Reprezentácia SR "A" muži

Turek: "Toto je najdôležitejších deväť dní celej kvalifikácie"

7. apr 2021 o 07:55

Úspešné obdobie prežíva Vojtech Turek, ktorému sa darilo v klube a aj posledný reprezentačný zraz opúšťal s výbornými pocitmi. Teraz však jeho aj celý reprezentačný tím Slovenska čaká najdôležitejších deväť dní.

S akými pocitmi si prichádzal z klubu na reprezentačný zraz?

S dobrými. Od posledného zrazu sme mali v klube tri ligové a jeden pohárový zápas, všetko sme vyhrali. Aj z predošlého reprezentačného zrazu sme odchádzali s pocitom, že sme na ňom dokázali to, čo sme chceli, čo bolo šesť bodov s Gréckom.

Takže posledné týždne sú úplne ideálne?

Celý posledný mesiac a pol bol dobrý. Okrem výhier ma teší, že neboli žiadne zranenia v reprezentácii ani klube a takisto nikto nebol pozitívne testovaný na koronavírus. Dôležité boli dve výhry nad Gréckom a teraz sa musíme pripraviť tak, aby sme koncovke kvalifikácie zvládli.

Čakajú nás dva najdôležitejšie zápasy kvalifikácie?

Určite sú to kľúčové stretnutia kvalifikácie. Domáci zápas s Azerbajdžanom môže rozhodnúť pri zakopnutí Moldavska, ale aj ten duel v Moldavsku môže byť rozhodujúci. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať.

Aká je nálada v tíme?

Nálada je vynikajúca, ale každý z nás si uvedomuje, že to je najdôležitejších deväť (5.4. – 13.4.) dní celej kvalifikácie.

Čo očakávaš od súperov?

Dostali sme nejaké informácie, že Azerbajdžan nepríde v plnej sile, nejakí hráči im chýbajú. Očakávam od nich skôr hru 4-0, keďže tam nemajú nejakých pivotov, no rozhodne to bude rýchly a dynamický zápas. Proti Moldavsku to bude závisieť od toho ako sa vyvinú prvé dva zápasy a podľa toho uvidíme, čo budeme môcť očakávať a čo sa bude diať. Rozhodne sa však budú oba tímy snažiť neurobiť chyby a hrať defenzívne.

Dvojzápas

Slovensko - Azerbajdžan (štvrtok, 8.4.2021 o 16:00 na RTVS 2)

Moldavsko - Slovensko (utorok, 13.4.2021 o 17:30)




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: