Bartánus: Zatiaľ je to viac o bojovnosti ako o kráse

Do formácie mu pribudol nový center. M. Bartánus (vpravo) vytvoril útočné trio s J. Bicekom a T. Klímom.
Do formácie mu pribudol nový center. M. Bartánus (vpravo) vytvoril útočné trio s J. Bicekom a T. Klímom. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|6. aug 2016 o 00:00

Hokejisti HC Košice majú za sebou úvodný prípravný zápas sezóny.

KOŠICE. Na ľade Martina Košice triumfovali 2:1 po samostatných nájazdoch, keď rozhodujúci premenil kapitán tímu Ladislav Nagy.

Premiérového gólu v novom drese sa dočkal aj Tomáš Klíma, ktorému nahrával Marek Bartánus.

Košickí hokejisti išli od úvodných minút do svojho prvého zápasu pred novou sezónou naplno. Po prvej tretine viedli gólom Klímu 1:0 a tento stav platil až do 46. minúty, kedy vyrovnal Murček.

Predĺženie sa napokon nehralo a o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých sa ako jediný presadil Nagy.

„Prvý zápas sezóny, aj keď je len prípravný, býva väčšinou najťažší. Človek do toho ide z plného objemu, čo znamená, že na tréningoch ideme na doraz, často až na dno svojich fyzických síl. Tréningové jednotky sú obrovské, takže únava je veľká a tým pádom je pohyb trochu obmedzený. Dá sa to ale vynahradiť bojovnosťou a srdiečkom, ktoré z našej strany nechýbali. Ďalšia vec je, že momentálne sú vonku veľké horúčavy a tak aj kvalita ľadu nie je úplne ideálna. Vytvára sa na štadióne hmla a tak celkové podmienky nie sú najlepšie, ale treba sa s tým popasovať,“ povedal Marek Bartánus.

Víťazstvá zaručia pohodu v kabíne

Výsledky v prípravných zápasoch nehrajú až takú veľkú rolu, no víťazstvo v prvom zápase rozhodne poteší a napomôže psychike.

„Rozprávali sme sa aj s trénerom a on od nás chce, aby sme vyhrávali aj v príprave. Keď sa darí, tak sa pohoda prenesie aj do kabíny a je vždy lepšie začať súťažnú sezónu s tým, že už máme za sebou nejaké víťazstvá. Mužstvo si potom viac verí,“ skonštatoval Bartánus. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartánus: Zatiaľ je to viac o bojovnosti ako o kráse