Belgicko v šlágri zdolalo Anglicko a vyhralo svoju skupinu

Anglický brankár Jordan Pickford inkasuje po strele Adnana Januzaja.
Anglický brankár Jordan Pickford inkasuje po strele Adnana Januzaja. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. jún 2018 o 00:00

Belgičania nestratili ani bod.

MS vo futbale 2018, G-skupina:

Anglicko - Belgicko 0:1 (0:0)

Gól: 51. Januzaj

ŽK: Tielemans, Dendoncker (obaja Belg.). Rozhodcovia: Skomina - Praprotnik, Vukan (všetci Slov.), 33 973 divákov.

Anglicko: Pickford - Jones, Stones (46. Maguire), Cahill - Alexander-Arnold (79. Welbeck), Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose - Rashford, Vardy

Belgicko: Courtois - Dendoncker, Boyata, Vermaelen (74. Kompany) - Chadli, Fellaini, Dembele, T. Hazard - Januzaj (86. Mertens), Batshuayi, Tielemans

KALININGRAD. Hráči Belgicka zvíťazili vo štvrtkovom zápase G-skupiny na MS vo futbale 2018 v Kaliningrade nad Anglickom 1:0, rozhodol o tom pekný gól Adnana Januzaja v druhom polčase.

Zároveň to bol jeho premiérový gól v reprezentácii.

Belgičania sa stali bez straty bodu víťazmi skupiny a v osemfinále sa 2. júla stretnú s Japonskom. Postup už pred týmto duelom mali istý aj Angličania, ktorí sa 3. júla pobijú o postup do štvrťfinále s Kolumbiou.

MS vo futbale 2018: Pozrite si najlepšie momentky zo zápasu Anglicko - Belgicko: fotogaléria

29.6.2018

Tréner Anglicka Gareth Southgate urobil oproti minulému zápasu v základnej zostave osem zmien, jeho belgický kolega Roberto Martinez deväť.

Na lavičke zostali aj päťgólový Harry Kane, resp. štvorgólový Romelu Lukaku.

Anglicko aj Belgicko mali pred stretnutím na konte šesť bodov aj identické skóre 8:2, a tak hrozilo, že v prípade remízového rezultátu určí víťaza skupiny až kritérium fair play, príp. žreb pod dohľadom organizačného výboru FIFA.

Súperi sa na scéne MS stretli premiérovo od šampionátu 1990 v Taliansku. Angličan David Platt vtedy volejom v 119. minúte osemfinálového duelu rozhodol o víťazstve svojho mužstva 1:0.

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: FIFA/

hlasy po zápase (zdroj: FIFA):

Roberto Martinez, tréner Belgicka: "Všetci sme hrali spoločne, chceli sme vyhrať spoločne. Myslím si, že víťazstvo dnes nebolo až také dôležité, samozrejme, sme zaň radi. Dal som príležitosť viacerým novým hráčom.

Výhra je dôsledok dobrého výkonu. Neviete si síce naplánovať ideálny scenár, vidíme, že viaceré futbalové krajiny už vypadli. Musíme sa pozerať na seba, sme opäť silnejší ako sme boli pred týmto zápasom. Budeme hrať proti Japonsku, musíme sa na to dobre pripraviť."

Chceme vyhrať každý zápas, takže sme nespokojní, že sme prehrali. Bolo to veľmi vyrovnané.


Eric Dier, kapitán Anglicka

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas, v prvom polčase oni viac držali loptu. My sme ale mali šancu. Bol to dobrý test. Mám aj nejaké výhrady k našej hre, do vyraďovacej fázy musíme niektoré veci zlepšiť.

Chceli sme zvíťaziť, ale duel vyraďovacej fázy bude pre nás najdôležitejší za uplynulú dekádu. Musíme sa dobre pripraviť. Hráči, ktorí dnes za nás hrali, odovzdali všetko.

Eric Dier, kapitán Anglicka: "Chceme vyhrať každý zápas, takže sme nespokojní, že sme prehrali. Bolo to veľmi vyrovnané. Vytvorili sme si niekoľko šancí, musíme zlepšiť koncovku. Belgičania majú veľa kvalitných hráčov. Najdôležitejšie je, aby sme sa ešte zlepšili."

Stručný priebeh zápasu:

I. polčas:

V úvodných desiatich minútach dvakrát nebezpečne pohrozili Belgičania. Najprv v 6. minúte napriahol Tielemans, ktorého padajúcu strelu vytiahol spod hornej tyče Pickford.

Potom nebezpečne dotieral Batshuayi, jeho dorážku ale z bránkovej čiary odkopol anglický obranca.

Prvý náznak anglickej ofenzívy mal na svedomí Vardy, jeho hlavička po centri z pravej strany ale letela vedľa.

V 27. minúte sa k zakončeniu dostal Fellaini, jeho strelu k ľavej tyči odvrátil Alexander-Arnold. V prvom polčase tomu chýbal väčší kumšt, šance sa nerodili, snahu síce hráči mali, ale obrany pracovali spoľahlivo.

II. polčas:

Belgičania sa ujali vedenia v 51. minúte, keď si Januzaj v rohu šestnástky šikovne zasekol Rosa, ešte si vylepšil pozíciu a krásnou strelou na vzdialenejšiu tyč otvoril skóre.

V 66. minúte mohol vyrovnať Rashford, ktorého do samostatného úniku pekne vyslal Vardy, ale útočník Manchestru United obstrelom tesne minul pravú tyč.

Ten istý hráč zaujal tiež v 81. minúte, keď z priameho kopu zo strednej vzdialenosti len tesne minul hornú žrď.

Onedlho sa po rohu dostala lopta k striedajúcemu Welbeckovi, ktorý vyslal krížnu strelu, belgická obrana ju ale zblokovala.

Angličania v závere už otvorili hru a pritlačili, ale druhý gól mohli dostať v 89. minúte po rýchlej akcii súpera a tvrdej strele striedajúceho Mertensa.

V nadstavenom čase sa skóre už nezmenilo a Belgičania ako víťaz skupiny budú v boji o štvrťfinále čeliť jedinému ázijskému reprezentovi vo vyraďovacej fáze Japonsku.

Online prenos: Anglicko - Belgicko (MS vo futbale 2018, H-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina G 2017/2018
28.06.2018 o 20:00
Anglicko
0:1
(0:0, 0:1)
90+4 minúta
Ukončený
Belgicko
Prehľad
Góly: 51. Januzaj. ŽK: 19. Tielemans (BEL), 33. Dendoncker (BEL). Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko).
Prenos
Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Za priazeň pri sledovaní textového prenosu vám ďakuje Viktor Kalinács, ktorý vás ním sprevádzal.

Prajem ešte pekný zvyšok večera.
Po odohraní skupín nás čaká jednodňová pauza v dejisku šampionátu. Po nej sa v sobotu rozbehnú osemfinálové súboje. Načnú ich v megašlágri Francúzsko s Argentínou, večer sa pobijú o postup Uruguajci s Portugalskom.
V paralelne hranom stretnutí Tunisko doviedlo stret s Panamou do víťazného konca a v skupine končí na treťom mieste. Celok z amerického kontinentu obsadil celkovú priečku bez jediného bodu a s negatívnym skóre 2:11.
Belgičania si víťazstvom vybojovali výhru v skupine G a v osemfinále sa stretnú s Japonskom, zatiaľ čo Angličania končia druhí a vo vyraďovacej fáze vyzvú najprv Kolumbiu.

V nie úplne ofenzívnom dueli sme videli iba jeden gól, päť minút po zmene strán ho zaznamenal Adnan Januzaj. Viacero nebezpečných situácií sa odohralo pred Pickfordom, do streleckej listiny sa však odmietli zapísať Michy Batshuayi, Marouane Fellaini či Dries Mertens.

Na druhej strane mohli vyrovnať Marcus Rashford, respektíve Danny Welbeck. Tých vygumovali brankár Thibaut Courtois a už spomínaný Fellaini.
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
Posledné sekundy nadstaveného času v réžii Les Diables Rouges, lopta ďaleko od Courtoisa.
90+2
importantA o menej ako šesťdesiat sekúnd neskôr rozvlnil Fellaini bočnú sieť po prihrávke Thorgana Hazarda a koncovke zvnútra šestnástky.
90+1
importantZávar pred Pickfordovou svätyňou po kúzelnom driblingu Batshuayiho na úrovni bránkovej čiary. Lopta smerovala pred bránu, kde sa odrazila aj od Fellainiho, ktorý v zlomku sekundu nevyužíva príležitosť na definitívu v tomto meraní síl!
90+1
Nadstavujú sa tri minúty.
90
Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby. Odštartoval ju faul Angličanov pri postrannej čiare.
89
Tunisko otočilo vývoj zápasu s Panamou a dostáva sa do vedenia 2:1.
89
89
importantDries Mertens po priťuknutí lopty od Tielemansa pálil na bránu. Jordan Pickford toho veľa spoza Maguira nevidel, napriek tomu si pripísal na konto pekný zákrok!
88
Rovnaký hráč bol o niekoľko momentov faulovaný, voľný kop rozohral narýchlo na voľného Welbecka. Ten z uhla prekvapil defenzívu Belgicka, no nedokázal presne zamieriť.
87
87
Danny Rose s ďalším faulom na území Belgicka, záverečný tlak ostrovnej krajiny bude eskalovať.
86
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Dries Mertens.
85
Ruben Loftus-Cheek sa snažil prelobovať vysoko postaveného Courtoisa, loptu však výrazne podkopol a tá tak skončila za bránou.
85
Eric Dier zasiahol v súboji s klubovým spoluhráčom Moussu Dembélého do tváre, ponechaná výhoda pre Die Roten Teufel.
84
Následný rohový kop opäť pod taktovkou Rashforda, lopta však putovala priamo do moci Courtoisa.
83
83
importantDanny Welbeck sa po neistom zásahu Courtoisa dostal k zakočeniu zvnútra šestnástky. Krížna strela k tyči by s veľkou pravdepodobnosťou zapadla do brány, ak by v poslednej chvíli nevložil do dráhy strely nohu Marouane Fellaini!
82
Menej ako desať minút riadnej hracej doby zostáva Angličanom na vyrovnanie. V zápase sme ešte nepotrebovali pomoc videorozhodcu. Danny Rose získava pre svoju krajinu rohový kop po zásahu lopty od Dendonckera.
81
Napokon pálil smerom na bránu Marcus Rashford. Neúspešne. Lopta presvišťala ponad brvno, belgický kapitán sa s výkopom neponáhľa.
80
Dedryck Boyata sa previnil faulom pri kontakte s Loftusom-Cheekom. Vzdialenosť približe dvadsať päť metrov od brány, pri lopte sú až piati hráči Álbionu.
79
changeStriedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Danny Welbeck.
78
Marcus Rashford si pri spracovaní lopty v útočnej fáze pomohol rukou, čo si rozhodcovia stihli všimnúť.
77
V tomto momente si zahralo už všetkých dvadsať belgických hráčov z poľa. Udeje sa tak aj u Angličanov, ktorí pošlú na trávnik Welbecka.
76
Center Alexandra-Arnolda na zadnú žrď našiel Maguirea, ktorý hlavou predĺžil späť do ohňa. Thibaut Courtois to mal za jednohubku, keď si loptu jednou rukou stiahol zo vzduchu k sebe.
75
Na zemi sa ocitol najprv Rose po súboji s Fellainim, následne aj Vardy po kontakte s čerstvým Kompanym. Slovinský rozhodca Skomina píska prvý spomenutý zákrok.
74
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Thomas Vermaelen, prichádza Vincent Kompany.
73
Vincent Kompany bude prvým žolíkom z lavičky Roberta Martíneza.
72
Adnan Januzaj rozohral štandardku, no z nakopnutej lopty Jordan Pickford strach nemal.
71
Eric Dier fauloval Marouana Fellainiho pri jeho prieniku dopredu. Samotný Dier zinkasoval od Fellainiho menší škrabanec do tváre, nie je to však nič vážne.
70
Odrazená lopta po hlavičke belgického stopéra sa dostala práve k Delphovi. Ten futbalovým "koníčkom" zakončoval z half-voleja do zeme, no jeho zakončenie bolo zrazené.
69
Polovica druhého polčasu je za nami, čoskoro sa dočkáme ďalších striedaní. Pri lopte Fabian Delph.
68
Courtois s ďalším presne časovaným výbehom zo svätyne, keď v náručí ukryl center smerujúci na Rashforda. Kamera si vyberá rozcvičujúceho sa Harryho Kanea, momentálne najlepšieho kanoniera turnaja.
67
Štandardka na prednú žrď prakticky bez hrozby ohrozenia brány, lopta je už na polovici ihriska.
66
66
importantUspávacia taktika temer slávila úspech! Perfektné zbehnutie Vardyho na prihrávku spoluhráča Maguira z Leicestru. Vardy z prvej preposielal na Rashforda, na ktorého všetci zabudli. Thibaut Courtois však vyzrel na útočníka Anglicka a špičkami prstov vytesnil Rashfordovu "obaľovačku" na rohový kop!
65
Do rozohrávky The Three Lions sa zapojil aj brankár Jordan Pickford. Zo strany Angličanov je to ale pri prechodu do ofenzívy veľmi pomalé. Prichádza tak piskot na ich adresu.
64
Belgičania dominujú zápasu, vymieňajú si lopty s veľkým prehľadom a súpera nepustili do vážnejšej možnosti na skórovanie.
63
Fabian Delph rozbehol akciu svojho mužstva. Nákop Dannyho Rosea na hranicu malého vápna odpratal preč Thorgan Hazard.
62
Druhý raz v zápase trvalo slovinským rozhodcom príliš dlho, aby vyhodnotili ofsajdovú situáciu. V jednej takej sa na pravej hranici pokutového územia ocitol Trent Alexander-Arnold.
61
Loftus-Cheek prešprintoval okolo protihráča, dostal sa na hranicu bránkovej čiary, odkiaľ poslal loptu pred Courtoisa. Belgický obor v bráne loptu vyrazil rukou. Akcia pokračovala ďalej, trvala však len malý moment. Strieľaný center Phila Jonesa bol príliš nepresný.
60
Hodina hry je už minulosťou, Vermaelen je späť na ihrisku.
59
Stopér FC Barcelona pokračuje v ošetrovaní za postrannou čiarou, chvíľková presilovka pre Anglicko.
58
Nepríjemný moment pre Thomasa Vermaelena. Vo vzdušnom strete sa hlavou zrazil s Jamiem Vardym. Anglický zakončovateľ mu nešťastným spôsobom rozrazil obočie.
57
Thorgan Hazard a Alexander-Arnold sa do seba opreli pri postrannej čiare. Vhadzovať bude Anglicko.
56
Loptu si vymieňajú stopéri Belgicka, Vardy s Rashfordom pressujú bez úspechu.
55
Adnan Januzaj sa ocitol v totožnej streleckej pozícii ako pred piatimi minútami. Znova sa snažil obohrať protihráča, no v tomto prípade ho iba nastreľuje.
55
Tunisania vyrovnali v súboji s Panamou a dostávajú sa späť na tretie miesto.
54
Na seba to vzal mladý Trent Alexander-Arnold. Jeho pravačka zatočila loptu, nebolo to ale dostatočné. Guľatý nezmysel triafa jedného z piatich hráčov v múre, ktorý si postavil Thibaut Courtois.
53
Moussa Dembélé s azda prvým faulom v dnešnom meraní síl. K nedovolenému zákroku však prichádza približne osem metrov pred veľkým vápnom, čo je zaujímavá pozícia pre hráčov v bielych dresoch.
51
51
goalBelgicko dalo gól! Teraz sa však role vymenili a je z toho gól. Tielemans prihrával na ADNANA JANUZAJA, ten rozkmital nohy, zasekol si Dannyho Rosea a tvrdo vypálil pod brvno. Jordan Pickford nedokázal včas reagovať, De Rode Duivels sa dostávajú do vedenia v stretnutí aj v skupine!
50
Zaváhanie Belgičanov v útoku. Januzaj ponúkal pas Tielemansovi, ten si však z ľavého krídla odmietol zbehnúť na dovnútra pokutového územia.
49
A opäť šikovný Rashford. Ten si spravil z troch protihráčov kužele, no v poslednej chvíli sa mu lopta skĺzla z kopačky a dodatočne ešte fauloval Dendonckera.
48
Marcus Rashford to skúšal "obaľovačkou" po vypichnutí lopty Vardym. Zakončenie Rashforda prišlo spoza Boyatu, avšak bránu Courtoisa minulo.
47
V paralelne hranom zápase skupiny G vyhráva po polčase Panama nad Tuniskom 1:0.
46
Zdá sa, že striedanie domácich bolo aj preventívne, John Stones má na ľavej nohe obväzy.
46
changeStriedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza John Stones, prichádza Harry Maguire.
46
Začal sa druhý polčas.
Prízemný nákop na hranicu malého vápna zlikvidovaný, Damir Skomina oznámil polčasovú prestávku. Najväčšiu príležitosť mal po desiatich minút stretnutia Michy Batshuayi, no mimo toho sme videli nanajvýš iba také pološance.

Druhý polčas sa začne približne o 21:01.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
Ešte jeden rohový kop na záver tohto dejstva, zahrá ho Trent Alexander-Arnold.
45
Kamera si vyberá aj trio na lavičke Belgicka. Lukaku, Eden Hazard, aj De Bruyne dnes dostali voľno, hoci sa šepká o menšom zranení prvého menovaného.
44
Adnan Januzaj sa nakoniec dostal k centru, nakopnutá lopta hľadajúca spoluhráča sa dá zaradiť do kategórie mimoriadne nepresných.
43
Zase raz počujeme piskot fanúšikov na adresu belgických reprezentantov, ktorí si vymieňajú loptu na vlastnej polovici a dopredu sa nehrnú.
42
Ruben Loftus-Cheek až pridlho váhal so strelou, ktorá sa mu pýtala po odrazenej lopte po hlavičke jedného z belgických stopérov. Škoda, zakončenie si to naozaj pýtalo, Loftus-Cheek si však loptu predkopol až prisilno a prišiel o ňu.
41
Úvodné dejstvo sa už blíži ku koncu. Za takéhoto stavu by z prvého miesta skupiny postupovala reprezentácia Anglicka vďaka menšiemu počtu žltých kariet.
40
Nepresný volej z hranice šestnástky od Belgičanov, anglický gólman pošle loptu doprostred poľa.
39
Moussa Sidi Yaya Dembélé preukazuje svoje schopnosti v strede poľa. Tento stredopoliar čistým spôsobom odzbrojil od lopty Loftusa-Cheeka.
38
Thorgan Hazard na prelome minút ťažil z telesnej práce Fellainiho a prihrávky Batshuayia. Zakončenie futbalistu z Bundesligy bolo veľmi nevydarené a šlo niekoľko metrov nad bránu Pickforda.
37
Vardy skákal na center od Rashforda, no pre nie tak vysokého útočníka Leicestru bol nákop príliš vysoký.
36
Pred Pickfordom hlavičkoval Dedryck Boyata, lopta sa ale zatočila k postrannej čiare, kde ju pracne vybojovali futbalisti z Britských ostrovov.
35
Druhá štandardka spoza rohovej zástavky aj pre Les Diables Rouges. Deje sa tak po zrazenej strele Adnana Januzaja.
34
34
importantNacer Chadli nestačil na dobre stavaného Loftusa-Cheeka. Ten sa pretlačil do hlavičkovej koncovky, guľatý nezmysel iba tesne míňa bránu.
34
Trent Alexander-Arnold iba nastrelil dvojicu stojacu múru. Rovnaký hráč rozohrá tretí rohový kop svojej krajiny.
33
yellowCardAj pri druhej žltej karte stretnutia bol Danny Rose. Druhý raz faulovaný krídelný hráč si vyslúžil pozornosť Leandera Dendonckera. Belgičan sa so zákrokom nepáral, správne vidí žltú kartu.
32
Medzičasom sme prekročili úvodnú polhodinu stretnutia, v posledných chvíľach aktívnejší hráči z Anglicka.
31
Trent Alexander-Arnold po prechode do útoku vyskúšal z pravého krídla vystreliť priamo na bránu. Najprv to vyzeralo ako center, ale lopta šla mimo priestor troch žrdí.
30
Hráč pôsobiaci v španielskej La Lige si však počínal nedovolene pri postrannej čiare, čo znamená loptu a voľný kop pre Álbion.
29
Ruben Loftus-Cheek si telom pokryl loptu, prihral ju Dierovi, ktorý hľadal vysokým centrom Rosea na ľavej hranici pokutového územia. Danny Rose sa k lopte nedostal, Adnan Januzaj môže vyraziť do protiútoku.
28
importantZmätok pred Pickfordom, blokované zakončenia priniesli chaos. Loptu si spracoval Fellaini, ten aj vypálil. Pred Pickfordom zakročil jeden z obrancov.
27
27
John Stones sa včas hodil do strieľaného centru Michyho Batshuayiho, uvidíme roh Belgicka.
26
Anglickí priaznivci si zaspievali aj štátnu hymnu, Kaliningradom sa ozývalo "God Save The Queen".
25
Nedorozumenie Chadlího s Januzajom na pravom krídle. Nestranní fanúšikovia vypískali neaktivitu Belgičanov, ktorí sa s loptou nikam neponáhľajú.
24
Na prvú veľkú možnosť ostrovnej krajiny stále čakáme, loptu si posúva stopérska trojica Belgicka.
23
Výborný Moussa Dembélé zachytil rozohrávku The Three Lions. Výsledkom bola nepresná prihrávka končiaca v náručí anglickej brankárskej jednotky.
22
Thomas Vermaelen rozohrával z ľavej strany obrany, jeho rozohrávku zblokoval Rashford.
21
Danny Rose loptu vhadzoval spoza postrannej čiary, narazil si ju so spoluhráčom, no veľmi nelogicky sa tak vystavil do ofsajdu.
20
Štandardku rozohrával Marcus Rashford. Jeho prudký nákop do veľkého vápna odhlavičkoval mimo pokutové územie Nacer Chadli.
19
yellowCardDamir Skomina však žltú kartu predsa len vyťahuje. Deje sa tak o minútu neskôr, keď Youri Tielemans vzal cez nohy prenikajúceho Dannyho Rosea.
18
Ruben Loftus-Cheek si vypýtal držanie od Fellainiho na deliacej čiare. Žltá karta z toho nerezultovala.
17
Neskorý príchod do súboja v podaní Jonesa. Ďalší z futbalistov Manchestru United prišliapol nohu Dembélému.
16
Po zisku lopty v podaní Fellainiho smerovala kolmica od Thorgana Hazarda na Batshuaiyho. Prihrávka bola nepresná, lopty sa zmocnil Cahill.
15
Ak nesmeruje lopta na Vardyho, tak s určitosťou mieri na Rashforda. Courtois s trojčlennou stopérskou trojicou tieto situácie zatiaľ zvládajú.
14
Jamie Vardy hlavičkuje po ofsajdom zaváňajúcej akcii pravého obrancu Álbionu. Trent Alexander-Arnold poslal loptu do šestnástky, no všadeprítomný Vardy v ťažkej pozícii netriafa vytýčený cieľ.
13
Gary Cahill sa po nákope Alexandra-Arnolda na zadnú tyč dostal k hlavičke. Tá minula bránu, slovinský arbiter hlási navyše útočný faul.
12
A ešte jedna štandardka spoza rohovej zástavky pre Anglicko po zrazenej strele Rashforda.
11
Rohový kop pre futbalistov v bielych dresoch po ďalších z chýb na hosťujúcej strane.
10
10
importantAdnan Januzaj to urobil veľmi dobre. Centrom z hranice šestnástky z pravej strany našiel svojho bývalého spoluhráča z Manchestru United Marouana Fellainiho. Ten guľatý nezmysel vrátil späť na hranicu malého vápna, kde o loptu bojoval Michy Batshuayi. Nedôraz Pickforda, dorážka Batshuayia, loptu na bránkovej čiare vykopával Stones!
9
Rovnako tak hľadal Stones Vardyho, Thibaut Courtois ale čítal hru na jednotku a svojím výbehom z brány znemožňuje koncovku Vardymu.
8
Útočný faul Angličanov v strede poľa. Die Roten Teufel rozohrali voľný kop narýchlo, dlhý center vzduchom našiel iba Pickforda.
7
Marcus Rashford dostal loptu na ľavom krídle, kde sa chcel prebiť cez Dembélého. Stret rivalov z Premier League vyhral hráč Tottenhamu.
6
6
importantYouri Tielemans dostal viac priestoru a času a vypálil z asi dvadsiatich piatich metrov priamo doprostred brány. Zakončenie to bolo razantné, Jordan Pickford ho iba vyrazil pred seba, kde ho už mal pod kontrolou stopér Anglicka. Pekná strela mladého Tielemansa.
5
Na štadióne panuje vynikajúca atmosféra. Obe krajiny majú postup istý, čo si počuteľne užívajú aj ich fanúšikovia.
4
Angličania získavajú rohový kop, no napokon sa všetko mení. S niekoľko sekundovým omeškaním odmával slovinský postranný rozhodca postavenie mimo hru.
3
Faul na Fellainiho, hostia môžu upokojiť hru. The Three Lions sa však budú spoliehať na už spomínanú dvojicu rýchlych útočníkov Vardyho s Rashfordom.
2
Mierna chybička v defenzíve Belgičanov chcel potrestať Vardy. Prízemný center hľadajúci Rashforda zneškodnil nohou kapitán Belgičanov Thibaut Courtois.
1
Výkop obstarali Angličania, ktorí sa okamžite snažili vysunúť Vardyho. Prihrávka to však bola prisilná, rozohrávať tak bude Courtois.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Keďže majú obe krajiny postup do osemfinále istý, vidíme v zostavách viacero hráčov, ktorí predchádzajúce duely sledovali prevažne z lavičky.

Angličania vynechali v základnej jedenástke mená ako Walker, Young, Alli, Lingard či Kane, Belgičania okrem iného svoje najväčšie útočné esá – Edena Hazarda s kanonierom Romelom Lukakuom. V úvode nebude hrať ani dirigent zálohy Kevin De Bruyne.
Úvodné zostavy:

Anglicko: Pickford – P. Jones, Stones, Cahill – Alexander-Arnold, Loftus-Cheek, Dier (C), Delph, Rose – Rashford, Vardy.
Náhradníci: Butland, Pope – Maguire, Trippier, Walker, Young, Alli, Henderson, Lingard, Kane, Sterling, Welbeck.

Belgicko: Courtois (C) – Dendoncker, Boyata, Vermaelen – Chadli, Fellaini, M. Dembélé, T. Hazard – Januzaj, Batshuayi, Tielemans.
Náhradníci: Mignolet, Casteels – Alderweireld, Kompany, Meunier, Vertonghen, Carrasco, De Bruyne, Witsel, E. Hazard, R. Lukaku, D. Mertens.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko).
Situácia v skupine

Už pred záverečným kolom je jasné, že práve Angličania s Belgičanmi postúpia do osemfinále. Obe reprezentácie majú zhodne po 6 bodov, dokonca aj rovnaké skóre 8:2.

Anglicko najprv zdolalo Tunisko tesne 2:1, aby si cez víkend pochutnalo na Paname pomerom 6:1. Les Diables Rouges načali šampionátom víťazstvom rozdielom triedy 3:0 nad karibským účastníkom turnaja, aby následne africkej krajine nadelili hokejový výsledok 5:2.

O tretie miesto bojujú už spomínané Tunisko s Panamou. Severoafrická krajina je, samozrejme, bez bodu, rovnako ako Panama, no má o niečo lepšie skóre – 3:7. Panamčania skórovali iba raz, zatiaľ čo loptu ťahali zo siete v deviatich prípadoch.
Ako sa dostali do Ruska

ANGLICKO

Slovenskému fanúšikovi známa cesta The Three Lions. Angličania boli vylosovaní do skupiny F, kde jasne dominovali pred Slovenskom a Škótskom o osem bodov, keď z desiatich duelov vyhrali osem a dva razy remizovali. Štvrtí Slovinci stratili na víťaza kvalifikačnej skupiny bodov jedenásť. Litva s Maltou boli jasní outsideri skupiny, keď získali šesť, respektíve jeden bod.

BELGICKO

Skupina H bola ešte jasnejšia. Die Roten Teufel ju ovládli so ziskom 28 bodov a aktívnym skóre 43:6. Jediná strata bodov prišla v domácom meraní síl s Gréckom. Práve Gréci šli z druhej priečky do baráže so ziskom 19 bodov, tretia skončila Bosna a Herzegovina. Belgičania si pochutili aj na Estóncoch, Cypre a Gibraltáre.
NOMINÁCIE

ANGLICKO

Brankári: Jordan Pickford (Everton), Jack Butland (Stoke City), Nick Pope (Burnley).

Obrancovia: Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester City), Danny Rose (Tottenham), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ashley Young (Manchester United), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones (Manchester United), Kieran Trippier (Tottenham).

Stredopoliari: Jordan Henderson (Liverpool), Eric Dier (Tottenham), Dele Alli (Tottenham), Jesse Lingard (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Fabian Delph (Manchester City).

Útočníci: Harry Kane (Tottenham), Jamie Vardy (Leicester City), Marcus Rashford (Manchester United), Danny Welbeck (Arsenal).

BELGICKO

Brankári: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (VfL Wolfsburg).

Obrancovia: Toby Alderweireld Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Jan Vertonghen (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Vermaelen (Barcelona), Thomas Meunier (PSG).

Stredopoliari: Youri Tielemans (AS Monaco), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Kevin de Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Thorgan Hazard (Borussia Monchengladbach), Dries Mertens (Napoli), Nacer Chadli (West Brom).

Útočníci: Michy Batshuayi (Chelsea), Romelu Lukaku (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Yannick Carrasco (Atletico Madrid).
Všetkým športovým priaznivcom prajeme príjemný utorkový večer!

21. majstrovstvá sveta vo futbale pokračujú štrnástym hracím dňom. Na jeho konci bude duel G-skupiny medzi Anglickom a Belgickom, o ktorého priebehu vás budeme informovať v tomto priamom prenose.

Stretnutie sa začne o 20:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Belgicko v šlágri zdolalo Anglicko a vyhralo svoju skupinu