Kuzminová: Netreba z toho robiť veľkú tragédiu. Príde ďalšia šanca

Anastasia Kuzminová bojuje na trati šprintu žien na 7,5 kilometra.
Anastasia Kuzminová bojuje na trati šprintu žien na 7,5 kilometra. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|10. feb 2018 o 14:52

Tri nepresné rany v šprinte nie sú najlepší výkon, ale bežecký čas nie je zlý, hovorí biatlonistka Anastasia Kuzminová.

PJONGČANG. Keď slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová vyrazila na svoje prvé preteky na olympiáde v Pjongčangu, mala zo všetkých pretekárok najväčší aplauz.

Hneď pri trati stáli slovenskí hokejisti, ktorí kričali: "Nasťa, ideš." Aj na tribúne bolo vidieť skupinky slovenských fanúšikov.

Kuzminová od začiatku nastavila veľmi rýchle bežecké tempo a zo všetkých biatlonistiek bola na trati najlepšia. Zaváhala však na streľbe - až trikrát. To ju stálo úspešný výsledok.

Skončila až trinásta.

Dokonca nebola ani najlepšia zo slovenských pretekárok. O dve miesta ju predbehla Paulína Fialková, ktorá netrafila jeden terč. Ak by jedna či druhá Slovenka bežali o jeden trestný okruh menej, mohli útočiť na medailu.

Na strelnici to bola lotéria

Kuzminová prišla o lepší výsledok na prvej streľbe, kde nesklopila až dva terčíky. Hneď po prvom výstrele, ktorý minula, si napravovala mieridlá.

„Prvý výstrel mi ukázal, že spôsob primeriavania rán nefungoval. Dnes bolo treba cvakať. Proti vetru som cvakla, ďalšie rany mi padli, ale posledná na ležke bola na hrane,“ reagovala Kuzminová.

Práve tento nesklopený terčík rozhneval jej manžela a trénera Daniela Kuzmina, ktorý si myslel, že mal padnúť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kuzminová: Netreba z toho robiť veľkú tragédiu. Príde ďalšia šanca