Darček pre jasenovskú starostku

Šéfredaktor|16. sep 2020 o 08:50

Martin Macko jeden gól strelil na druhý prihral

Pred stretnutím Jasenov – Sačurov (3:1) sa udiala milá udalosť. Lucia Sukeľová, starostka obce a predsedníčka TJ FK Jasenov v jednej osobe mala presne v deň zápasu narodeniny. Nechýbali kvety, bozky i blahoželanie. Darček pribalili futbalisti v podobe výsledku.

„Nikdy nič naplánovať nemôžete, ale sme veľmi radi, že k blahoželaniu môžeme pridať aj víťazstvo,“ povedal hneď po zápase Martin Macko.

Prvým gólom húževnatého súpera načal. Sačurovská defenzíva vedená Jaroslavom Capkom povolila až v závere polčasu.

„Určené bolo, že niektoré rohové kopy rozohráme nakrátko s následným prudkým centrom z lepšieho uhla. Prekvapiť súpera sa nám podarilo. Center mi síce nevyšiel, ale bol prudký k bližšej žrdi a brankár si zrazil loptu už iba do siete,“ okomentoval gólovú situáciu 25-ročný futbalista.

Pri druhej jasenovskej radosti si pripísal takzvanú asistenciu. Po jeho prihrávke rozvlnil sačurovskú sieť Harakaľ.

„Po prestávke sme už viac súpera dostupovali, získavali lopty už na jeho polovici. Pred druhým gólom som sa tlačil do šestnástky, som rád, že Rišo Harakaľ využil uvoľnenie,“ poznamenal odchovanec futbalu v Ľubiši.


Stretnutie napokon Martin Macko nedohral. V 84. minúte nútene striedal, trávnik opúšťal s bolestivou grimasou.

„Preberal som loptu a zacítil po kontakte súpera silný náraz. V chrbte mi niečo puklo, dúfam, že to nebude nič vážne,“ vyslovil nádej jasenovský stredopoliar.

Sačurov predviedol snaživý výkon. S mladými futbalistami sa hostia snažili v rámci možnosti aj o presing. Jasenovská výhra potvrdila papierové predpoklady, ale domáci sa na zisk troch bodov nadreli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: