Bakoš: Tento extraligový ročník bol výnimočný

Generálny manažér košického klubu Juraj Bakoš prejavil pocity šťastia.
Generálny manažér košického klubu Juraj Bakoš prejavil pocity šťastia. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|8. apr 2011 o 00:00

Vedenie košického hokejového klubu môže byť spokojné. Aj táto sezóna sa skončila presne tak, ako si to želali priaznivci oceliarov. Úspešná obhajoba titulu je podľa všetkých kolektívnym dielom so spoločným rukopisom.



KOŠICE. Generálny manažér košického klubu Juraj Bakoš si najskôr mohol vychutnávať pohľad na tešiacich sa hráčov na ľade. Potom aj on vkročil na plochu, na ktorej opäť striekalo majstrovské šampanské. Brankár Julo Hudáček ho vôbec nešetril a poriadnu dávku investoval do čierneho saka Juraja Bakoša. Pri tej eufórii to však vôbec neprekážalo. Generálny manažér klubu potom zatlieskal smerom ku fanklubu, uklonil sa a vychutnával si gejzír radosti z každej strany.

Keby vám niekto pred letom povedal, že tento tím počas sezóny neprehrá dva zápasy po sebe a že od začiatku až do konca pôjde ráznym krokom za tretím titulom, čo by ste si pomysleli?

"No neveril by som tomu, nie po skúsenostiach, ktoré už pri hokeji mám.

Vďaka čomu sa Košice držia na extraligovom tróne?

"Vďaka tomu, že sa tu dala dokopy partia ľudí, ktorá pracuje zodpovedne a veľmi dobre na každom poste."

Tento tím vyhral od septembra 60 stretnutí. Túto sezónu sa po celý čas niesol na víťaznej vlne...

"Tento extraligový ročník bol naozaj výnimočný. Iný ako ten predchádzajúci."

((a))

Majstrovský titul získali dorastenci, juniori, teraz aj A-tím. Môže si generálny manažér klubu priať viac?

"Sme veľmi radi, že to funguje nielen na tej najvyššej úrovni, len u seniorov. Teraz sa tu zišla, ako sa vraví, silnejšia generácia aj u mládežníkov. Prejavila sa aj veľmi kvalitná práca mládežníckych trénerov. Momentálne v Košiciach zažívame krásne chvíle, eufóriu, jeden úspech za druhým. Je to výsledok koncepčnej práce. A ja si prajem, aby to tak fungovalo aj naďalej."

Aký je košický recept na úspech?

"V prvom rade sme sa dokázali poučiť z predchádzajúcej sezóny. Pár vecí sme robili inak. Dôležité bolo, že okolo trénera Čadu sa dala dokopy dobrá partia. Zodpovednosť, prístup, to všetko boli naše plusy. Sezóna sa skladá z maličkostí, u nás fungovali. Aj preto dnes môžeme oslavovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bakoš: Tento extraligový ročník bol výnimočný