Titul venovali zosnulému spoluhráčovi. Slafkovský sa rozlúčil s florbalom

Víťazi juniorskej extraligy florbalistov ATU Košice.
Víťazi juniorskej extraligy florbalistov ATU Košice. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)
Patrik Fotta|24. jún 2021 o 14:00

Hráčov ATU Košice smutná udalosť zomkla.

KOŠICE. Koncom januára prišli o spoluhráča. O nečakanom úmrtí len 19-ročného florbalistu informoval jeho klub ATU Košice.

Adam Sedláček bol dvojnásobným juniorským majstrom Slovenska.

O takmer polroka neskôr vybojovali juniori ATU ďalšiu majstrovskú trofej a venovali ju práve zosnulému spoluhráčovi.

Hráči Florko Košice s trofejou za druhé miesto v extralige juniorov.
Juraj Slafkovský odohral asi svoj posledný florbalový zápas.
Roman Faith (vpravo) si pripísal v zápase päť asistencií.
Víťazi juniorskej extraligy florbalistov ATU Košice.

Pod dresmi mali biele tričká s číslom 96, ktoré patrilo Sedláčkovi. Na striedačke mali počas zápasu jeho zarámovaný dres. 

Niečo také strašné nezažil

Po víťazstve 12:8 v poslednom stretnutí sezóny nad mestským rivalom Florkom Košice mohli hráči ATU oslavovať titul. Ten mal pre nich veľmi špeciálny význam.

„Od začiatku zápasu sme mysleli na Adama. Je veľmi smutné, čo sa stalo. Bohužiaľ, s tým nič nenarobíme. Zomkli sme sa, bojovali sme za neho. Verím, že sa s nami teší hore v nebi,“ povedal päťgólový strelec a kapitán ATU Marek Pazsiczký.

Jeho spoluhráč z útoku Roman Faith, ktorý sa primárne venuje hokeju (hrá za Bratislava Capitals a je odchovancom HC Košice), vnímal víťazstvo rovnako emotívne.

„Niečo také strašné som nezažil a pevne verím, že už ani nezažijem. Je to pre nás silný moment. Titul venujeme Adamovi. Bol tu s nami,“ vravel Faith.

Roman Faith (vpravo) si pripísal v zápase päť asistencií.
Roman Faith (vpravo) si pripísal v zápase päť asistencií. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)

Elitná formácia ATU v zložení Pazsiczký, Faith a Blaszczyk sa v stretnutí postarala celkovo o sedem gólov. Na palubovke sa prejavila jej niekoľkoročná zohratosť.

„Sme veľmi dobrí kamaráti aj mimo florbalu. Som rád, že sa nám tak darilo a pomohli sme tímu k dôležitému víťazstvu,“ skonštatoval Pazsiczký, ktorý si užíval atmosféru plných tribún.

„Pre nás mladých chlapcov je to zážitok do konca života. Pre takéto zápasy hráme florbal,“ dodal Pazsiczký.

Slafkovský: Bolo to ako hrať v saune

Na strane porazených stál ďalší profesionálny hokejista, ktorý sa navyše zviditeľnil aj v reprezentácii na nedávnych majstrovstvách sveta v Rige.

Juraj Slafkovský uzatváral skóre zápasu a pripísal si aj dve asistencie. Prehra s mestským rivalom ho očividne mrzela.

„Som sklamaný. Pre divákov to bol možno dobrý zápas, ale pre nás rozhodne nie. Snažil som sa do toho dať všetko, ale prehra veľmi mrzí. Škoda, že nám to nevyšlo,“ zhodnotil Slafkovský.

Hráči sa museli vyrovnať s náročnými podmienkami. V hale bola vysoká teplota. Viacerí mali dresy už po pár minútach prepotené do poslednej nitky.

„Bolo hrozné hrať v takejto saune. Nemáme, žiaľ, v Košiciach inú halu, čo je celkom smutné. Nič s tým nenarobíme,“ povzdychol si Slafkovský, pre ktorého to bol možno posledný florbalový zápas.

„Vždy som sa snažil prísť chlapcom pomôcť, keď som mal príležitosť. Bol to asi môj posledný zápas vo florbale, ale keď budem mať v hokeji voľno, ešte si možno prídem zahrať.“

Juraj Slafkovský odohral asi svoj posledný florbalový zápas.
Juraj Slafkovský odohral asi svoj posledný florbalový zápas. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)

Hrajú spolu odmalička

Slávneho spoluhráča vyzdvihol štvorgólový strelec František Šolc. So Slafkovským sú veľmi dobrí kamaráti aj mimo florbalu.

„Hrávame spolu od malička. Na ihrisku sa vieme nájsť aj naslepo. Veľmi dobre si rozumieme. Je to človek s dobrým srdcom, skvelý kamarát a úžasný hráč. Som veľmi vďačný, že nám prišiel pomôcť v dôležitom zápase,“ vravel Šolc.

Prezradil dokonca aj to, v drese ktorého tímu NHL by svojho dobrého kamaráta rád videl.

„Ja mám rád Los Angeles, ale tam by Juro určite ísť nechcel. Aj napriek tomu, že by si tam mohol užívať s peknými dievčatami na pláži. On by si skôr vybral Edmonton alebo Toronto,“ pousmial sa Šolc.

Nielen spoluhráči ale aj súperi mu držia palce, aby sa dokázal presadiť v zámorí.

„S Jurajom sa poznáme veľa rokov. Je pre nás úplne normálny chlapec. Sledovali sme ho a fandili sme mu aj na majstrovstvách sveta. Prajem mu veľa šťastia, aby sa prebojoval až do NHL, a dúfam, že sa mu bude dariť. Verím, že na nás nezabudne a niekam nás pozve, aj napriek tejto prehre,“ zasmial sa Pazsiczký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Titul venovali zosnulému spoluhráčovi. Slafkovský sa rozlúčil s florbalom