Asociácia sa dohodla s pretekármi na reprezentačných zmluvách

Adam Žampa.
Adam Žampa. (Autor: TASR)
TASR|17. okt 2013 o 17:43

Na štvrtkovom rokovaní v Poprade sa obe strany dohodli na reprezentačných zmluvách.

POPRAD. Spor medzi slovenskými reprezentantmi v alpskom lyžovaní a Slovenskou lyžiarskou asociáciou (SLA) je definitívne zažehnaný.

"Na stretnutí so zástupcami pretekárov (Veronika Velez Zuzulová, Petra Vlhová, Adam a Andreas Žampovci) sa SLA dohodla na bodoch reprezentačnej zmluvy, ktoré doteraz ostávali sporné. Termín stretnutia sa opäť prispôsobil pretekárom, ktorí mali medzi sústredeniami krátku prestávku, preto sa na ňom nemohlo pre pracovné povinnosti zúčastniť celé predsedníctvo Úseku alpských disciplín," povedal pre TASR sekretár Úseku alpských disciplín SLA Martin Kupčo.

Podľa jeho slov si obe strany vysvetlili výklad FIS pravidiel a povinností SLA a pretekárov. "Zástupcovia pretekárov pochopili dôvody našich požiadaviek a dohodli sme sa na akceptácii pôvodného znenia zmluvy o reprezentácii. Zadefinovali sme si rozdelenie reklamných plôch a ich použitie. SLA urobí ústretový krok ohľadom športového oblečenia. Dohodli sme sa na vzájomnej akceptácii partnerov. Ďalšie body boli skôr úpravou termínov a administratívnych povinností jednej aj druhej strany s ktorými nebol väčší problém. Ja osobne hodnotím toto stretnutie pozitívne. Verím, že veľmi rýchlo dotiahneme dohodnuté veci aj právne a administratívne. Teraz sú na ťahu zástupcovia pretekárov, ktorí musia deklarovať ich zmluvné záväzky voči tretím stranám," dodal Kupčo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Asociácia sa dohodla s pretekármi na reprezentačných zmluvách