Slováci zdolali Írov aj druhýkrát, lídrom bol opäť Brodziansky

Vladimír Brodziansky (vľavo) počas reprezentačného tréningu.
Vladimír Brodziansky (vľavo) počas reprezentačného tréningu. (Autor: TASR)
TASR|18. júl 2021 o 18:54

Budúci týždeň ich čakajú zápasy v Portugalsku.

Írsko - Slovensko 76:85 (36:46)

Najviac bodov: Carroll 30, Blount, Fulton, Killenn a Quigley po 7 - Brodziansky 23, Ihring a Krajčovič po 12

DUBLIN. Slovenská basketbalová reprezentácia zvíťazila aj v druhom prípravnom zápase s Írskom. V nedeľu triumfovala v Dubline 85:76.

Zverenci trénera Olega Meleščenka nadviazali na sobotňajšie víťazstvo. Pred 24 hodinami zviedli vyrovnanejší boj a súpera zdolali o jediný bod 85:84.

"Opäť dobre rozbehnuté, ale zase sa to zdramatizovalo. Som rád, že aj mladí chalani dostali šancu, ktorej sa chopili vynikajúco. Myslím si, že oba zápasy nám pomohli na rozbeh do prípravných zápasov. Len sa dobre pripraviť na tie ďalšie," uviedol asistent hlavného trénera Michal Madzin. 

Najlepším strelcom slovenského tímu bol s 23 bodmi Vladimír Brodziansky. Po 12 nastrieľali Mário Ihring a tiež Šimon Krajčovič. 

"Myslím si, že sme mali lepší úvod do zápasu. Boli sme viac koncentrovaní. Počas prvého polčasu sme si vytvorili náskok, ktorý pokojne mohol byť väčší, aj 20-bodový. Vlastnými chybami sme to nechali na 10 bodoch.

V tretej štvrtine sme zase urobili veľa chýb v komunikácii v obrane. Dali nízku zostavu, padli im nejaké strely, ale v podstate našimi chybami sme ich nechali vrátiť sa do zápasu. Na konci sme si to už postrážili," uviedol Krajčovič. 

Slováci tak vstúpili do cyklu prípravných duelov pred druhým kolom predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023 dvoma výhrami. Pokračovať v nej budú 21. a 22. júla, keď sa predstavia na medzinárodnom turnaji v Portugalsku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slováci zdolali Írov aj druhýkrát, lídrom bol opäť Brodziansky