Basketbalisti Svitu oskalpovali aj Inter

Fantastický obrat. Svit zdolal Inter, hoci prehrával už o 23 bodov.
Fantastický obrat. Svit zdolal Inter, hoci prehrával už o 23 bodov. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|16. okt 2016 o 11:29

Po triumfe nad Prievidzou získali basketbalisti Svitu ďalšie cenné víťazstvo.

SVIT.. Po sobote majú skalp aj Interu Bratislava, ktorý zdolali po heroickom výkone 114:106 po predĺžení.

Keď domáci Svit prehrával v úvode druhého polčasu už o 23 bodov (42:65), zdalo sa byť o víťazovi duelu rozhodnuté. No, nebolo. Iskra ukázala charakter a bojovné srdce. Zápas dotiahla do predĺženia a v ňom už mala jasne navrch.

„To, čo sme dnes zažili, slovami ani neviem opísať. Chalanom sa chcem veľmi poďakovať za to ako sa vložili do tohto zápasu. V prvom polčase bol Inter extrémne úspešný vo všetkom, na čo siahol. Ukázal v ňom obrovskú silu. Bojovali sme celý zápas a v druhom polčase sa šťastena priklonila k nám. Hrať v takejto úžasnej atmosfére je to, prečo hráme basketbal. Verili sme, že môžeme vyhrať a podarilo sa to. Chlapci tvoria výborný kolektív i mimo ihriska, čo sa ukazuje aj na palubovke,“ neskrýval nadšenie tréner Iskry Svit Michal Madzin.

Janković: Ukázali sme charakter

To, čo predviedli Podtatranci, sa nevidí každý deň. Prehrávať s tak kvalitným tímom ako má Inter o 23 bodov a napokon vyhrať o osem nie je maličkosť.

„Zvyšku ligy sme poslali jasnú správu, že s nami musia rátať. Aj keď sme prehrávali o vyše dvadsať bodov, ukázali sme charakter. V prvom polčase sme hrali zle. Zbrane sme ale nezložili, hlavy sme dali hore a povedali si, že ideme bojovať. Vyhrali sme ako tím. Ďakujeme našim skvelým fanúšikom. Opäť nám vytvorili fantastickú atmosféru. Čaká nás tretí kandidát na titul a ja verím, že s podporou našich divákov budeme znovu úspešní,“ povedal kapitán Svitu Saša Janković, ktorý v predĺžení vzal zodpovednosť na seba a dôležitými trojkami naklonil misku váhy na stranu domácich.

Urobili veľa chýb

Hostia v prvom polčase pod Tatrami dominovali. Postupne sa ale karta začala obracať a rozbehnutých domácich už nedokázali zastaviť.

„Zápas sme začali dobre. V prvom polčase sme boli lepší. V tretej štvrtine sme urobili veľa chýb, mali sme veľa stratených lôpt. Svit sa postupne dostával do svojho herného prejavu. Všetci vieme, že sa tu hrá ťažko. Aj tak sme ale mali vyhrať. Je to pre nás dobré poučenie. Musíme hrať celých 40 minút, aj keď vyhrávame o 20 bodov. Veľmi nám chýbal do rotácie Bulatovič, hrali sme s jedným rozohrávačom. V obrane sme robili strašne veľa chýb. Navyše sa Svitu strelecky chytil Jankovič,“ skonštatoval tréner Interu Oliver Vidin.

„Svit nás nezaskočil, v druhom polčase sme ale prestali hrať svoju hru. Urobili sme zopár chýb v obrane, ktoré domáci využili, dostali sa do laufu a už sa to ťahalo. V závere to už bolo, kto z koho. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, o podcenení súpera nemôže byť ani reči. Jednoducho sme nechali domácich sa rozohrať a oni nás zlomili. Svitu dodalo ďalšiu energiu aj povzbudzovanie z hľadiska, určite im to pomohlo. Nič sa nedeje, poučíme sa z tohto zápasu a ideme ďalej,“ doplnil krídelník Interu Martin Bílik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Basketbalisti Svitu oskalpovali aj Inter