Baťka: Verím, že o rok dosiahneme na finále

Košickí basketbalisti boli oživením ligy.
Košickí basketbalisti boli oživením ligy. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|29. apr 2016 o 00:00

Košice vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou mužského basketbalu obsadili štvrtú pozíciu.

Klub býkov Košice na medailu nedosiahol. Vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou mužského basketbalu obsadil štvrtú pozíciu. Rozhodla o tom stredajšia domáca porážka s Interom Bratislava.

KOŠICE. Východniari mali pritom druhý zápas série o tretie miesto rozbehnutý výborne. Od začiatku duelu až do 33. minúty vyhrávali a v jednom momente mali jedenásťbodový náskok.

Kľúčový záver stretnutia však ovládli Bratislavčania.

„Urobili sme niekoľko strát, dovolili sme im premeniť trojky, ktorými sa na nás dotiahli a napokon išli do výraznejšieho vedenia. Chýbalo nám aj viac energie, pretože sme boli vyčerpaní a Inter sa naopak rozbehol. Bolo to skôr o psychike,“ hľadal príčiny prehry košický pivot Michal Baťka.

Mal motiváciu navyše

Býci úspešne sekundovali Interu v oboch zápasoch, no vždy doplatili na krátky herný výpadok. V Bratislave im nevyšla druhá štvrtina a na domácej palubovke nezvládli posledné dejstvo.

„Inter má kvalitné mužstvo a je im jedno, či hrajú doma alebo vonku. Majú silné individuality na ihrisku aj na lavičke. Nemožno nikoho podceniť, pretože každý vie skórovať, od Rančíka až po posledného striedajúceho hráča,“ pokračoval 28-ročný Košičan.

Michal Baťka odviedol v sérii o tretie miesto výbornú prácu. V prvom zápase nastrieľal 19 a v druhom dokonca 28 bodov. Ani jeho výkony však nestačili na kvalitného súpera.

„Pre mňa to bola motivácia hrať proti Radovi Rančíkovi, ktorý pôsobil v najkvalitnejších európskych súťažiach. Chcel som takisto ukázať, že ocenenie, ktoré som dostal od SBA, je zaslúžené,“ povedal tretí najlepší basketbalista Slovenska za rok 2015.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baťka: Verím, že o rok dosiahneme na finále