Nadal a Djokovič zvládli dramatické stretnutia a v Ríme si zahrajú proti sebe

Novak Djokovič sa raduje z víťazstva.
Novak Djokovič sa raduje z víťazstva. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. máj 2018 o 21:20

Obaja hráči potrebovali na postup tri sety.

RÍM. Rafael Nadal - Novak Djokovič a Marin Čilič - Alexander Zverev, taká je sobotňajšia exkluzívna semifinálová ponuka dvojhry na podujatí ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d´Italia v Ríme.

Odvekí rivali Nadal a Djokovič, momentálne druhý a osemnásty hráč rebríčka ATP World Tour, sa stretnú po vyše roku a svoju semifinálovú lahôdku naservírujú po 15.00 h.

Súboj turnajovej štvorky Čiliča a dvojky Zvereva príde na rad večer po 20.00 h.

Nadal a Djokovič sa spolu stretli 50-krát, doteraz naposledy však pred viac ako rokom na podujatí ATP Masters 1000 v Madride.

Nadal vtedy v semifinále triumfoval. Hoci celková bilancia je na strane srbského hráča 26:24. Na antuke dominuje Nadal 13:7.

Rím - štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Fabio Fognini (Tal.) 4:6, 6:1, 6:2

Marin Čilič (Chor.-4) - Pablo Carreno-Busta (Šp.-10) 6:3, 6:3

Novak Djokovič (Srb.-11) - Kei Nišikori (Jap.) 2:6, 6:1, 6:3

Alexander Zverev (Nem.-2) - David Goffin (Belg.-9) 6:4, 3:6, 6:3

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu Djokovič v ostatnom období bojoval so zdravotnými problémami i hernou krízou.

V piatkovom štvrťfinále si ako jedenástka turnaja poradil s nenasadeným Japoncom Keiom Nišikorim za 142 minút 2:6, 6:1, 6:3. Pripísal si dvanáste víťazstvo nad Nišikorim v rade.

"Za posledných šesť mesiacov som neodohral veľa zápasov. Potrebujem sa dobre vyspať a potom dať do toho všetko," povedal Djokovič podľa agentúry AP.

Nadal na ceste do najlepšej štvorky zdolal domáceho Fabia Fogniniho za 135 minút 4:6, 6:1, 6:2. V prvom sete síce prišiel o náskok 4:1, ale neskôr Fognini v dlhch výmenách "vyfučal" a majster antuky sa presadil svojou trpezlivosťou aj herným kumštom.

"Hral agresívne a na vysokej úrovni. Bol som trochu nervózny lebo som mal za sebou niekoľko nevydarených duelov. Cítil som sa pod tlakom," uviedol 31-ročný Nadal.

Španielsky ľavák je so siedmimi titulmi najúspešnejší hráč turnaja v Ríme, ak sa mu podarí získať ôsmy, vráti sa na čelo počítačového poradia pred Rogera Federera. Djokovič má na konte štyri rímske prvenstvá.

Dvojice v semifinále dvojhry:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Novak Djokovič (Srb.-11)

Marin Čilič (Chor.-4) - Alexander Zverev (Nem.-2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal a Djokovič zvládli dramatické stretnutia a v Ríme si zahrajú proti sebe