti Talianke Alberte Briantiovej. Beck sa predstavil v hlavnej súťaži na Australian Open po šesťročnej prestávke. Jeho maximom v Melbourne Parku zostáva 3. kolo z roku 2005.

Beckovi nevyšiel úvod stretnutia s Murraym, keď v druhom geme stratil podanie a rodák zo škótskeho Dunblane si po potvrdení brejku vybudoval náskok 3:0. Slovenský tenista sa v ďalších minútach pokúšal o rebrejk, no dvakrát nezužitkoval vedenie 30:0 a Murray dotiahol prvý set do úspešného konca.

Brit umne menil rytmus a spomaľoval hru, čo na Becka platilo. V dôležitých momentoch ho podržalo podanie. Hneď na začiatku druhého dejstva Murray prelomil podanie zvolenského rodáka, v piatom geme po skvelom obhodení pridal ďalší brejk a náskok 4:1 pretavil vo vedenie 2:0 na sety. V treťom dejstve mal Beck za stavu 2:2 k dispozícii dva brejkbaly. Nevyužil ich však, v ďalšom geme po sérii nevynútených chýb stratil podanie a následne pre bolesti ramena zápas skrečoval.

Bolesti ramena sa stupňovali

"Murray bol na úvod turnaja veľmi ťažkým superom. Neskutočne sa na dvorci pohyboval, umne menil rytmus hry a mal vynikajúcu obranu. Vyhrával dôležité loptičky, čo rozhodlo o osude stretnutia. V treťom sete za stavu 1:2 som požiadal o ošetrenie. Fyzioterapeutovi som hovoril, že skúsim ešte odohrať pár gemov a uvidím, či sa to zlepší alebo nie. Začal som hrať veľmi riskantne, za stavu 2:2 som viedol 40:15, no Murray potom trikrát skvele zaservoval. Za stavu 2:4 som sa rozhodol, že to radšej vzdám, pretože bolesti ramena sa stupňovali. Nechcel som riskovať zhoršenie zranenia," povedal pre TASR Beck, ktorý predpokladá, že Murray sa na tohtoročnom Australian Open dostane minimálne do štvrťfinále.

"Tam už bude záležať od aktuálnej formy i od toho, či bude unavený alebo nie," dodal druhý najlepší slovenský singlista, ktorý si po Australian Open dá krátku pauzu. "Chcem si doliečiť rameno. Týždeň po skončení Australian Open by som rád absolvoval turnaj v Johannesburgu, kde som vlani postúpil spoločne s Harelom Levym do finále štvorhry. Dúfam, že budem fit a že ho stihnem."

muži - dvojhra - 1. kolo:

Andy Murray (5-V. Brit.) - Karol BECK (SR) 6:3, 6:1, 4:2 - skreč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck nestačil na Murrayho, skrečoval v treťom sete