Banská Bystrica deklasovala Trenčín a získala majstrovský mečbal

Hokejisti Banskej Bystrice otočili tretí finálový zápas proti Trenčínu.
Hokejisti Banskej Bystrice otočili tretí finálový zápas proti Trenčínu. (Autor: TASR)
Sportnet|16. apr 2018 o 00:00

Hokejisti Banskej Bystrice zdolali Trenčín 6:1.

Tipsport liga 2017/2018 - finále play off:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)

/stav série 3:0/

Góly: 22. Hohmann (Bartánus, Bubela), 36. Hrnka (Faille, G. Gélinas), 49. Bartánus (T. Surový, Hohmann), 52. Asselin (Delisle, Faille), 60. Lamper (z tr. strieľania), 60. Skalický - 2. Ölvecký (Bezúch)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: J. Gašparovič 5+DKZ za pichnutie, Frühauf (obaja Trenčín) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, Štefik - Korba, Smrek, 2841 divákov

Banská Bystrica: J. Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, G. Gélinas, J. Brejčák - Hrnka, T. Surový, Lamper - Hohmann, Bubela, Bartánus - Skalický, Faille, Asselin - Bortňák, Češík, Brittain - Gabor

Trenčín: Hiadlovský - Starosta, Bačik, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Romančík - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - Marcel Hossa, Sádecký, Bezúch - O. Mikula, Dlouhý, T. Varga - Deveaux, J. Švec, D. Hudec - J. Gašparovič

BRATISLAVA. Už len jeden triumf chýba hokejistom Banskej Bystrice k obhajobe titulu, v utorkovom domácom treťom stretnutí finále play off slovenskej Tipsport ligy zvíťazili 6:1 nad hráčmi Trenčína a v sérii na štyri výhry vedú 3:0.

Štvrtý duel, v ktorom môžu hráči Banskej Bystrice finálovú sériu ukončiť, je na programe v stredu o 18.00 SELČ opäť v Bystrici.

Pozrite si ako prebiehal tretí finálový zápas medzi Banskou Bystricou a Trenčínom (fotogaléria): fotogaléria

17.4.2018

Priebeh zápasu

I. tretina:

Hostia nastúpili v bránke s Tomášom Hiadlovským, ktorý nahradil zranenú oporu Dukly Michala Valenta.

Trenčania v úvode prvej tretiny využili ponúknutú presilovku o dvoch hráčov, keď po prihrávke Juraja Bezúcha skóroval Peter Ölvecký.

Domáci sa snažili čo najskôr vyrovnať, trikrát trafili konštrukciu bránky, Trenčania však dokázali udržať najtesnejšie vedenie až do konca úvodnej časti hry.

II. tretina:

Iba 67 sekúnd druhej tretiny stačilo Banskej Bystrici na vyrovnanie, keď Marek Bartánus našiel presnou prihrávkou Casona Hohmana a ten nekompromisne skóroval.

Vo veľkej šanci sa potom ocitol hosťujúci Marcel Hossa, domáci brankár Jan Lukáš však predviedol skvelý zákrok.

Obe mužstvá sa v ďalšom priebehu druhej časti zamerali na pozornú defenzívu.

Zmenu skóre priniesla až presilová hra domácich, prvý gól vo finálovej sérii zaznamenal Tomáš Hrnka.

V posledných sekundách pred druhou prestávkou mal veľkú šancu hosťujúci Ondrej Mikula, no trafil iba žŕdku Lukášovej bránky.

III. tretina:

V úvode tretej tretiny sa v nájazde ocitol domáci Patrik Lamper, no Hiadlovský jeho pokus zneškodnil.

O navýšenie náskoku pre Banskú Bystricu sa postaral v presilovke Marek Bartánus, o zopár minút Guillaume Asselin poslal Banskú Bystricu rovnako v početnej výhode už do trojgólového vedenia.

V závere stretnutia domáci ešte prikrášlili výsledok dvoma gólmi, presadili sa Patrik Lamper a Pavol Skalický.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Aj keď ten výsledok je jednoznačný, bol to ťažký zápas. My sme súperovi ponúkli šancu v úvode hrať presilovku piatich na troch a chvíľu nám trvalo, kým sme sa z toho dostali. Súper bol aktívny, až v druhej tretine sme lepšie dostupovali k hráčom, viac sme sa tlačili do bránky a z toho vyplynul náš tlak. Výsledok sme otočili, pomohli nám zlomové momenty, nakoniec všetko bolo o 'special' tímoch v presilovkách. Som rád, že sme góly v nich strieľali, súper v závere hru otvoril, inkasoval, no to už je jedno, rátajú sa len víťazstvá a nie výška skóre. Zajtra urobíme všetko, aby sme sériu zavreli, no nikdy nie je koniec, kým nie je koniec a všetci si to uvedomujeme."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Vo finále motiváciu nepotrebujete, čaká na nás ešte zápas, ktorý by mal byť z našej strany jeden z najlepších. Nič iné nám nezostáva, len štyrikrát vyhrať. Vedeli sme, že tlak bude na nás veľký, prispôsobili sme mu spôsob hry a úvodný gól nám strašne pomohol. Mali sme aj veľmi dobré momenty, no v druhej tretine sme hneď inkasovali. Rozhodol predbránkový priestor, z neho sme viackrát inkasovali, možno keby sme vyrovnali na 2:2, a šancu sme na to mali, zápas by bol iný."

Marek Bartánus, autor jedného gólu B. Bystrice: "Dlhšie sme sa rozbiehali, v sérii sme párkrát výsledok otočili, takže pri rýchlom góle súpera sme nezúfali. Od druhej tretiny nám to šlo parádne, diváci museli odchádzať spokojní. Bol to dôležitý zápas, no uvedomujeme si, že posledný krok bude ešte veľmi ťažký."

Tomáš Hrnka, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Bolo by dobre, keby sme sériu ukončili bez komplikácie, vieme však, že Trenčín sa nevzdá a čaká na nás ešte ďalší ťažký zápas. Dnes sme v druhej tretine poriadne pridali, prvý gól nás upokojil a odvtedy sme viac hrali kolektívnejšie."

Patrik Lamper, autor jedného gólu B. Bystrice: "Čakal som, čo mi pri trestnom strieľaní urobí brankár, otvoril mi to a ja som tam presne strelil. Videli sme na rozcvičke, že bude iný brankár, niečo sme si povedali, rozobrali a nachystali sa na neho. Posledný krok býva najťažší, musíme sa stopercentne nachystať. V tomto zápase rozhodli presilovky a oslabenia. Vieme, čo Trenčín hrá, po rýchlom góle súpera sme sa vrátili do zápasu."

Peter Ölvecký, jediný strelec gólu Trenčína: "Začali sme jednoducho, tak ako sme si povedali a hneď strelili gól. Pred vlastnou bránkou sme napokon zlyhali, góly nám z tohto priestoru strieľali úplne voľní hráči, to by sa naozaj nemalo stávať. Nemôžeme mať aj toľko trestných minút, to je neospravedlniteľné. Každé mužstvo je zdolateľné, bolo to vidieť aj v prvej tretine, nič sme nevymýšľali, čakali na príležitosť. Škoda šance Ondru Mikulu, keď mohol vyrovnať v závere druhej tretiny."

Online prenos: Banská Bystrica - Trenčín (hokej, Tipsport liga 2017/2018, finále play off, 3. zápas)

Kaufland play-off Tipsport ligy Finále 2017/2018
17.04.2018 o 18:00
B. Bystrica
6:1
(0:1, 2:0, 4:0)
60' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 22. Hohmann (Bartánus, Bubela), 36. Hrnka (Faillé, Asselin), 49. Bartánus (Surový, Hohmann), 52. Asselin (Delisle, Faillé), 60. Lamper (t.s.), 60. Skalický – 2. Ölvecký (Bezúch). Rozhodca: Baluška, Štefik – Korba, Smrek. Diváci: 2841.
Prenos
Banská Bystrica teda zvíťazila v treťom zápase finálovej série na vlastnom ľade vysoko 6:1, hoci až do vylúčenie Jakuba Gašparoviča to bol absolútne vyrovnaný zápas. V päťminútovej presilovej hre však domáci dvakrát skórovali a to bol pre Trenčanov doslova knockout. Banská Bystrica vedie v série 3:0 a zajtra môže pod Urpínom oslavovať zisk majstrovského titulu. To je odo mňa na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:49
59:49
goalBanská Bystrica dala gól!
Obrana Dukly v tomto momente vôbec nestíhala, PAVOL SKALICKÝ sa ňou prehnal ako víchor, natlačil sa pred Hiadlovského a pridal šiesty gól svojho tímu!
59:40
O osude dnešného zápasu je rozhodnuté, Banská Bystrica bude po dnešnom zápase viesť v sérii už 3:0.
59:08
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Radivojevič – 2 min., hákovanie).
59:07
59:07
goalBanská Bystrica dala gól!
PATRIK LAMPER v nájazde príliš nevymýšľal, namieril puk pomedzi betóny Tomáša Hiadlovského a ten napokon končí v sieti!
59:07
importantPatrik Lamper sa dostal do úniku, fauloval ho Tomáš Starosta a je z toho trestné strieľanie!
59:01
Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času.
58:53
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Delisle – 2 min., podrazenie).
58:38
Domáci v plnom počte.
58:05
Banská Bystrica dobre bráni. Marcel Hossa znovu v snahe o streľbu, nakoniec je z toho postavenie mimo hru.
57:25
Pred Marcelom Hossom sa otvoril priestor, skúsenému útočníkovi Dukly sa však nepodarilo trafiť ľavý horný roh Lukášovej bránky.
56:59
Za pasy sa chytajú Branko Radivojevič s Patrikom Lamperom, bitka z toho ale nakoniec nebude.
56:38
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brejčák – 2 min., hákovanie).
55:59
Trenčanom už evidentne dochádzajú aj fyzické sily. Fanúšikovia Banskej Bystrice potleskom v stoji oslavujú výhru svojho tímu. Uvidíme, či nie príliš predčasne.
55:16
Hostia v plnom počte.
55:01
Začalo sa posledných 5 minút riadneho hracieho času.
54:29
Domáci stále v tlaku pred Hiadlovským, Delisle strelou od modrej čiary trafil Asselina pred bránku Trenčína.
53:55
Banská Bystrica už si užíva záver riadneho hracieho času, predsa len, domáci vedú 4:1 a hrajú presilovú hru, niet dôvodu na paniku.
53:16
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Frühauf – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
53:16
Peter Frühauf sa veľmi hnevá na rozhodcov a zrejme dostane trest.
53:16
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Švec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
52:20
Hostia v plnom počte, za vylúčenie Gašparoviča však dvakrát pykali.
51:34
51:34
goalBanská Bystrica dala gól!
Delisle znovu vystrelil od modrej, GUILLAUME ASSELIN tečom úplne zmenil smer puku a Hiadlovský bol bezmocný. Asistencie: Delisle Steven, Faillé Eric.
51:25
Gélinas nabíjal na modrú čiaru Delislemu, ktorý však Hiadlovského neprekabátil.
50:56
Hrá sa znovu v rýchlom tempe, Banská Bystrica ešte stále hrá presilovú hru vďaka vylúčeniu Jakuba Gašparoviča.
50:01
Začalo sa posledných 10 minút riadneho hracieho času.
49:40
Hra je na chvíľku prerušená, pretože Tomáš Hiadlovský si pri zákroku roztrhol nejakú časť výstroja. Napokon si ho Tomáš opravil sám a nemusí byť striedaný Jakubom Kostelným.
49:30
Dnešné stretnutie sleduje 2841 divákov.
49:05
Dva parádne zákroky gólmanov na oboch stranách, Lukáš i Hiadlovský však podržali svoj tím. Po góle volala najmä strela Hohmanna po asistencii Asselina.
48:26
48:26
goalBanská Bystrica dala gól!
Znovu krásna kombinačná akcia domáceho tímu, Tomáš Surový doslova naslepo našiel MAREKA BARTÁNUSA, ktorý v priestore pred bránkou nezaváhal a zvýšil vedenie svojho tímu na 3:1! Asistencie: Tomáš Surový, Cason Hohmann.
48:19
Banská Bystrica v tlaku pred Tomášom Hiadlovským.
47:50
Obrovská komplikácia pre hostí z Trenčína, domáci hrajú presilovú hru v dĺžke piatich minút.
47:20
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Gašparovič – 5 min., pichnutie špičkou hokejky + osobný trest do konca zápasu, pichnutie špičkou hokejky).
47:05
Trenčania sú v útočnom pásme, Jakub Gašparovič však v dobrej pozícii minul kvalitnú prihrávku Deveauxa!
46:27
Znovu platí, že sa hrá nesmierne rýchlo, hosťom sa kráti čas na vyrovnanie. Dopredu sa však snažili dostať aj domáci hokejisti, no napokon je z toho len postavenie mimo hru.
45:30
importantPatrik Lamper šikovne vypichol puk Brankovi Radivojevičovi, rútil sa sám na Hiadlovského, ktorý však predviedol kvalitný zákrok a podržal svoj tím!
45:01
Máme za sebou úvodných 5 minút tretej tretiny, Banská Bystrica stále vedie nad Trenčínom v treťom finálovom zápase našej najvyššej súťaže 2:1.
44:29
Tibor Varga sa dostal do dobrej streleckej pozície, spoza obrancu však namieril švihom len do priestoru, kde bol pripravený Jan Lukáš.
44:00
Juraj Cebák nesmierne obetavo zblokoval strelu jedného z domácich hokejistov. Nuž a toto muselo obrancu hostí poriadne bolieť.
43:09
Tomáš Hrnka sa znovu ocitol v streleckej pozícii pred Tomášom Hiadlovským, tentoraz ale nemieril presne.
42:45
Aktuálny pomer striel máme 14 ku 13, i to svedčí o nesmiernej vyrovnanosti dnešného súboja.
42:32
Útočná akcia domáceho tímu, Josh Brittain bol však hlboko v postavení mimo hru.
42:05
Znovu sa hrá dlho bez prerušenia, oba tímy striedajú počas hry.
41:11
Asselin je však nesmierne dotieravý a hosťom nedá pri rozohrávke dýchať.
40:39
Asselin využíva menšie zaváhanie Tomáša Starostu, ktorý puk zabudol za sebou, následne však skúsený obranca Trenčína obetavo zblokoval strelu domácemu útočníkovi.
40:01
Úvodné buly tretej tretiny v prospech Trenčína.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Po druhej tretine vedie Banská Bystrica nad Trenčínom už 2:1. Domáci vyrovnali na 1:1 hneď v 22. minúte zásluhou Casona Hohmanna. V 36. minúte išli do vedenia vďaka Tomášovi Hrnkovi, ktorý zužitkoval Faillého prihrávku v presilovej hre. Tretia tretina sa začne približne o 19:45.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:50
importantVeľká šanca hostí, po zakončení Ondreja Mikulu zvoní tyč Lukášovej bránky!
39:35
Domáci kontrolujú záver druhej časti hry.
39:01
Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
38:39
Asselin sa mohol dostať do úniku, lenže znovu výbornú defenzívnu prácu predviedol Lukáš Bohunický.
37:59
Šikovná strela Branka Radivojeviča si cestu do siete Jana Lukáša nenašla.
37:32
Hrá sa znovu v rýchlom tempe, oba tímy striedajú počas hry.
36:25
Nuž, Banská Bystrica teda vedie 2:1 a Trenčania musia začať podstatne viac myslieť na ofenzívu.
35:28
35:28
goalBanská Bystrica dala gól!
Sled krátkych prihrávok doslova biliardovým spôsobom rozleptal obranu Trenčína. Eric Faillé našiel pred bránkou Trenčína voľného TOMÁŠA HRNKU, ktorý puk dostal pomedzi Hiadlovského betóny do siete. Asistencie: Erik Faillé, Guillaume Asselin.
35:22
Výborná práca Bohunického, puk smeruje až ku Lukášovi.
35:01
Začalo sa posledných 5 minút druhej tretiny, Banská Bystrica hrá presilovú hru a je v pásme pred Hiadlovským.
34:20
Tak toto budú nesmierne ťažké dve minúty pre Trenčín, prípadný gól môže byť zlomovým momentom dnešného zápasu.
33:54
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Pardavý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
33:35
Ján Pardavý zasiahol hokejkou do tváre jedného z domácich hokejistov, domáci budú hrať presilovú hru.
32:58
Stále sa hrá pomerne veľmi rýchlo a s minimom prerušení, dnes to však nebudú zrejme gólové hody tak ako v Trenčíne.
32:05
Rýchly brejk Trenčína, šikovná strela Marcela Hossu vypadla Lukášovi z lapačky, no žiaden z hokejistov Trenčína sa k dorážke nedostal.
31:36
Snahu Marcel Hossu zastavil Patrik Lamper, dopredu tak idú hokejisti Banskej Bystrice.
30:53
Hostia v plnom počte.
30:25
Domáci to skúsili kombinačne, Trenčania však výborne bránia modrú čiaru a Barani tak majú problém usadiť sa v útočnom pásme.
30:01
Máme za sebou polovicu riadneho hracieho času a stav zápasu je stále 1:1!
29:50
Trenčania posielajú puk cez všetky čiary až ku Janovi Lukášovi.
29:29
Domáci stiahli puk za svoju bránku a striedajú svoje formácie na ľade.
28:53
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Deveaux – 2 min., napadnutie).
28:50
Hostia znovu v šanci, strelu Bezúcha ale Lukáš vyrazil a Juraj Cebák sa k dorážke nedostal.
28:02
Marcelovi Hossovi zatiaľ dnešný zápas príliš nevychádza, po jeho chybe nasleduje vhadzovanie po ľavej ruke Tomáša Hiadlovského.
27:38
Tomáš Starosta skúsil fintičku, ktorá mu však na šťastie pre domáci tím nevyšla, inak by sa skúsený obranca hostí rútil sám na Jana Lukáša.
27:11
Zápas sa nám akoby trošku upokojil, obe mužstvá si dávajú obrovský pozor na defenzívne chyby.
26:32
Stále sledujeme tvrdý boj oboch tímov o každý kúsok ľadu, dnešný zápas musí hráčov stáť nesmierne množstvo síl.
25:39
Bystrica sa snaží získať vedenie v zápase na svoju stranu, najmä útok vedený Milošom Bubelom je nesmierne aktívny a nebezpečný.
25:01
Máme za sebou úvodných 5 minút druhej tretiny, stav pod Urpínom je už 1:1.
24:50
Domáci v plnom počte.
24:25
Hrá sa skutočne na ostrí noža, hráči si navzájom vôbec nič nedarujú.
23:50
Domácim sa podarilo poslať puk až za bránku hostí.
23:29
importantVeľká šanca hostí, Marcel Hossa pálil z medzikružia, lenže Jan Lukáš predviedol fantastický zákrok a podržal svoj tím!
23:02
Lenže v oslabení výborne prenikol s pukom do pásma Lamper, jeho strelu z pravej strany však Hiadlovský kryl.
22:50
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bubela – 2 min., nedovolené bránenie).
22:20
Ďalšie vhadzovanie pre domácich, Trenčín však v týchto momentoch dobre vykrýva stredné pásmo, navyše bude hrať presilovú hru.
21:30
Nuž a v úvode druhej tretiny začíname prakticky od začiatku. Máme 1:1, uvidíme, ktorý tím ako prvý znovu nakloní misky váh na svoju stranu.
21:07
21:07
goalBanská Bystrica dala gól!
Hostia ustáli presilovku, lenže domáci zahrali krásnu akciu, Bartánus našiel CASONA HOHMANNA a ten nekompromisne vyrovnal na 1:1! Asistencie: Marek Bartánus, Miloš Bubela.
20:51
Hostia v plnom počte.
20:30
Banská Bystrica dohráva ešte zvyšok presilovej hry ešte z prvej časti hry.
20:01
Úvodné buly druhej tretiny v prospech hokejistov Trenčína.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Po prvej tretine máme v Banskej Bystrici stav 0:1. O jediný gól sa postaral v 2.minúte Peter Ölvecký, ktorý zužitkoval presilovú hru hostí o dvoch hráčov. Domáci sa síce veľmi snažili, ale zatiaľ len trikrát opečiatkovali konštrukciu Hiadlovského bránky. Druhá tretina sa začne približne o 18:52.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:20
Banská Bystrica v mohutnom tlaku pred Hiadlovským, lenže puk získal nesmierne bojovný Branko Radivojevič a poslal ho cez všetky čiary.
19:01
Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
18:51
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Mikula – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
18:15
Pred Pavlom Skalickým sa otvoril voľný priestor, výborne ho však križoval Juraj Cebák a napokon mu zobral puk.
17:45
Trenčania obetavo vytlačili puk do stredného pásme, lenže domáci bojujú a sú prakticky hneď späť v pásme.
17:05
Banská Bystrica je však naďalej v tlaku. Hra je ale prerušená, pretože bránka Tomáša Hiadlovského je posunutá.
16:40
Strela Gélinasa prešla až ku Hiadlovskému, ktorý ju zbadal v poslednej chvíli a puk vyrazil ramenom.
16:02
importantTrenčania hrajú nesmierne obetavo, ale ani to nestačí na Miloša Bubelu, ktorý sa dostal do streleckej pozície a znovu rozozvučal tyč Hiadlovského bránky!
15:30
Bezúch mohol získať puk v útočnom pásme po chybe Mihalika prakticky zadarmo, výborne takticky však zahral Faillé a prerušil hru.
15:01
Do konca prvej tretiny ostáva menej ako 5 minút, Trenčín stále vedie zásluhou Petra Ölveckého 0:1.
14:30
Tak ústrednou postavu hostí je do týchto chvíľ brankár Tomáš Hiadlovský. Ďalšiu strelu domáceho Asselina navyše tentoraz obetavo zblokoval Patrik Bačik.
13:50
importantObrovská šanca domáceho tímu! Bartánus šikovne tečoval puk pred bránkou Trenčína, no Hiadlovský predviedol priam neuveriteľný zákrok!
13:05
Klemen Pretnar vysunul Erica Faillého, lenže ten je dôkladne strážený obranou hostí spod hradu Matúša Čáka.
12:10
Tomáš Starosta nahodil puk na domácu bránku, Jan Lukáš ho radšej podržal vo svojej lapačke a prerušil tak hru.
11:26
Hrá sa skutočne veľmi rýchlo a s malým počtom prerušení, oba tímy striedajú počas hry.
10:25
Hosťujúci Švec skúsil Lukáša prekvapiť strelou švihom, domáci brankár však vytiahol pohotový zákrok a podržal svoj tím.
10:01
Máme za sebou polovicu prvej tretiny, stav pod Urpínom máme stále 0:1.
09:55
Okamžitá odpoveď hostí, keď sa Boris Sádecký mohol rútiť sám na Lukáša, lenže výborný obranný zákrok previedol Klemen Pretnar.
09:40
importantObrovská šanca domáceho tímu, po strele Miloša Bubelu zvoní snáď ešte aj teraz tyč Hiadlovského bránky!
09:15
Buly pred Hiadlovským vyhrali domáci hokejisti, ktorí sa snažia udržať puk v útočnom pásme. Faillého si však obrana Trenčína dobre postrážila.
08:40
Patrik Lamper po zrážke s hokejistom Trenčína v páde narazil do hlavného rozhodcu Štefika. Obaja sú však v poriadku a pokračujú bez problémov v zápase ďalej.
08:25
Puk po zásahu Josha Brittaina končí v hľadisku, tentoraz sa však vylučovať nebude.
07:52
Oba tímy s plným počtom hráčov.
06:59
Hrá sa v rýchlom tempe, oba tímy striedajú počas hry.
06:05
importantObrovská šanca domácich, Eric Faillé mohol takmer zakončovať do odkrytej bránky hostí, lenže prihrávku na jeho hokejku v poslednom momente zblokoval skvelý Švec!
05:52
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Deveaux – 2 min., hrubosť).
05:52
A máme tu prvú potýčku, za pasy sa chytili práve Ivan Ďatelinka s Deveauxom.
05:40
Ivan Ďatelinka skúsil strelu od modrej čiary, neuspel však a ani jeden z jeho spoluhráčov puk nedokázal tečovať.
05:25
Vidíme viacero tvrdých osobných súbojov, v nich poriadne pridali najmä Trenčania.
05:01
Máme za sebou úvodných 5 minút prvej tretiny, Trenčín vedie v Banskej Bystrici 0:1.
04:15
Obrovské nasadenie na oboch stranách, dnes nás čaká skutočne parádny zápas.
03:50
Klemen Pretnar napriahol od modrej čiary, nenamieril však presne. Banská Bystrica však stále pokračuje v tlaku.
03:26
Banskobystričania skompletizovali svoju formáciu na ľade a Asselin sa okamžite natlačil pred Hiadlovského, ktorý však dobrým zákrokom podržal svoj tím.
02:52
Domáci v plnom počte.
01:55
Tlak Dukly Trenčín pokračuje, hostia stále hrajú presilovú hru o jedného muža.
01:19
01:19
goalTrenčín dal gól!
Krásna akcia hostí, ktorý využívajú presilovú hru 5 na 3. Juraj Bezúch z pravej strany našiel voľného PETRA ÖLVECKÉHO, ktorý nedal Lukášovi šancu na úspešný zákrok. Asistencia: Juraj Bezúch.
01:10
Trenčania okamžite zoradení pre Janom Lukášom.
00:52
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
00:49
Hneď v úvode presilovej hry posielajú Barani puk cez všetky čiary až ku Tomášovi Hiadlovskému.
00:22
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., hákovanie).
00:01
Úvodné buly prvej tretiny v prospech Banskej Bystrice.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Zaznie štátna hymna Slovenskej republiky a po jej skončení sa začne samotný zápas.
importantVeľká zmena v zostave Trenčína, zraneného Michala Valenta nahradil Tomáš Hiadlovský. Dvojkou tímu je Jakub Kostelný. Pre zranenie dnes nenastúpi ani Radek Dlouhý, v tretej formácii ho nahradil Ján Pardavý mladší.
Úvodné zostavy:

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš – Ďatelinka, Kubka, Mihalik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák J., Gabor – Lamper, Surový, Hrnka – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faillé, Skalický – Brittain, Češík, Bortňák

Dukla Trenčín: Hiadlovský – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Gašparovič – Radivojević, Ölvecký, Sojčík – Bezúch, Sádecký, Hossa – Varga, Pardavý, Mikula – Hudec, Švec, Deveaux

Rozhodca: Baluška, Štefik – Korba, Smrek.
Príjemný dobrý deň z Banskej Bystrice, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z tretieho zápasu finálovej série Kaufland play-off hokejovej Tipsport ligy, v ktorom hokejisti HC 05 iClinic Banská Bystrica privítajú na svojom ľade hráčov Dukly Trenčín. Aktuálny stav série je 2:0, dnešný zápas sa začína o 18:00.

Finále play-off začalo dvomi zápasmi pod hradom Matúša Čáka. V prvom zápase sa zrodil výsledok 3:4 po predĺžení (góly Sojčík, Radivojević, Starosta – 2x Gélinas, Faillé, Asselin). V druhom zápase sa zrodil rovnaký výsledok, tentoraz však až po samostatných nájazdoch, v ktorých vynikol najmä Guillaume Asselin, ktorý premenil dva samostatné nájazdy.

Sériu majú teda lepšie rozbehnutú Barani spod Urpína, no Trenčania istotne nepredajú svoju kožu lacno. Zápasom vás od 18:00 bude sprevádzať Dávid Švec.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Banská Bystrica deklasovala Trenčín a získala majstrovský mečbal