VIDEO: Basketbalistky Mali nezvládli prehru na MS, pobili sa medzi sebou

Basketbalistky Mali.
Basketbalistky Mali. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|27. sep 2022 o 08:30 (aktualizované 27. sep 2022 o 11:35)

FIBA už prípad vyšetruje.

SYDNEY. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) spustila vyšetrovanie sporu medzi dvoma hráčkami reprezentácie Mali, ktorý po zápase so Srbskom v B-skupine MS vyústil do fyzického napadnutia.

Salimatou Kouroumaová mala po prehre 68:81 v mixzóne pred zástupcami médií niekoľkokrát udrieť svoju kolegyňu z národného tímu Kamite Elisabeth Dabouovú. Oddeliť ich od seba museli ďalšie spoluhráčky.

Kouroumaová, ktorá má v priemere 5,3 bodu na zápas, uštedrila menej produktívnej Dabouovej (3,8) niekoľko úderov. Nakrútili ich pritom srbské médiá.

VIDEO: Hráčky Mali sa pobili na MS v basketbale žien 2022

Obe hráčky Mali sa za incident ospravedlnili:

"Je nám to ľúto. Boli sme frustrované z prehry a chceli by sme sa za naše správanie ospravedlniť všetkým účastníkom MS," uviedla Dabouová na tlačovej konferencii po boku Kouroumaovej.

Tím Mali prehral všetky doterajšie duely v základnej skupine šampionátu v Austrálii a stratil šancu na postup do vyraďovacej fázy. Každý zápas prehrali v priemere o priepastných 30 bodov.

Na MS sa dostal na poslednú chvíľu ako náhrada za Nigériu, ktorá sa odhlásila v dôsledku politickej krízy v krajine. Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»VIDEO: Basketbalistky Mali nezvládli prehru na MS, pobili sa medzi sebou