Úradné oznamy odborných komisií VsFZ

PODMIENKY ORGANIZÁCIE TRÉNINGOVÉHO PROCESU A SÚŤAŽÍ

25. feb 2022 o 11:58

NOVÉ USMERNENIE k organizácii tréningového procesu a súťaží (vrátane turnajov) vo futbalových kluboch (s výnimkou klubov Fortuna ligy a II. futbalovej ligy) účinné od soboty 26.2.2022

SFZ vydáva v súlade s rozhodnutím vlády SR o uvoľňovaní protipandemických opatrení a v nadväznosti na novú vyhlášku ÚVZ SR č. 24/2022 V.v. toto usmernenie: PODMIENKY ORGANIZÁCIE TRÉNINGOVÉHO PROCESU A SÚŤAŽÍ (VRÁTANE TURNAJOV) VO FUTBALOVÝCH KLUBOCH

1. Súťažné stretnutia a tréningy

Športové podujatia vrátane súťaží a tréningov je možné organizovať do počtu 100 účastníkov (športovci, tréneri, atď.) v režime ZÁKLAD, t.j. bez preukázania sa očkovaním, prekonaním ochorenia COVID – 19 alebo negatívnym testom. Samozrejme, osoby, na ktoré sa aktuálne vzťahuje karanténne opatrenie, sa nemôžu takejto aktivity zúčastniť.

2. Diváci

Športové podujatia, v rámci ktorých majú diváci (t.j. iní účastníci ako osoby priamo zapojené do športovej aktivity) prekryté horné dýchacie cesty respirátorom a je na nich zabezpečené fixné sedenie alebo státie (napr. halový turnaj) sa v zmysle vyhlášky klasifikujú ako nízko rizikové podujatia. Na týchto podujatiach sa môžu zúčastniť akékoľvek osoby v režime ZÁKLAD, a to maximálne v počte 500 osôb alebo maximálne v rozsahu 50 % kapacity priestorov podujatia, t.j. ak má športová hala kapacitu 1.500 miest na sedenie, je možná účasť maximálne 750 sediacich divákov.

Zároveň je nevyhnutné zabezpečiť plnenie všetkých hygienických požiadaviek a ďalších protiepidemiologických opatrení podľa vyhlášky zo strany organizátora podujatia.

Organizátor podujatia ako osoba zodpovedná za priebeh aktivity a umožnenie vstupu divákom je oprávnený nepripustiť na podujatí účasť osôb, ktoré majú akékoľvek príznaky respiračného ochorenia.

Súvisiaci obsah