Tréner mal sexuálne obťažovať zverenkyňu. Dostal doživotný zákaz činnosti

Toni Minichiello.
Toni Minichiello. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. aug 2022 o 11:49

Brit poprel obvinenia vznesené proti nemu.

LONDÝN. Toni Minichiello dostal od Britskej atletickej federácie doživotný zákaz činnosti za údajné nevhodné sexuálne správanie. Informáciu priniesla stránka CNN.

Atletický tréner pomohol britskej sedembojárke Jessice Ennisovej-Hillovej k zlatu na OH 2012 v Londýne. Od UK Athletics dostal doživotný zákaz činnosti za opakované prípady údajného sexuálne nevhodného správania a šikanovania.

Päťdesiatšesťročného Minichiella suspendovali v máji 2021 pred zdĺhavým vyšetrovaním sťažností niekoľkých športovkýň na jeho správanie počas 15-ročného obdobia. Jeho žalobcovia zostávajú v anonymite.

"Hrubé porušenie dôvery zo strany pána Minichiella malo vážne následky na duševné zdravie a duševnú pohodu športovcov pod jeho vedením," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnila UK Athletics na svojej webovej stránke.

Brit poprel obvinenia vznesené proti nemu a vyjadril ľútosť nad rozhodnutím, pričom tento proces označil za "nespravodlivý":

"Popieram všetky obvinenia vznesené proti mne. Som trénerom už viac ako 30 rokov a hoci som bol náročný, nesprával som sa nevhodne k žiadnemu z mojich športovcov, ako by mnohí z nich potvrdili," uviedol Minichiello vo vyhlásení pre CNN.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Tréner mal sexuálne obťažovať zverenkyňu. Dostal doživotný zákaz činnosti