Novinky z futbalu

O zaujímavé štatistiky sa postarali Ľubotice B s Brezovičkou

(Zdroj: FB TJ SOKOL ĽUBOTICE)
1. apr 2022 o 15:02

O zaujímavé štatistiky sa postarali Ľubotice B s Brezovičkou

Ľubotice. Hoci líder 6. ligy ObFZ Prešov z Dulovej Vsi vyhral v nedeľu v zápase 14. kola nad Pečovskou Novou Vsou vysoko 9:0, vylepšil si „iba“ celkové skóre - lebo nezaváhala ani druhá Brezovička, ktorá vyhrala v Ľuboticiach nad tamojšou rezervou 5:3, hoci po štvrťhodine prehrávala 0:2.

Po zhruba polroku sa zopakovala história: rovnakou úrodou gólov, v rovnakom pomere, tiež v prospech Brezovičky, sa totiž skončilo aj stretnutie medzi týmito dvomi súpermi hneď v prvom kole.

Ľubotický tréner Jozef Komka si na takú zaujímavosť nespomína, ani z jeho 16-ročnej hráčskej kariéry, ani z 28-ročnej trénerskej činnosti. A boli aj iné zhody – v obidvoch dueloch padli rýchle domáce góly (v Brezovičke v 2. minúte, v nedeľu v Ľuboticiach v tretej), či vlastné góly, po jednom na obidvoch stranách.

Toľko zopár štatistík, ktoré dokážu futbalového fanúšika zaujať aj mimo bezprostredného diania na zelených trávnikoch. K nim sa potom núkajú hodnotenia kompetentných. J. Komka sa ďalej dal počuť: „Keď už sme pri tom porovnávaní dvoch vzájomných súbojov, my sme v obidvoch nezvládli záver. Občas to tak býva, že proti niektorým mužstvám sa vám hrá zle, neviete dosiahnuť dobrý výsledok a proti iným sa ani nenadriete a body vám pribudnú hoci sa ne ani veľmi nenadriete. My sme navyše pri Brezovičke nesiahli na dno svojich síl. Hostia mali vo svojich radoch útočníka, ktorý rozhodol zápas, u nás taký nebol. Rozhodujúce tak boli individuálne výkony jednotlivých hráčov.“   

Ako už bolo naznačené, tréner Brezovičky Jozef Telepák mal „v talóne“ to, čo mu jeho náprotivok na domácej lavičke mohol len závidieť a to autora hetriku Petra Michaleka: „Bolo vidieť, ako mu zápas sadol, vsietil tri pekné góly. Takto si predstavujem jeho prínos pre mužstvo. Bol naším rozdielový hráčom, zároveň však musím vyzdvihnúť tiež výkon celého mužstva.“   

Ján MIROĽA

 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: