Bayern prehral prvýkrát doma. Aj pre Neuerovu chybu

Manuel Neuer (vľavo) dostáva po chybe gól, prizerá sa jeho spoluhráč Rafinha.
Manuel Neuer (vľavo) dostáva po chybe gól, prizerá sa jeho spoluhráč Rafinha. (Autor: TASR/AP)
Ján Mikula|23. mar 2015 o 22:32

Bayern prehral s Mönchengladbachom 0:2 a prišiel aj o Robbena, ktorý sa po 24 minútach na trávniku opäť zranil.

BRATISLAVA. Dva góly Brazílčana Raffaela a chyba brankára Manuela Neuera rozhodli o prekvapujúcom domácom zakopnutí nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov.

Bayern tak ukončil desaťzápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach. V Allianz Arene prehral s Borussiou Mönchengladbach 0:2. Bola to jeho druhá ligová prehra v ročníku, prvá od 30. januára.

Sprcha 0:2 prišla po gólovej žatve - po výhre 4:0 v Brémach s Werderom a domácej prestrelke proti Šachtaru Doneck 7:0 v odvete osemfinále Ligy majstrov.

Kiks Neuera

Pod prehru sa podpísal aj veľký kiks brankára Manuela Neuera. Strelu Brazílčana Raffaela bez prípravy, ktorá mierila priamo na Neuera, nechal brankár prekĺznuť pomedzi prsty a loptu chytil až meter za čiarou.

"Chcel som ju chytiť, ale mal som ju asi vyraziť. Bola to však prvá strela na bránku, nebol som rozchytaný," ospravedlňoval sa.

Novinári Neuerovi pripomenuli, že vôbec v prvom zápase v drese Bayernu v auguste 2011 školáckou chybou spôsobil prehru s Borussiou Mönchengladbach 0:1.

Zranený Robben

Bayernu sa navyše zranil Arjen Robben. Holanďan sa po 11-dňovej absencii pre problémy s chrbtom vrátil do zostavy, no hral len 24 minút. Vynechá kvalifikačný zápas EURO 2016 proti Turecku aj prípravný súboj so Španielskom.

Bayern vedie ligu s desaťbodovým náskokom pred Wolfsburgom. Mönchengladbach sa posunul na tretie miesto, ktoré znamená účasť v Lige majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bayern prehral prvýkrát doma. Aj pre Neuerovu chybu