Basketbalová sezóna je minulosťou. Aká bola v Michalovciach?

Mužský celok michalovského 1. BKD. V druhej lige znova obsadil medailovú pozíciu.
Mužský celok michalovského 1. BKD. V druhej lige znova obsadil medailovú pozíciu. (Autor: archív)
Róbert Andrejov|9. jún 2016 o 00:00

Radosť znovu robili basketbalisti, kadetky v premiére medzi elitou neoslnili. Rozbehla sa aj Karpatská liga žien.

MICHALOVCE. Basketbalová sezóna 2015/16 z pohľadu 1. BKD Michalovce je minulosťou. V práve skončenom ročníku mali Zemplínčania do súťaží zaradené dve družstvá – mužov v II. lige Východ a kadetky v najvyššej súťaži.

Šéf 1. BKD Ladislav Janošov sa popri tom venoval aj nadnárodnej Karpatskej lige žien, ktorá má za sebou pilotný ročník.

Kvalitu opäť ukázal hlavne mužský tím, ktorý tradične patril medzi druholigovú špičku a znovu vybojoval medailové umiestnenie, keď skončil na striebornej pozícii.

Muži opäť druhí

Výborné meno michalovskému klubu už tradične robil mužský celok, ktorý opäť štartoval v tretej najvyššej súťaži – II. lige skupine Východ.

Po základnej časti obsadili druhú priečku s bilanciou 15 výhier a 3 prehry, čím si znovu vybojovali miestenku na turnaji Final Four, ktorý sa konal u víťaza dlhodobej časti v Krompachoch.

Na Spiši si hráči 1. BKD v semifinále poradili s Dolným Kubínom a vo finále nestačili na domáci Dastet, takže obhájili minuloročnú striebornú pozíciu.

„Muži majú za sebou úspešnú sezónu. Prebojovali sa medzi najlepšie štyri celky súťaže a prebojovali sa do finále, v ktorom ťahali za kratší koniec so suverénom tohto ročníka, kvalitným mužstvom domácich Krompách. Opäť sa potvrdilo sa to, čo sme viac-menej očakávali, že hrať dva ťažké zápasy počas dvoch dní je pre nás náročné,“ zhrnul v krátkosti druholigovú sezónu mužov prezident 1. BKD Ladislav Janošov.

Michalovský káder bol opäť vyskladaný zo skúsených hráčov, ktorých doplnili mladší hráči a chlapci z vlastnej liahne.

„Náš tím sa počas celej sezóny opieral o kolektívny výkon a nedá sa povedať, žeby v ňom niektorý hráč dlhodobo vynikal nad ostatnými. Raz potiahol jeden, v ďalšom zápase zase iný. Lídrami mužstva boli Branislav Holda, Tomáš Mižák, niekedy bratia Vladislav a Tomáš Mitterpákovci či mladý Milan Janošov. Pre zranenie menej hrával Michal Maškulík a hrajúci tréner Milan Janošov nastúpil len v dvoch či troch zápasoch. Priestor dostali aj naši odchovanci Cyril Hasaralejko, Kristián Sklár a v druhej časti aj Richard Štec,“ pokračoval Ladislav Janošov, ktorý oceňuje to, že káder je stavaný hlavne na vlastných odchovancoch.

„Tých sme dopĺňali dvoma-troma hráčmi z iných klubov s menšími skúsenosťami z riadneho basketbalu, spomeniem bratov Mateja a Miroslava Mihaľovcov či Ivana Kuska, ktorí u nás dostávajú priestor, aby sa zdokonalili v tejto hre.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Basketbalová sezóna je minulosťou. Aká bola v Michalovciach?