Z USA prišli do Košíc odštartovať kariéru. Sú za tým dobré vzťahy s agentmi

Generálny manažér Young Angels Košice - Daniel Jendrichovský.
Generálny manažér Young Angels Košice - Daniel Jendrichovský. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|19. sep 2021 o 06:30

Koho favorizuje šéf Košičaniek na zisk titulu?

Momentálne hráme v Angels aréne, ale kedy budeme musieť odísť a kde budeme hrať zatiaľ nevieme. Visí nad tým veľký otáznik,“ povedal v rozhovore pre Sportnet generálny manažér basketbalistiek Young Angels Košice DANIEL JENDRICHOVSKÝ.

Klub, ktorý pokračuje v šľapajach 15-násobného slovenského majstra, začne novú sezónu aj s dvojicou Američaniek. Kostru tímu budú tvoriť rovnako ako po minulé roky košické odchovankyne.

Vlaňajšiu sezónu ste zakončili ziskom bronzu. Bude vaším cieľom v ženskej extralige, ktorá štartuje o dva týždne, jeho obhajoba?

Ja by som sa radšej vyhol slovám o ambíciách. Oproti minulému roku sme káder omladili. Skončilo pár skúsených hráčok. Dôležité bude, aby dievčatá pokračovali vo vývoji minimálne tak ako vlani. Osobne si myslím, že môžeme byť ešte nebezpečnejší ako sme boli v minulom roku.

Gro tímu tvorili v predošlých rokoch odchovankyne z vašej akadémie. Budete mať aj tento rok káder zložený prevažne z mladých košických hráčok?

Áno, základ bude postavený na hráčkach z našej liahne. Doplnené budú talentovanými dievčatami z iných klubov, ktoré prichádzajú na vysoké školy do Košíc. Tento rok to bude Ema Rodáková z Popradu a Radka Ošťádalová z Bratislavy. Obe budú bojovať o svoje minúty na palubovke.

V Košiciach sa predstavia aj dve americké legionárky. Channon Flukerová už u vás v minulosti pôsobila a zanechala veľmi dobrý dojem. Spolu s ňou prichádza aj Valeria Higginsová. Mali by obe patriť k jasným líderkám tímu?

Obe sú mladé hráčky, ktoré len začínajú svoju kariéru. Ich pôsobenie u nás je výsledkom dobrých vzťahov, ktoré nám ostali s americkými agentmi. Vďaka nim máme možnosť získať mladé hráčky, ktoré si potrebujú najskôr urobiť meno a nabrať skúsenosti. V našej situácii si nemôžeme dovoliť angažovať rovno hotové hráčky. Bude to teda obojstranná výpomoc. Naše dievčatá s naučia niečo z amerického štýlu a oni naopak z toho európskeho.

Channon Flukerová v drese Young Angels Košice.
Channon Flukerová v drese Young Angels Košice. (Autor: goodangelskosice.eu)

Čím sú práve tieto Američanky výnimočné?

Obe majú obrovský potenciál. Je len otázne, či ho dokážu v prvej sezóne v Európe pretaviť aj v kvalitné výkony. Flukerová tu už síce krátko pôsobila. Pre pandémiu však musela vtedy po mesiaci odísť.

S oboma ste sa predbežne dohodli na pôsobení do decembra. Od čoho bude závisieť ich zotrvanie v klube?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Z USA prišli do Košíc odštartovať kariéru. Sú za tým dobré vzťahy s agentmi