Center sa premenil na gólovú premiéru

Šéfredaktor|14. okt 2020 o 07:55

Frandofer: Svoj prvý jasenovský gól som si predstavoval trochu ináč.

Jasenovčania na svojom trávniku v jeseni nezaváhali. Stopercentnú cestu naštartovali s Čiernym (2:1), pokračoval Zámutov (3:0), Belá n/Cir. (4:2), Sačurov (3:1), Ptičie (5:0) a naposledy Borov (3:0).


Po 10. kole sa dostali futbalisti spod Jasenovského hradu na bronzovú priečku 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská), keď na Hencovce strácajú tri a lídra z Belej n/Cir. šesť bodov.

Dianie derby Jasenov – Borov bolo kombinačne vyrovnané. Rozdiel bol v ofenzíve, lebo na podmočenom trávniku boli aktívnejší domáci. Cestu za plným ziskom však začali šťastne. Po štvrťhodine hry sa rozhodol René Frandofer od autovej čiary odcentrovať. Lopta letela do malého vápna až k zadnej žrdi a... odrazila sa od konštrukcie brány a skončila v sieti.

„Poviem pravdu, svoj prvý jasenovský gól som si predstavoval trochu ináč. Ani som v prvom momente neveril, že center skončí takto. Loptu som sledoval iba po očku, až keď som začul, že sa odrazila od žrde, zbystril som zrak a mohol sa tešiť. Veľká radosť,“ opísal slastné momenty 18-ročný futbalista.

Duel mal svoju úroveň náročnosti vyššiu aj kvôli mokrému trávniku. Pre obrancu zvýšený imperatív pozornosti.

„Odskok lopty je iný, aj jej rýchlosť po prihrávke, viac pozornosti je potrebné venovať technike. Pre mňa je suchý trávnik lepší,“ pousmial sa odchovanec Jasenova.


Defenzívne domáce rady tvorila v derby štvorica Kríž, Beták, Chalupka a Frandofer. Traja harcovníci a benjamín.

„Snažím sa vždy odviesť maximum, hrať zodpovedne. Byť stopercentný v obrane a nápomocný aj ofenzívnemu prechodu. Som vďačný za každú príležitosť.“

Výsledok napokon hovorí jasnou rečou. Poraziť Borov rozdielom triedy sa nestáva každý zápas...

„Tréner v šatni spomínal, že v uplynulej sezóne to bol tesný boj 3:2. Súper nehral zle, ale musel skloniť hlavu. Výsledok teší mužstvo i mňa osobne,“ dodal René Frandofer.

Jasenovského mladíka si harcovníci hneď po zápase aj doberali, že za prvý gól je potrebné niečo doniesť. Stane sa!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: