Futbalový sviatok v dvoch obciach!

Marián Červenka|1. sep 2020 o 17:50

Pozvánka

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

Západoslovenský futbalový zväz má aj v tejto sezóne početné zastúpenie v Slovnaft cupe, pričom tí najlepší naposledy dokráčali až do 4. kola. Dve obce privítajú v rámci 2. kola Slovenského pohára víťazov posledných dvoch ročníkov. OFK Dynamo Malženice vyzve dokonca v derby pred domácim publikom 2. septembra o 17:00 trnavský Spartak. „Za náš klub hrajú viacerí bývalí hráči Spartaka, z ktorých možno niektorí cítili krivdu, že nedostali šancu v prvom tíme, niektorí zase neboli v správny čas na pravom mieste. Ide o zápas, pred ktorým aj pre toto vôbec netreba motivovať našich hráčov. Budú sa chcieť ukázať v najlepšom svetle,“ uviedol prezident malženického klubu Peter Macho a vzápätí hovorí: „V hlavách hráčov a fanúšikov už rezonuje iba zápas so Spartakom. Divákom môžem sľúbiť, že naši chlapci dajú do stretnutia úplne všetko. Pre nás je to akoby finále Ligy majstrov.“

(Zdroj: trnavskyhlas.sk, Autor: JR)

Od 1. septembra platia obmedzenia týkajúce sa účasti divákov na športových podujatiach. Do hľadiska tak bude môcť prísť maximálne tisíc ľudí. Klub už vypredal miesta na sedenie, ktoré je tiež obmedzené a využiteľný na tribúnach bude pre epidemiologické opatrenia len každý druhý rad. Klub zabezpečil súkromnú bezpečnostnú službu a vyhradil pre ultras fanúšikov Spartaka vlastný sektor. „Fanúšikovia Spartaka na Slovensku nemajú obdobu a pokojne sa môžu porovnávať aj s renomovanými zahraničnými tábormi. Aj vďaka ním bude mať duel pravú futbalovú kulisu. Verím, že si všetci spoločne užijeme futbalový zážitok,“ dodáva šéf OFK Dynamo Malženice. Pre tých, ktorí sa na duel nedostanú prikladáme link, pretože ho bude naživo vysielať Futbalnet.TV.

https://futbalnet.tv/slovnaft-cup-20202021-1kolo-ofk-dynamo-malzenice-fc-spartak-trnava

OFK Malženice
02.09.2020
17:00
Obecný futbalový štadión Malženice (Malženice)
0 - 3
(0:2)
Ukončené
870 divákov
FC Spartak Trnava


V 50. ročníku Slovnaft cupu sa podarilo Jurajovi Sekerovi skórovať do siete Podbrezovej. Zopakuje niečo podobné aj proti klubu, v ktorom pôsobil štyri sezóny?
V 50. ročníku Slovnaft cupu sa podarilo Jurajovi Sekerovi skórovať do siete Podbrezovej. Zopakuje niečo podobné aj proti klubu, v ktorom pôsobil štyri sezóny? (Zdroj: trnavskyhlas.sk, Autor: Ján Král)

Momentálny líder III. ligy západ FK Beluša bude čeliť 3. septembra o 17:00 úradújucemu majstrovi ŠK Slovan Bratislava. „Žreb nás veľmi príjemne prekvapil. Pre amatérske kluby je vždy oslavou futbalu privítať na svojom štadióne prvoligové mužstvo. Slovan je snáď najväčšie lákadlo. Na zápas sa veľmi tešíme,” povedal člen výkonného výboru Milan Hrubo. Pre šampióna III. ligy západ zo sezóny 2018/2019 to nebude prvý fortunaligový súper. „Predstavili sa u nás zatiaľ dva prvoligové celky. V roku 2016 sme nestačili na Dunajskú Stredu, ktorá tu vyhrala najtesnejším rozdielom 0:1 a o rok neskôr sme podľahli Zlatým Moravciam 2:4. Pred dvoma rokmi sme opäť privítali DAC a myslím si, že práve klub zo Žitného ostrova je najzvučnejší súper, ktorý sa na našom štadióne predstavil,” zaspomínal si Hrubo.

(Zdroj: fkbelusa.sk, Autor: FK Beluša)

Obdobne ako v Malženiciach bude môcť byť na štadióne maximálne tisíc priaznivcov. „Naši fanúšikovia sa veľmi tešia. O rok oslavuje klub 70. výročie od svojho vzniku a zápas so Slovanom bude akýmsi predkrmom pred oslavami. Je pre nás prvoradé, aby sa na zápas dostali všetci fanúšikovia, ktorí chalanov podporujú počas celej sezóny. Každý fanúšik, ktorý sa preukázal vstupenkou zo zápasu Beluša – Nové Mesto nad Váhom mal možnosť zakúpiť si 2 vstupenky na zápas 2.kola Slovnaft Cupu proti ŠK Slovan Bratislava. Vernostného predpredaja sa tiež mohli zúčastniť všetci členovia FK Beluša, pre ktorých tiež platila možnosť zakúpiť si 2 vstupenky na osobu. Zvyšné vstupenky išli do bežného predpredaja. Okrem toho sme si pre našich fanúšikov pripravili pamätné zápasové šále, ktoré k takémuto veľkému zápasu nepochybne patria,“ ozrejmil spôsob vypredania štadióna Milan Hrubo, pričom pre fanúšikov hostí je pripravených 100 lístkov.

V mužstve domácich nastúpi viacero reprezentantov ZsFZ na čele s kapitánom nášho výberu Romanom Holíčkom.
V mužstve domácich nastúpi viacero reprezentantov ZsFZ na čele s kapitánom nášho výberu Romanom Holíčkom. (Zdroj: fkbelusa.sk, Autor: FK Beluša)

Kapitánom Beluše je Peter Jánošík. Pre tohto obrancu pôjde o špecifický súboj, pretože pôsobil v belasom drese v rokoch 2010-2013. „Strávil som tam pekného dva a pol roka. Je to najlepší klub na Slovensku, takže o motiváciu mám postarané. Poznám sa s Lukášom Pauschekom, ale i s Erikom Danielom a z reprezentácie aj s Vladom Weissom. Je pravda, že Jano Kozák končil, keď som ja prichádzal. Dokonca mi po ňom pridelili číslo 24. Komunikácia pred vzájomným zápasom však medzi nami neprebehla a predpokladám, že ani nepríde k nejakému hecovaniu,” prehlásil skúsený futbalista.

Peter Jánošík (uprostred) odohral za Slovan 38 zápasov a v ročníku 2010/2011 získal s belasými majstrovský pohár
Peter Jánošík (uprostred) odohral za Slovan 38 zápasov a v ročníku 2010/2011 získal s belasými majstrovský pohár (Zdroj: fkbelusa.sk, Autor: FK Beluša)



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: