Hlavné menu

Kniha jubilanta Eugena Magdu má už 80 strán

Ž - admin VsFZ|22. nov 2019 o 16:00

Čerstvý 80-tnik a jeho najnovšia kniha : “Potlesk, smiech a kotrmelce”.

  Od potlesku po kotrmelce

             Na knižnom trhu sa od konca novembra objaví ďalšia futbalová publikácia od bývalého známeho novinára Eugena Magdu, ktorý celý život zameral najpopulárnejšiemu športu, čo bolo pravidelne cítiť v dennej tlači, týždenníkoch i v mesačnikoch na internetovej stránke VsFZ a teraz aj pri tvorbe kníh. Výnimkou nie je ani tá posledná, ktorá už klope na brány. Názov jeho 20. knihy zo športovej, ale hlavne futbalovej scény je veľavravný - “Potlesk, smiech a kotrmelce”.

            Jednotlivé kapitolky sú zaujímavé aj preto, že sa mnohí súčasní autori venujú len majstrovstvám sveta a futbalovým osobnostiam, ktoré ani nepoznali,ba ani nikdy ich nevideli hrať, zatiaľ, čo tento autor mal osobné kontakty takmer so všetkými, o ktorých sa zmieňuje v čase osemdesiatky , ktorá mu zaklopala na dvere a dovŕšil ju už 19.novembra. Po dlhej praxi a skúsenostiach sa zmieňuje o neželanýchprešľapoch na reprezentačnej a klubovej scéne, o tom, ako sa bývalý uznávaný futbalista Jaroslav Pollák odvrátil verejnosti i bývalým spoluhráčom chrbtom, ďalej o neduhoch vo futbale, zaujímavosti o našich a zahraničných Rómoch v kopačkách, o bývalých obojživelníkoch, na ktorých sme už zabudli, taktiež o kiksoch, ktoré určite nie sú na osoh našej futbalovej literatúre.

            Ďalej sa zmieňuje o Mrázovcoch ako ich nepoznáte, o nezvyčajnom rozhovore s trénerom Malatinským, o telefónoch v minulosti i v súčasnosti, ktoré prezrádzajú ako Báhoň tromfol Káhiru, o premrhanej viac ako vyše polstoročnej košickej výstavbe futbalového stánku, o hrozienkach, ktoré zdobia jubilanta, a tiež o jeho poznatkoch a skúsenostiach na futbalovom poli a v jeho zákulisi. Zaujímavá je aj kapitola o Klapzubovcoch na Slovensku, o mnohých významných športových a kultúrnych osobnostiach, ktoré nechýbali na ihriskách ani v hľadiskách, ale načo hovoriť o všetkom, keď sa o tom píše v zaujímavej a hodnotnej knihe, iba za 10 eur. 

Nuž, nechajte sa prekvapiť.

Publikácia sa dostane na knižné pulty, možno i na pôde VsFZ, rovnako aj u autora. 

Viac  mobil: 0903 845019.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: