Stovku mu už pripomínajú

Šéfredaktor|14. okt 2020 o 21:00

Tomáš Bdžoch je aktuálne najlepším strelcom na východe Slovenska, na svojom konte má už 22 gólov

Východoslovenský futbalový zväz riadi osem seniorských súťaží a pred aktuálnym prerušením sezóny z dôvodu pandémie je najlepším strelcom útočník OŠK Rudňany Tomáš Bdžoch. Vo IV. lige juh je na čele tabuľky strelcov, keď po 12. kole má na svojom konte 22 gólov! Nik iný v ostatných súťažiach nenastrieľal viac gólov.

Tak o tom som nevedel. Nesledoval som túto štatistiku a už vôbec som neporovnával ostatné súťaže,“ zareagoval Tomáš Bdžoch. Do konca prvej polovice súťaže zostávajú ešte tri kolá, preto 22 gólov je obdivuhodná porcia. Nehovoriac, že Tomášove osobné maximum je 16 gólov. Za celú sezónu... „Je to pekné číslo, to je pravda. Netreba za tým hľadať nič zvláštne, iba dobrú partiu a žičlivé prostredie.“ Viacerí sa už teraz nahlas pýtajú, na akej méte sa Tomáš zastaví na konci ročníka. Pravda, ak sa odohrá kompletný. „Fúha! Tak to si netrúfam povedať.“

Oveľa viac je na pretrase iný štatistický údaj, ktorý v Rudňanoch Tomášovi pripomínajú. Za klub totiž za celú kariéru nastrieľal 88 gólov a stovka je už pomaličky na dostrel. Chýba mu ešte 12 gólov na pokorenie tejto méty. „Bolo by veľmi pekné, keby sa mi to podarilo, no teraz na to nemyslím. Musíme ísť postupne od zápasu k zápasu,“zachoval si Tomáš nadhľad nad vecou.

Na svojom konte má zatiaľ dva hetriky. Prvý strelil v 3. kole vo Veľkých Kapušanoch pri víťazstve 7:0 a druhý naposledy cez víkend pri víťazstve 9:3 v Krásnohorskom Podhradí. V tomto zápase strelil až štyri góly. V prvom prípade potreboval na hetrik 76 minút, v druhom iba 28 minút. Na štyri potreboval iba 32 minút. „Bol som blízko i k ďalším hetrikom, keď som v piatich-šiestich zápasoch nastrieľal po dva góly, no už akosi nevydalo na tretí gól v zápase. Nechal som priestor ostatným, aby sa realizovali,“ usmial sa 32-ročný útočník.

Na druhej strane, menší počet hetrikov znamenal i menšie výdaje Tomáša Bdžocha, keďže každý niečo stojí. „Koľko konkrétne, to závisí od kabíny. Spoluhráči rozhodnú, či pôjde o finančnú čiastku alebo tekutý proviant. Napríklad za Veľké Kapušany som medzi spoluhráčov priniesol tekutú stravu... Za Podhradie mi chlapci ešte nič nepovedali, lebo do toho prišla pandémia. Navyše sa riadne rozpršalo, takže ani netrénujeme,“ uviedol Tomáš, ktorý pracuje ako vedúci školskej jedálne na základnej škole.

Podpichovačky sú stále. Neverím, že existuje nejaká kabína, v ktorej by sa niečo podobné nedialo. Najčastejšie v našej šatni padajú poznámky, že sa strelecky naháňame s Kamilom Zekuciom,“usmial sa Tomáš. Mimochodom, Kamil nastrieľal 16 gólov a je druhý v tabuľke strelcov. Obaja kanonieri tak zaznamenali spolu 38 gólov, čo je úžasná bilancia, ak si uvedomíme, že Rudňany doteraz zaťažili kontá súperov 58 gólmi! Kým Tomáš je čistokrvný útočník, Kamil hrá na pozícii podhrotového hráča, ktorý má voľnosť v strede poľa.

Rudňany sú suverénnom IV. ligy juh, keď na čele kraľujú bez jedinej prehry. Z 12 zápasoch vyhrali jedenásť a stratili len dva body za divokú remízu v Sokoľanoch 4:4, ktorú v poslednej minúte zachraňoval gólom práve Tomáš Bdžoch. „Zatiaľ sa nám naozaj darí. V manšafte je pohoda a tá sa odzrkadľuje na hre i na výsledkoch. Všetci sa bavíme futbalom. O postupových šanciach sa nerozprávame, to je otázka skôr na funkcionárov klubu,“ dodal úspešný strelec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: