Až tretíkrát mu dobre nastrelili vlasy. Radil Interu aj pri sexe

Pavol Spál|2. máj 2021 o 17:30

Prečo je Inter majstrom Talianska?

BRATISLAVA. Je perfekcionista. Taliansky tréner Antonio Conte má oblek vždy na mieru.

V mladosti mal husté vlasy. Časom mu redli, až zmizli. Keď pred sedemnástimi rokmi ukončil kariéru, bol už úplne plešatý. 

Dvakrát podstúpil nastreľovanie vlasov v Taliansku. Neúspešne. Až na tretí pokus mu to vyšlo na klinike vo Vancouvri.

Teraz má opäť ukážkovú hrivu. Ako hráč nebol veľkým talentom, napriek tomu veľa dosiahol.

"Mal som jednu zásadnú prednosť. Pre tím by som aj zomrel. Túžba, drina, odhodlanie. Vďaka tomu som dosiahol veľké veci aj bez výnimočného talentu," vravel 51-ročný Conte pre Sky Sport Italia.

Inter Miláno je novým majstrom Talianska. A zásadný podiel na úspechu má práve Conte.

Zničili kráľovstvo Juventusu

„Zmenil niektoré veci a priniesol nám väčšiu rovnováhu. Je to jeho Inter,“ vravel slovenský stopér milánskeho tímu Milan Škriniar.

Inter získal titul prvýkrát od roku 2010 a ukončil nadvládu Juventusu Turín v Taliansku.

„Zničili sme kráľovstvo, ktoré trvalo deväť rokov,“ vravel Conte. Práve on ako tréner začal éru Juventusu v roku 2012 - troma titulmi za sebou. 

A teraz ju ukončil, ale už ako tréner Interu.

„Našiel som skupinu chalanov, ktorí to dokázali. Mali spoločný sen a robili všetko pre to, aby sa klub zapísal do histórie,“ pokračoval Conte.

„Titul je výsledkom neustáleho rastu tímu po všetkých stránkach. Nielen technicko-taktickej, ale aj mentálnej.“

V Interi také niečo dlho chýbalo

Tam, kde postavou nízky tréner Antonio Conte začne pracovať, urobí systematický prevrat. V myslení, disciplíne, taktike, tréningu i v strave. Prosto vo všetkom.

„Som perfekcionista a stále premýšľam o správnych riešeniach. Aj preto toho veľa nenaspím,“ tvrdí Talian, ktorý päťkrát ako hráč vyhral taliansku ligu a v roku 1996 dobyl aj Ligu majstrov.

Má striebro z majstrovstiev sveta (1994) i Európy (2000). A od leta 2019 vedie Inter Miláno, ktorého oporou je slovenský obranca Milan Škriniar.

„Je z neho cítiť, že sa snaží do nás vtlačiť víťaznú mentalitu. V Interi také niečo dlho chýbalo, ale teraz cítim, že to tam prišlo,“ priznal už v minulosti Škriniar.

Tréner Conte si podáva ruku so Škriniarom.
Tréner Conte si podáva ruku so Škriniarom. (Autor: REUTERS)

„Všade, kde tréner Conte doteraz bol, niečo vyhral. S Juventusom sa stal trojnásobným majstrom Talianska, s Chelsea vyhral Premier League,“ doplnil Slovák.

A teraz je šampiónom aj s Interom.

Conte sám neje sladkosti

Keď prišiel Conte trebárs do Chelsea, v klube úplne prekopal jedálny lístok.

Zakázal kečup, sladké nápoje či rôzne dresingy. Z menu zmizla pizza aj sladkosti vrátane nutelly.

Každý z hráčov dostal individuálny jedálny lístok. Pred zápasom odporúča jesť šaláty a kuracie mäso.

„Chcem, aby hráči mali správnu rovnováhu cukru, bielkovín a tuku. Je to dôležitá prevencia pred zraneniami a telo rýchlejšie zregeneruje. Mám to vyskúšané na sebe,“ vysvetľoval Conte pre BBC.

Talian ani ako tréner neje sladkosti, uprednostňuje bielkoviny a zeleninu.

„Milujem špagety, ale vyradil som ich, lebo obsahujú veľa sacharidov. Ak by som sa týchto zásad nedržal, tak už dávno dostanem infarkt,“ vravel.

Antonio Conte.
Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)

Nevídaný štvorfázový tréning

Svojim hráčom radil, aby neplytvali energiou. „Ich sex by nemal trvať veľmi dlho, aby sa príliš neunavili. Najlepšia pozícia pre nich je taká, keď sú partnerky na vrchu,“ prezradil známy perfekcionista v rozhovore pre denník L’Équipe.

„Ideálne by bolo, ak by to bolo s manželkou alebo dlhodobou priateľkou. V takomto prípade sa nemusia nejako extra prekonávať,“ dodal.

Tréningy si Conte viedol sám, čo je v dnešnej ére trénerov manažérov skôr výnimka.

Počas letnej prípravy v minulosti naordinoval až nevídaný štvorfázový tréning.

„Po Conteho tréningu nie ste unavený, ale mŕtvy,“ vyhlásil stopér Giorgio Chielinni, ktorého viedol Conte kedysi v Juventuse Turín.

„Mali sme veľmi dobrú letnú prípravu. A tiež veľmi tvrdú. Môžeme z toho čerpať. Cítim sa fyzicky veľmi dobre,“ pochvaľoval si v minulosti Škriniar.

Škriniar je pilierom najlepšej obrany

Od konca novembra Slovák ani raz nechýbal v základnej zostave Interu.

„Conte nám od začiatku tlačí do hláv, že nedrieme preto, aby sme nič nevyhrali. Naopak, trénujeme, aby sme čosi dosiahli. Talianska liga je vyrovnaná. Verím, že máme mužstvo aj na titul,“ vravel v minulosti Škriniar.

A nemýlil sa.

Škriniar, Stefan de Vrij a Alessandro Bastoni vytvorili najpevnejšiu defenzívu v Taliansku, Inter inkasoval najmenej gólov.

Nežiť v pokoji, ale besnieť 

Conte obľubuje ešte jednu špecialitu, ktorú predpisuje hráčom aj počas sezóny.

Beh na sto metrov za dvadsať sekúnd, po ktorom je dvadsať sekúnd prestávka. A potom znova to isté. Počas siedmich minút.

Potom nasleduje beh na 75 metrov za 15 sekúnd a prestávka 15 sekúnd. Tiež v priebehu siedmich minút. A potom beh na päťdesiat metrov za desať sekúnd za rovnakých podmienok.

„Chceme odohrať každý zápas vo vysokom tempe,“ vysvetľuje Conte.

V jednom z ligových zápasov namerali hráčom Interu až 515 šprintov.

"Musíte zmeniť mentálny čip. Nežiť v pokoji, ale besnieť a zúriť. Vnútorná premena je najnáročnejšia," vravel Conte pre Corriere dello Sport.

"Som vášnivý a tá vášeň je nákazlivá. Mužstvo musí naplniť pocit spolupatričnosti. Ak nehodláte vypustiť dušu, ste mi nanič," pokračoval Conte.

Famózny útok Lu-La

Nezabúdam na začiatok, keď mnohí trochu ohŕňali nos. Hovorili o preceňovanom hráčovi, za ktorého boli zaplatené veľké peniaze


Antonio Conte o Lukakuovi

Taliansky tréner sa v prvom rade opiera o famózne útočné duo Romelu Lukaku a Lautaro Martínez. Lu-La, ako v skratke dvojicu útočníkov prezývajú talianske médiá, prežívajú vynikajúcu sezónu.

Belgičan (21 gólov) a Argentínčan (15) nastrieľali v tomto ročníku Seria A spolu už 36 gólov. Žiadny iný tím nemal produktívnejší útok.

Ak by sme to brali hokejovo, Lukaku je najproduktívnejším hráčom súťaže. Na ďalších jedenásť gólov prihral.

„Nezabúdam na začiatok, keď mnohí trochu ohŕňali nos. Hovorili o preceňovanom hráčovi, za ktorého boli zaplatené veľké peniaze," vravel Conte na margo Lukakuho.

Čínske peniaze

"Toto je chlapec, ktorý pricestoval so svojim potenciálom. Výnimočný diamant. Myslím si, že urobil niekoľko ohromných vylepšení a podľa môjho názoru sa stále môže zlepšovať. Rovnako ako Lautaro," uzavrel Conte.

Je najlepšie plateným (11 miliónov eur ročne) trénerom v Seria A.

Inter od jeho príchodu minul na posily zhruba tristo miliónov eur. Majiteľom je čínska spoločnosť Suning, ktorá získala väčšinový podiel pred piatimi rokmi.

Na čele klubu je 29-ročný obchodník Steven Zhang, ktorý má víziu spraviť z Interu opäť jeden z najsilnejších klubov na svete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Až tretíkrát mu dobre nastrelili vlasy. Radil Interu aj pri sexe