Bartánus si zahrá po boku hráčov, s ktorými vyrastal

Košická dvojka úradovala už v príprave. Bartánus a Dravecký sa poznajú dlhé roky.
Košická dvojka úradovala už v príprave. Bartánus a Dravecký sa poznajú dlhé roky. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|3. máj 2016 o 00:00

Cíger nominoval na majstrovstvá sveta aj dvojicu útočníkov, ktorí v uplynulej sezóne obliekali dres HC Košice.

Reprezentačný tréner Zdeno Kapitán oceliarov Marek Bartánus a jeho spoluhráč Tomáš Hrnka zažijú v Rusku premiéru na seniorských MS. Šampionát sa pre Slovákov začína v sobotu 7. mája zápasom s Maďarskom.

KOŠICE. Zverenci trénera Cígera vyhrali v príprave tri zápasy (dvakrát s Dánskom a raz s Francúzskom) a v rámci Euro Hockey Challenge 2016 skončili na ôsmom mieste.

„Vo Francúzku to pre nás nebolo vôbec ľahké, hrali sme zápas prakticky hneď po tom ako sme dorazili, takže bolo to dosť unavujúce. Myslím si ale, že všetky zápasy nám niečo dali a ukázali na čom môžeme v Rusku stavať,“ povedal pre Korzár Marek Bartánus, ktorý si rýchlo zvykol na trénera Cígera.

„Pracuje veľa na systémových veciach a komunikuje najmä so staršími hráčmi o tom, ako si to predstavuje. Takým spojivom medzi kabínou a trénerom je Andrej Sekera, ktorý s ním dosť často komunikuje a pýta sa nás, chlapcov, ako to vidíme my a to je podľa mňa len dobre.“

Košická enkláva v reprezentácii

Obrovskú radosť zažil košický odchovanec po tom ako sa dozvedel, že ostáva v tíme a predĺži si tak sezónu minimálne o pár týždňov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartánus si zahrá po boku hráčov, s ktorými vyrastal