Správy

V Podlužanoch zvíťazili starí páni Spartaka Trnava!

Marián Červenka|27. júl 2019 o 14:05

V obci neďaleko Levíc sa oslavovali významné jubileá

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Šport má v Podlužanoch obrovskú tradíciu. Na vlastné oči sa o tom cez víkend presvedčili zástupcovia ZsFZ, ktorí boli pozvaní na oslavy 70. výročia založenia športového klubu v Podlužanoch. Združenie, ktoré už sedem dekád spája miestnych futbalistov, volejbalistov, hokejistov či stolných tenistov, spojilo oslavy s rovnako jubilejným 50. ročníkom Memoriálu Jozefa a Vladimíra Šebovcov a Antona Harmadyho. „Tento futbalový turnaj patrí k tradičným každoročným projektom. Som veľmi rád, že rovnako ako pred desiatimi rokmi sa nám podarilo spolu s obcou osláviť aj okrúhle výročie založenia telovýchovnej jednoty v našich končinách,“ hovorí prezident futbalového klubu Ján Šebo. Starostka obce Ida Kováčová sa rovnako tešila zo zachovania tradície: „Je to najstaršie podujatie v rámci západoslovenského kraja. Vždy to priláka ľudí a 70 či 50 rokov je naozaj nádherná doba. Zažili sme spolu množstvo víťazstiev a prehier a je veľmi dôležité, aby sme ako obec držali spolu.“

Starostka obce Ida Kováčová preberá pamätnú plaketu z rúk predsedu ObFZ Levice Františka Urbana
Starostka obce Ida Kováčová preberá pamätnú plaketu z rúk predsedu ObFZ Levice Františka Urbana (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Vo futbalovom zápolení si zmerali sily starí páni z klubov ŠK Podlužany, FC Nitra, FK Slovan Levice a FC Spartak Trnava. Medzi jednotlivými stretnutiami si organizátori uctili ľudí, ktorí počas dlhých rokov zanechali v miestnom športe nezmazateľnú stopu. „Ako výbor fungujeme v klube od roku 2006. Napriek tomu, že nás to stojí veľa síl, chceli sme sa poďakovať žijúcim legendám a ľudom, bez ktorých by sme sa zo 70. výročia nikdy nemohli radovať,“ vysvetľuje Ján Šebo. Odovzdať pamätnú plaketu prišiel za Západoslovenský futbalový zväz Ladislav Gádoši. „Sú to fantastické čísla. Osobne sa veľmi teším z takých  dlhotrvajúcich projektov, ktoré sú dôkazom zápalu miestnych funkcionárov pre šport. Stretol som tu množstvo skvelých ľudí a so starými známymi sme i zaspomínali na krásne futbalové časy,“ nechal sa počuť predseda ZsFZ, na ktorého nadviazal predseda ObFZ Levice František Urban: „Podlužany patria k najagilnejším klubom v levickom okrese. Napriek tomu, že muži hrajú piatu ligu,  za spomenutie stojí dvojnásobný titul dorastencov v štvrtej lige a všetko to podčiarkuje nepretržité päťdesiate opakovanie Memoriálu Jozefa a Vladimíra Šebovcov a Antona Harmadyho. Robiť dnes futbal aj na amatérskej úrovni je veľmi náročné a my Oblastný futbalový zväz Levice si takých ľudí, ako  sú v Podlužanoch, veľmi vážime.“

Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši blahoželal prezidentovi futbalového klubu Podlužany Jánovi Šebovi
Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši blahoželal prezidentovi futbalového klubu Podlužany Jánovi Šebovi (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Celodenná akcia vyvrcholila finálovým stretnutím medzi Nitrou a Spartakom. Boj o víťaza 50. ročníka vyvrcholil až v pokutových kopoch. Starí páni z Malého Ríma premenili všetkých 5, a tak sa radovali v Podlužanoch Trnavčania.

Marek Ujlaky patril k množstvu bývalých ligových hráčov na podujatí, na fotografii je spolu s rozhodcom Bálintom Kiššom
Marek Ujlaky patril k množstvu bývalých ligových hráčov na podujatí, na fotografii je spolu s rozhodcom Bálintom Kiššom (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Výsledky

Zápas 1. semifinále:

ŠK Podlužany – FC Nitra 2:2 (4:2 po penaltách)

Zápas 2. semifinále:

FK Slovan Levice – FC Spartak Trnava 1:8

Zápas o 3. miesto:

ŠK Podlužany – FK Slovan Levice 7:1

Finálový zápas:

FC Spartak Trnava – FC Nitra 1:1 (5:3 po penaltách)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: