Američania zdolali Francúzov, Taliani Britov

SITA|3. jan 2011 o 14:35

Tenisti Spojených štátov amerických a Talianska si pripísali vstupné víťazstvá v pondelkových súbojoch v B-skupine v rámci 23. ročníka Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe.

PERTH. Tenisti Spojených štátov amerických a Talianska si pripísali vstupné víťazstvá v pondelkových súbojoch v B-skupine v rámci 23. ročníka Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe.

Taliani zvíťazili vo vyrovnanom súboji nad obhajcami vlaňajšej finálovej účasti Britmi 2:1. Rozhodnutie padlo až v záverečnej miešanej štvorhre, v ktorej si Francesca Schiavoneová a Potito Starace (budú spoločne hrať aj na Australian Open a OH 2012) poradili na tvrdom povrchu v hale Burswood Dome s Laurou Robsonovou a Andym Murrayom 6:7 (1), 7:6 (6) a 10:2 v zápasovom tajbrejku. V úvodných singloch sa predtým na oboch stranách presadili favorizovaní hráči. Talentovaná, iba 16-ročná britská ľaváčka Robsonová nestačila na úradujúcu šampiónku z parížskeho Roland Garros Schiavoneovú - podľahla jej 5:7, 3:6.

Skúsená 30-ročná Talianka prehrávala v úvodnom sete 3:5, ale od tohto momentu dovolila ambicióznej súperke, novej zverenkyni Francúza Patricka Mouratogloua, uhrať už len tri gemy. V mužskej dvojhre v rámci neoficiálnych MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) potom finalista minuloročných Australian Open a svetový hráč číslo 4 Murray zdolal Staraceho 7:5, 6:1.

"Tento turnaj ma nabíja v úvode roka energiou. Je tu uvoľnená atmosféra a pohodoví ľudia. Preto sa sem tak rada vraciam," uviedla pre oficiálnu stránku podujatia siedma hráčka rebríčka WTA Tour Schiavoneová, ktorá sa zúčastňuje na Hopmanovom pohári už štvrtý raz.

Americkí tenisti zdolali v druhom zápase dňa Francúzov hladko 3:0, keď rozhodnuté bolo už po dvojhrách. O prvý bod tímu USA sa postarala Bethanie Matteková-Sandsová, ktorá si poradila so 17-ročnou bývalou jednotkou juniorského renkingu Kristinou Mladenovicovou 3:6, 6:3, 6:1. Druhý a rozhodujúci bod pre krajinu päťnásobných šampiónov Hopmanovho pohára pridal John Isner, ktorý zdolal Nicolasa Mahuta 6:3, 7:6 (5).

V tomto zápase išlo o atraktívnu reprízu maratónskeho duelu z minuloročného Wimbledonu, v ktorom dominoval Isner v absolútne najdlhšom súboji tenisovej histórie za 11:05 h 6:4, 3:6, 6:7 (7), 7:6 (3), 70:68. Stretnutie USA - Francúzsko uzavrela miešaná štvorhra, v ktorej pár Matteková-Sandsová, Isner zvíťazil nad duom Mladenovicová, Mahut tesne 2:6, 6:3, 10:8 v zápasovom tajbrejku.

"Ak by som stratil druhý set, mohlo sa to celé natiahnuť aj na štyri hodiny, takže som spokojný s dvojsetovým víťazstvom. Na to, že išlo o môj prvý zápas v sezóne, som značne potešený predvedeným výkonom," povedal dlháň Isner.

V utorok v A-skupine najprv nastúpia Belgicko proti Kazachstanu (indisponovanú Jaroslavu Švedovovú nahradí bulharská rodáčka Sesil Karatančevová) a potom dva víťazné tímy z nedele - Srbsko proti Austrálii, čo znamená aj duel Novaka Djokoviča s Lleytonom Hewittom.

Pondelok - výsledky:

USA - Francúzsko 3:0

Bethanie Matteková-Sandsová - Kristina Mladenovicová 3:6, 6:3, 6:1

John Isner - Nicolas Mahut 6:3, 7:6 (5)

Bethanie Matteková-Sandsová, John Isner - Kristina Mladenovicová, Nicolas Mahut 2:6, 6:3, 10:8 - zápasový tajbrejk

Taliansko - Veľká Británia 2:1

Francesca Schiavoneová - Laura Robsonová 7:5, 6:3

Potito Starace - Andy Murray 5:7, 1:6

Francesca Schiavoneová, Potito Starace - Laura Robsonová, Andy Murray 6:7 (1), 7:6 (6), 10:2 - zápasový tajbrejk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Američania zdolali Francúzov, Taliani Britov