Babušiak v slalome na univerziáde trinásty

SITA|6. feb 2011 o 14:27

Poslednou dvojicou slovenských reprezentantov na zimnej univerziáde v tureckom Erzurume bola dvojica alpských lyžiarov Jaroslav Babušiak a Šimon Štancel.

ERZURUM. Poslednou dvojicou slovenských reprezentantov na jubilejnej XXV. svetovej zimnej univerziáde v tureckom Erzurume bola dvojica alpských lyžiarov Jaroslav Babušiak a Šimon Štancel. Babušiak obsadil v slalome trináste miesto, Šimona Štancela diskvalifikovali. Víťazstvo si vyjazdil Američan Josef Stiegler.

Slovenskí pretekári na SZU v Erzurume získali spolu sedem medailí (4 - 0 - 3). Okrem bronzov hokejistiek a Jany Gantnerovej, troch individuálnych zlatých Aleny Procházkovej a jej najcennejšieho kovu z tímšprintu s Petrom Mlynárom si bronz vybojoval aj biatlonista Matej Kazár.

Slováci si vybojovali o štyri medaily viac ako pred dvoma rokmi v čínskom Char-pine, kde bol Jaroslav Babušiak strieborný v super G, bronzový v kombinácii a hokejisti skončili tretí. Vďaka tohtoročným úspechom v Turecku majú Slováci v ére samostatnosti na zimných univerziádach bilanciu 16 zlatých, 11 strieborných a 21 bronzových medailí.

V medailovej bilancii krajín skončilo Slovensko na 7. mieste.

Výsledky:

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Muži - slalom: 1. Josef Stiegler (USA) 1:45,71 min, 2. Filip Mlinsek (Slovin.) +0,13 s, 3. Carl Lind (Švéd.) +0,21,... 13. Jaroslav Babušiak +2,55, Šimona Štancela (obaja SR) diskvalifikovali

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Babušiak v slalome na univerziáde trinásty