Správy

V II. lige sa nestratili!

Marián Červenka|7. nov 2019 o 12:55

Púchovčania reprezentujú futbal na západe výborne

(Zdroj: FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Zápasový kolotoč sa pomaly, ale isto blíži ku koncu a kluby o chvíľu začnú zimný prestávku. Fanúšikovia súťaží Západoslovenského futbalového zväzu už poznajú takmer všetkých jesenných majstrov, no naša pozornosť sa sústredí aj na II. ligu. MŠK Púchov využil v lete šancu a po Beluši postúpil na profesionálnu úroveň. Nováčik si doposiaľ počína v druhej najvyššej súťaži viac než dobre, veď pred posledným kolom okupuje stred tabuľky. „Jesennú časť sezóny budeme bilancovať až po stretnutí v Liptovskom Mikuláši, ale ak sa nám podarí udržať súčasné 8. miesto, bude to pre nás jednoznačne pozitívne,“ načrtol na úvod manažér klubu Marek Šimáček. MŠK to ale nemalo vôbec jednoduché. Premiéra medzi druholigistami bola ako zo zlého sna a po 7. kole mali Púchovčania nelichotivú bilanciu: dve remízy a päť porážok. Následne prišla séria troch víťazstiev a razom sa vďaka nim dostali do hry. „Druhá liga je mimoriadne ťažká súťaž. Žreb nám prisúdil hneď na úvod prakticky najúspešnejších súperov z predchádzajúcej sezóny. Okrem zápasu v Skalici, v ktorom boli domáci jasne lepší, sme v ostatných dueloch boli favorizovaným súperom minimálne vyrovnaným partnerom. Postupom času sme našimi výkonmi ukázali, že futbal hrať vieme, a prišli aj body. Podčiarkuje to i fakt, že sme momentálne spomedzi nováčikov jeden z najlepšie postavených celkov v tabuľke,“ vysvetľuje Šimáček, ktorý sa vzápätí vyjadril aj na tému chodu klubu na celoštátnej scéne: „Čo sa týka rozpočtu, patríme určite ku skromnejším klubom súťaže, takže významným spôsobom sme ho nenavyšovali. Cestovanie je výrazne rozdielne len v  troch stretnutiach na východe Slovenska (Bardejov, Košice a Trebišov). V týchto prípadoch chodíme na dva dni, inak je to obdobné ako po minulé roky.“ Púchovčania majú za sebou víťaznú rozlúčku s domácim ihriskom. V sobotu k nim pricestovala ambiciózna Skalica, ktorá ale obišla naprázdno, a po presnom zásahu Holiša zo šiestej minúty zostali všetky body nováčikovi. Ešte pred výkopom sa vedenie klubu rozlúčilo s dlhoročnou oporou a kapitánom Františkom Brezničanom. „Feri sa rozhodol, že profi kopačky zavesí v zime na klinec. Za mnohé roky odviedol v Púchove penzum práce a chceli sme sa s ním adekvátne rozlúčiť. Má predpoklady byť dobrým trénerom a pevne verím, že bude pokračovať v našom klube ako mládežnícky tréner,“ hovorí manažér klubu. 

František Brezničan (vľavo) prijíma poďakovanie a pamätný dres od manažéra klubu Mareka Šimáčka (vpravo)
František Brezničan (vľavo) prijíma poďakovanie a pamätný dres od manažéra klubu Mareka Šimáčka (vpravo) (Zdroj: mypovazska.sme.sk, Autor: Jozef Šprocha)

Neboli to iba Záhoráci, ktorí odišli z Púchova s dlhým nosom. Niekdajší účastník III. ligy západ dokázal získať koncom októbra skalp popradských orlov, ktorým pred touto sezónou ušla len tesne účasť vo Fortunalige. Mužstvo Mareka Petruša sa pritom na jar predstaví medzi najlepšou osmičkou Slovnaft cupu, čo len potvrdzuje kvality celku spod Tatier. „Atmosféra v našej kabíne bola vždy dobrá a pracovná, pretože chalani chcú napredovať. Záver polovice sezóny vnímam kladne. Po nevydarených zápasoch vonku sme doma porazili veľmi silné tímy a získali šesť dôležitých bodov. Každé víťazstvo teší a, samozrejme, zvlášť nad mužstvami, ktoré patria k špičke II. ligy,“ uvádza tréner Vladimír Cifranič.   

Niekdajší šéf trenčianskej lavičky odvádza v Púchove svedomitú prácu
Niekdajší šéf trenčianskej lavičky odvádza v Púchove svedomitú prácu (Zdroj: puchov.in, Autor: Rado Varga)

Štyridsaťštyriročný kormidelník sa momentálne koncentruje na jesennú derniéru na pôde Liptovského Mikuláša. „Aj na posledné meranie síl sa chystáme s plnou vážnosťou. Čaká nás opäť náročný súper, ktorý v predchádzajúcom kole nadelil ružomberskej rezerve päť gólov! My by sme sa radi rozlúčili s jeseňou dobrým výkonom a ziskom aspoň bodu,“ uzatvára Cifranič na margo duelu 17. kola, ktoré sa odohrá na Liptove v sobotu o 13.00. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: