Aj oni chcú vrátiť niečo klubu, ktorý ich vychoval

Tomáš Urban. Má cieľ udržať sa v prvej bundeslige.
Tomáš Urban. Má cieľ udržať sa v prvej bundeslige. (Autor: tasr)
Bohuslav Matia|23. mar 2016 o 00:00

Miesto v elitnej desiatke najlepších košických športovcov (medzi laureátmi ankety Športová osobnosť Košíc) pravidelne patrí aj hádzanárom.

Miesto v elitnej desiatke najlepších košických športovcov (medzi laureátmi ankety Športová osobnosť Košíc) pravidelne patrí aj hádzanárom, ba dokonca v roku 2013 sa stal reprezentačný brankár Richard Štochl absolútnym víťazom prestížneho ŠOK-u.

KOŠICE. Medzi najlepšími športovcami Košíc za rok 2015 figuruje ďalší slovenský reprezentant, hráč bundesligového ThSV Eisenach Tomáš Urban.

Aj keď v Nemecku je sezóna v plnom prúde, odchovanec košickej hádzanej dlho nerozmýšľal nad tým, či byť k dispozícii klubu aj počas prestávky (v ten deň, keď sa uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety ŠOK 2015, sa v Nemecku nehrala liga ani pohár), alebo si prísť do Košíc po cennú plastiku.

Aj keď z Eisenachu to mal domov (Tomáš Urban je košický rodák) poriadne ďaleko...

„Jasné, že mi to stálo za to, aby som si po to ocenenie prišiel. Veď už len dostať sa medzi tých top športovcov, ktorí majú za sebou obrovské výsledky, je pre mňa veľký úspech. Nie je to len výber medzi hádzanármi, ale sú tam tí najlepší zo všetkých športových odvetví, preto si to veľmi cením, a preto som vôbec neváhal a rozhodol som sa merať dlhú cestu z Nemecka do Košíc, aj keď ma to stálo nejaké úsilie z klubu sa vypýtať. Lebo aj keď sme mali voľný víkend, tie tréningy boli veľmi dôležité, keďže v lige na tom nie sme vôbec dobre, lebo sa nachádzame v zostupovej línii.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj oni chcú vrátiť niečo klubu, ktorý ich vychoval