Architekt Národného futbalového štadióna: Každý štadión má slepé miesta

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|30. nov 2017 o 14:14

Verím, že nový štadión pomôže zdvihnúť návštevnosť na Slovane, priznal Karol Kállay.

BRATISLAVA. Počas uplynulých dní mali fanúšikovia možnosť vidieť, v akom stave sa momentálne nachádza výstavba Národného futbalového štadióna v Bratislave. Fotografie poskytla agentúra TASR, letecké zábery zverejnil klub ŠK Slovan Bratislava na svojom účte na YouTube.

Fanúšikovia si ale všimli, že na tribúnach sa nachádzajú miesta, z ktorých na hraciu plochu nie je vidno takmer nič. Sú v oboch rohoch vedľa VIP-lóží.

"Na tomto mieste síce budú osadené sedadlá, ale iba kvôli vizuálnemu efektu. Tieto miesta nie sú zarátané do komunikovanej kapacity 22 500 miest," uvádza sa v reportáži televízie Markíza, ktorá na problém upozornila. Podľa nej sa na spomínané miesta nebudú ani predávať lístky.

Časť tribúny, z ktorej nie je vidno na hraciu plochu.
Časť tribúny, z ktorej nie je vidno na hraciu plochu. (Autor: TASR, SME.sk)

Na problém zareagoval aj architekt Národného futbalového štadióna Karol Kállay. "Každý štadión má slepé miesta, aj ten náš," uviedol pre denník Nový čas.

"Časti skyboxov a VIP-lóží trčia dopredu, takže z miest vedľa nich je zakrytý výhľad. Do oboch rohov preto prídu podsvietené logá Národného futbalového štadióna. Tieto priestory však prejdú plynule do oblúkov štadióna, kde je už viditeľnosť stopercentná," pokračoval.

Kállay prezradil, že tretia zóna, do ktorej sa nebudú predávať vstupenky, je za stĺpmi pod výškovou budovou.

Architekt štadióna tiež priznal, že problémom môže byť pre fanúšikov počasie. "Sklenená strecha siaha päť metrov pred prvý rad sedadiel. Ak bude pršať a fúkať vietor, nezabráni to tomu, aby neboli fanúšikovia v prvých troch radoch mokrí," uviedol.

Kállay verí, že výstavba nového štadióna pomôže zlepšiť návštevnosť Slovana, ktorá sa v lige pohybuje v priemere okolo pár stoviek divákov: "Kapacita 22 500 divákov bohate stačí. Uvidíme, či to zdvihne návštevnosť na Slovane. Verím, že áno."

Hoci výstavba Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli v Bratislave mešká, dokončiť by sa mala budúci rok. Hodnota celého projektu je 75 miliónov eur. "Štadión bude na sto percent hotový do konca roka 2018," dodal Kállay pre denník Nový čas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Architekt Národného futbalového štadióna: Každý štadión má slepé miesta