AKTUALIZOVANÉ 29. 11. o 14.22

(Autor: sme)
Tomáš Hudák|28. nov 2009 o 11:05

Novinári a ľudia z médií sa obliekli do dresov, aby si zmerali sily aj po futbalovej stránke. Prvenstvo berie denník Plus 1 deň, ktorý na turnaji nestratil ani bod.

Futbalisti denníka SME ani na desiaty pokus nevyhrali turnaj zakladajúceho šéfredaktora novín. Obhájili vlaňajšie tretie miesto.

BRATISLAVA. Bežali posledné sekundy druhého polčasu, na ukazovateli skóre svietilo 0:0 a od finále delil redaktorov SME jeden jediný gól.

((video))

Nasťahovaní na polovici tímu Plus Jeden Deň niekoľkokrát nebezpečne ohrozili súperovho brankára. A potom to prišlo. Stratená lopta a oslobodzujúci odkop "pluskárov".

Lenivá lopta presvišťala vzduchom nad hlavou brankára SME, vysunutého takmer na polovici ihriska a skončila v sieti. Bolo rozhodnuté.

4.jpg

Denník SME si ani na jubilejnom 10. ročníku futbalového Memoriálu Karola Ježíka nesiahne na pohár pre víťaza. Do finále tak ako vlani postúpili "pluskári", ktorí už tentoraz nezaváhali a tešili sa zo svojho prvého triumfu.

Každoročný futsalový turnaj na pamiatku zakladajúceho šéfredaktora SME Karola Ježíka opäť ponúkol dobrý futbal a napínavé zápasy.

Z tribúny športovej haly Mladosť ich sledovala aj Karolova manželka Mira Nábělková, ktorú počas otváracieho príhovoru privítal šéf vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.

Pripomenul, že je symbolické, že sa desiaty ročník turnaja Karola Ježíka hral v deň volieb do VÚC, v ktorých kandidoval aj človek, ktorý pred 15 rokmi dával obom na príkaz zhora výpoveď. Zničiť noviny sa mu však nepodarilo.

5.jpg

Tesná prehra smečkárov s Plus jednotkou stačila nakoniec len na zápas o tretie miesto. V ňom na seba narazili domovské tímy, bratovražedný súboj sa však odohral v kamarátskej atmosfére. Redaktorom denníka sa dvomi gólmi podarilo obhájiť vlaňajší bronz.

Paradoxne najdramatickejší zápas sa tak ako vlani odohral medzi poslednými mužstvami agentúry SITA a týždenníka Trend. O piate miesto sa schuti pobili a po remíze 1:1 došlo rovnako ako pred rokom aj na penalty.

Jednu chytil brankár zo SITA sám, druhú mu pomohlo chytiť brvno a tak SITA oplatila Trendu vlaňajšiu penaltovú prehru.

Zlato pre SME nakoniec už takmer tradične zachraňoval ženský výber SME. Redaktorky denníka mali v zápase s dievčatami z Markízy územnú prevahu a Anita Rácová v bránke SME sa s loptou takmer nestretla.

O víťazstve nakoniec rozhodla Silvia Pňačková nechytateľnou delovkou, ktorá zjavne prekvapila aj ju samú. Šéfredaktor SME Matúš Kostolný po odovzdaní medailí vyjadril nádej, že o rok na turnaji privíta aj ďalšie ženské tímy.

Výsledky zápasov:

Petit Press - Trend 3:0

SME - SITA 1:0

Klub športových redaktorov - Petit Press 0:0

Plus 1 deň - SITA 5:1

Trend - Klub športových redaktorov 1:4

SME - Plus 1 deň 0:1

Tabuľka:

1. Plus 1 deň 2 2 0 0 6:1 6
2. KŠR 2 1 1 0 4:1 4
3. Petit Press 2 1 1 0 3:0 4
4. SME 2 1 0 1 1:1 3
5. SITA 2 0 0 2 1:6 0
6. Trend 2 0 0 2 1:7 0

O 5. miesto: SITA - Trend 1:1, 2:1 na penalty

O 3. miesto: Petit Press - SME 0:2

Exhibičný zápas žženskýchtímov : SME - Markíza 1:0

FINÁLE: Plus 1 deň - KŠR 6:1

konečné poradie: 1. Plus 1 deň, 2. KŠR, 3. SME, 4. Petit Press, 5. SITA, 6. Trend

Najlepší strelec turnaja:

Andrej Smatana (Plus Jeden Deň) 7 gólov

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Ježík je pre SME to, čo bol George Best pre Manchester

Karol Ježík je pre toto vydavateľstvo ako George Best pre Manchester United v čase Karolovho dospievania.

Sympatický, štíhly, dlhovlasý a výkonný muž, ktorý mal inteligentné živé oči, často sa usmieval a bol veľmi platným hráčom pre zostavu, ktorú viedol. Tak som si ho zapamätal.

Je pre nás tým, čím je Jim Jarmusch pre nezávislý americký film. Charizmatický chlapík, ktorý dostal do výbavy to, čo predurčuje muža byť lídrom. Mohol byť rockovou hviezdou, keby mal hlas, mohol byť ako jeho trnavský rodák Karol Dobiáš, keby hrával futbal, ale bol skromným prvým šéfredaktorom denníka, ktorý vybojoval zápas o demokratickú povahu Slovenska.

Dodnes žijú tieto noviny na trhu ako jeho odkaz, ako záruka slušnosti a zdravého, kritického rozumu. V decembri uplynie jedenásť rokov od Karolovej tragickej smrti.

Karol mal rád futbal a svoje pôsobenie v slovenskej žurnalistike začínal ako športový redaktor, preto si naše vydavateľstvo každoročne pripomína osobnosť zakladajúceho šéfredaktora denníka SME futbalovým turnajom.

Alexej Fulmek,

generálny riaditeľ

vydavateľstva Petit Press

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov