Bakoš verí, že Česi sa otvoria

Košický útočník Richard Jenčík bol so 60 bodmi najproduktívnejším hráčom tímu.
Košický útočník Richard Jenčík bol so 60 bodmi najproduktívnejším hráčom tímu. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|11. sep 2014 o 12:52

Košice už v priebehu sezóny naznačovali, že slovenská extraliga im je tesná. Boli úvahy o ich prechode do jednej z nadnárodných súťaží.

BRATISLAVA. V apríli sa písalo o ich snahe hrať českú ligu. Nebolo z toho nič. Počas posledného svetového šampionátu v Minsku ich vyžrebovali do štvorice A skupiny 44­člennej ligy majstrov.

„Nebudem porovnávať, čo je pre nás prioritou. Extraliga či Liga majstrov. Účasť v Lige majstrov je pre mužstvo významnou inšpiráciou, čo prospieva celému slovenskému hokeju. Aj reprezentační tréneri majú možnosť vidieť v akcii viacerých mladých hráčov,“ hovorí generálny manažér Juraj Bakoš.

Ligu majstrov berie ako spestrenie, úvahy o vstupe do inej nadnárodnej súťaže ho stále neopúšťajú.

Česi sú vraj ústretovejší

„Na účasť v KHL reálne pomýšľať nemôžeme, náš región nemá taký ekonomický potenciál, ale nelúčime sa s víziou spoločnej ligovej súťaže s českými klubmi. Mám signály, že doteraz odmietavý postoj by sa mohol zmeniť. Sú názorové prúdy z českej strany, že konfrontácia so slovenskými klubmi by mohla priniesť osoh aj im,“ dodal Bakoš. George Babcoke, šéf U.S. Steeel, ktorý je hlavným sponzorom košického hokeja, v minulosti hráčom často vyčítal, že majú slabú vyťaženosť arény – pod 50 percent.

„Teraz sme na tom lepšie. Keď porovnám, že v Liberci prišlo na zápas Ligy majstrov 1600 ľudí, tak vyše šesť tisícok ľudí u nás doma je príjemný rozdiel,“ dodal Bakoš.

Pašeka trápil chrbát

Po prvých troch prehrách v Lige majstrov sa vedenie mužstva rozlúčilo s trojicou hráčov – obrancom Kloučkom, a útočníkmi Zagrapanom i Dušanom Pašekom. Najmä prepustenie v minulosti produktívneho Pašeka bolo navonok prekvapením. Malého „Ceca“ však dlhodobo sužovali zdravotné problémy. Po operácii chrbta v Mníchove vyše pol roka takmer bezvládne ležal na posteli a na hokej nemohol ani pomyslieť. Krátko potom, čo sa konečne zapojil do letnej prípravy, ho zradili slabiny.

Káder, s ktorým Košice získali titul, je zo 70 percent zachovaný. Doplnili sme ho o kvalitných českých hráčov a našich juniorov. „Momentálne máme v kádri desiatich odchovancov, vraví Bakoš. Iné plány ako obhajobu titulu mu tradícia klubu bráni vysloviť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bakoš verí, že Česi sa otvoria