Argentína len remizovala na Copa América s Bolíviou 1:1

Sklamaný Messi.
Sklamaný Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. júl 2011 o 07:37

Futbalistom Argentíny sa podarilo vyrovnať necelú štvrťhodinu pred koncom zápasu gólom Agüera. Tím sa pokúsi napraviť si renomé v stredu v súboji s Kolumbiou.

BUENOS AIRES. Futbalisti Argentíny v noci na sobotu iba remizovali v otváracom zápase majstrovstiev Južnej Ameriky v A-skupine s Bolíviou 1:1. Bod pre hviezdami nabitý výber na finálovom turnaji Copa América zabezpečil až v 76. minúte Sergio Agüero.

Skóre stretnutia otvoril po bezgólovom polčase Edvialdo Rojas, ktorý v 48. minúte šikovne usmernil loptu z rohového kopu do brány, keď ju argentínsky brankár Sergio Romero zachytil až tesne za čiarou - 0:1.

V mimoriadne chladnom počasí sa domácim "Albicelestes" podarilo vyrovnať necelú štvrťhodinu pred koncom duelu, keď striedajúci Agüero po šiestich minútach pobytu na trávniku z voleja upratal loptu do siete - 1:1.

Messi sa nepresadil

Hoci favorizovaný celok v závere zatlačil svojho súper, pozorná defenzíva Bolívie už neinkasovala.

Najhviezdnejší hráč šampionátu Lionel Messi po stretnutí netajil sklamanie. "Sme smutní, pretože sme nedosiahli to, čo sme si predsavzali. Cieľom bolo víťazstvo. Hrali sme celkom dobre, ale musíme sa ešte zlepšiť," povedal útočník španielskej Barcelony, ktorý žiarivú formu z klubu opäť nedokázal preniesť do reprezentácie.

Argentínsky tréner Sergio Batista na Messiho obranu vyhlásil, že od svojich zverencov nežiada hru katalánskeho veľkoklubu, keďže je to podľa jeho vyjadrenia "veľmi zložité".

Strelec bolívijského gólu Rojas je presvedčený, že remíza so silnou Argentínou pomôže jeho tímu v ďalších bojoch predovšetkým po psychickej stránke.

Argentínu čaká Kolumbia

"Prinúti nás to zlepšovať sa. Zatiaľ sme len na začiatku, no chceme napredovať. Dobrý výsledok, ako aj každý gól, sú z psychologického hľadiska dobrým signálom," skonštatoval.

Argentína sa pokúsi napraviť svoje renomé v stredu v súboji s Kolumbiou, o deň neskôr je na programe zápas Bolívie s Kostarikou.

Najväčší ašpirant na titul Brazília, ktorá sa v posledných piatich rokoch tešila z prvenstva hneď štyrikrát, odohrá svoj prvý duel v B-skupine v nedeľu proti Venezuele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Argentína len remizovala na Copa América s Bolíviou 1:1