Alaba priznal zlyhanie: Veľa sme od seba očakávali

David Alaba (s číslom 8) je najväčšou hviezdou rakúskeho futbalu.
David Alaba (s číslom 8) je najväčšou hviezdou rakúskeho futbalu. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. jún 2016 o 14:00

V kvalifikácii získali 28 z 30 možných bodov. Na šampionáte však rakúski futbalisti vybojovali v troch zápasoch iba jeden.

VIEDEŇ. Rakúsky futbalista David Alaba sa v piatok prihovoril fanúšikom prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter.

Poďakoval sa im za podporu na EURO 2016 a zároveň priznal, že skorá eliminácia z turnaja hráčov národného tímu šokovala.

Rakúšania, ktorí získali v kvalifikačnej skupine o postup na ME 28 z 30 bodov, šampionát vo Francúzsku absolútne nezvládli. V troch dueloch F-skupiny získali len jeden bod za remízu 0:0 s Portugalskom a obsadili štvrtú priečku.

"Viem, že ste sklamaní," prihovoril sa Alaba fanúšikom. "Ale verte, že nás to mrzí ešte viac. Na majstrovstvá Európy sme sa dostali spolu s vami. Chceli sme dosiahnuť viac, takéto vyradenie je pre nás veľký šok."

David Alaba (vpravo) bojuje v hlavičkovom súboji o loptu s Portugalčanom Williamom Carvalhom.
David Alaba (vpravo) bojuje v hlavičkovom súboji o loptu s Portugalčanom Williamom Carvalhom. (Autor: TASR/AP)

Alaba následne priznal, že pre každého hráča bolo vždy cťou reprezentovať Rakúsko. "Naše výsledky na turnaji ešte budeme analyzovať, a potom sa už budeme sústrediť na nejaký ďalší, ktorý príde. Náš postoj bude jednoznačný - budeme hrať pre vás," dodal jeden z lídrov Rakúska.

Zverenci trénera Marcela Kollera strelili na šampionáte len jeden gól a zaradili sa k najväčším sklamaniam ME. "Jedným z najväčších problémov bolo, že sme na seba položili veľkú ťarchu. Veľmi veľa sme očakávali sami od seba," dodal Alaba.

Jediný gól Rakúšanov na turnaji strelil Alessandro Schöpf.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Alaba priznal zlyhanie: Veľa sme od seba očakávali