REPREZENTÁCIA SR

Slovensko spozná 2. septembra súperov v kvalifikácii na EURO 2022, nachádzame sa v 2. koši

Matej Kubove Kubove|28. aug 2020 o 16:10

V stredu 2. septembra sa v Nyone uskutoční žreb kvalifikácie o postup na Majstrovstvá Európy 2022, ktoré sa budú konať od 19. januára do 6. februára v holandských mestách Amsterdam a Groningen.


Prvýkrát bude mať šampionát 16 účastníkov. Posledný turnaj, konajúci sa v Slovinsku v roku 2018, vyhralo Portugalsko. Najlepším strelcom aj MVP turnaja bol vyhlásený Ricardinho. Z celkovo doposiaľ uskutočnených jedenástich šampionátov vyhralo sedemkrát Španielsko, dvakrát sa tešili Taliani a raz okrem Portugalska aj Rusko. Doposiaľ hralo EURO celkovo devätnásť krajín, Slovensko ešte nie.

Žreb konajúci sa 2. septembra určí osem štvorčlenných skupín. Osem víťazov a šiesti najlepší na druhom mieste priamo postupujú na EURO a doplnia Holandsko, ktoré má ako organizátor turnaja istú miestenku. O posledné šestnáste miesto sa pobijú v play-off na jeden zápas dva najhoršie tímy z druhých miest.

Slovensko je nasadené v druhom koši, takže našimi súpermi nemôžu byť Ukrajina, Česko, Slovinsko, Rumunsko, Maďarsko, Francúzsko a Fínsko. V prvom koši sa nachádzajú popredné tímy Španielsko, Portugalsko, Rusko, Kazachstan, Srbsko, Azerbajdžan, Chorvátsko a Taliansko. Tretí kôš tvoria Bielorusko, Bosna, Poľsko, Belgicko, Gruzínsko, Lotyšsko, Moldavsko a Albánsko.

V štvrtom koši je isté zatiaľ iba Nórsko. Zvyšných sedem celkov sa tam ešte musí kvalifikovať. Od 2. do 11. novembra sa proti sebe stretne sedem dvojíc a pri systéme odviet odohrá dvojzápas (doma/vonku) o postup.

Dvojice v koši E:

Turecko - Grécko

San Maríno - Dánsko

Izrael - Cyprus

Švajčiarsko - Nemecko

Anglicko - Severné Macedónsko

Bulharsko - Arménsko

Čierna Hora - Litva

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
    Nachádzate sa tu: